برای آموزش سئو، پیش از آن باید به شما بگوئیم که سئو برگرفته از عبارت Search Engine Optimization است که کلمات معادلی چون SEO یا بهینه سازی موتور جستجو دارد که همگی آن ها به یک معنی می باشند و می توان آن را به این صورت تعریف نمود: سئو (بهینهسازی موتور جستجو) به معنای فریب و یا دستکاری موتور های جستجو با روش های غیر اخلاقی نیست. آن ها برای کمک کردن به بهبود رویت و ارتباط وب سایت ها در نتایج جستجوی طبیعی با هدف رسیدن به رتبه بندی بالا، ایجاد شده اند. لازم به ذکر است که سئو را می توان مجموعه ای از روش ها برای تغییر استراتژیک وب سایت ها دانست. این فرآیند به بیان مهم ترین عوامل مرتبط صفحه و افزایش اهمیت آن در صفحه نتایج جستجو، می پردازد. البته لازم به ذکر است برای یادگیری سئو باید از این نکته مطلع باشید که سئو فرآیند ساده ای نیست که به راحتی پیاده سازی شود زیرا نیازمند دانش زیاد، علم پیش زمینه ای و صبر است. موتورهای جستجو با تغییر مداوم الگوریتم های رتبه بندی خود غیر قابل پیش بینی هستند؛ بنابراین وظیفه مهندسین سئو بروز نگه داشتن اطلاعات خود در این زمینه است. البته برای آموش سئو سایت می بایست به شما بگوئیم که در اوایل سال ۱۹۹۰ اولین موتورهای جستجو کار خود را آغاز کردند؛ بعضی از محبوب ترین آن ها Infoseek،Alta Vista و Yahoo بودند. در آن زمان مردم موتورهای جستجو را به دید یک لیست فهرست شده نگاه می کردند که همانند صفحه زرد، سئو اولیه بر اساس حروف الفبا انجام می شد. در این لیست صفحاتی همچون AAA در بالای این لیست وجود داشتند. البته شایان ذکر است که با رشد مداوم اینترنت موتورهای جستجوی جدید تری ظاهر می شدند که از الگوریتم های رتبه بندی پیچیده تری استفاده می کردند.
این الگوریتم ها با معیار تراکم کلمه کلیدی و برچسب های شبیه key-words برای فهم محتویات وب سایت ها استفاده می کردند. به دنبال این رشد سئو برای بیشتر دیده شدن سایت ها فعالیت خود را شروع کرد. با توسعه رتبه بندی صفحات توسط موتورهای جستجو، مهندسین سئو به دنبال پیدا کردن راه هایی جهت تاثیر پذیری در رتبه بندی این موتورها چه با استفاده از روش های اخلاقی و چه غیر اخلاقی روی آوردند. یک مقاله که توسط نیویورک تایمز در نوامبر سال ۱۹۹۶ چاپ شد راجع به توسعه دهندگان وب صحبت کرد که برای قرار گرفتن در بالای صفحه نتایج جستجو از روش های غیر اخلاقی سئو استفاده می کردند. این مقاله توضیح می دهد که چگونه توسعه دهندگان وب به راحتی یک سایت را به همراه کلمات کلیدی ویژه که معمولا در پشت گرافیک سایت پنهان شده است، بارگذاری می کنند که در نتیجه موتورهای جستجو این کلمات کلیدی را شمارش کرده و رتبه بندی سایت را افزایش می دهند. همان طور که گفته شد بدست آوردن رتبه بندی بالا برای کلمات کلیدی خاص در اوایل کار خیلی راحتی نسبت به امروز بوده. با بکار گیری روش های غیر اخلاقی در آن زمان قرار گرفتن در بالای لیست نتایج جستجو تضمین شده بود. امروزه الگوریتم های موتورهای جستجو پیچیده تر شده اند و خیلی سخت است که مهندسین بهینه سازی بتوانند موتورهای جستجو را دستکاری کنند، البته این بازی موش و گربه بین مهندسین سئو و موتورهای جستجو امروزه نیز وجود دارد و ادامه پیدا خواهد کرد. البته آموزش seo در حال حاضر یکی از درآمد های بسیاری از مهندسین این حرفه بوده و به علت توجه خاصی که به یادگیری سئو در این عصر شده است تعداد مهندسین نیز روز به روز در حال افزایش می باشد که تعدادی از آن ها نیز در ابتدای کار آموزش صفر تا صد سئو رایگان را به دیگران ارائه می کنند.
البته برای آموزش سئو سایت باید به شما مطالبی درباره اهداف سئو بگوئیم. شاید اکنون با خود بگوئیم که منظور از اهداف سئو چیست؟! در این باره باید به شما بگوئیم که هدف سئو کمک به وب سایت ها در بدست آوردن محل بالا در نتایج جستجوی طبیعی و افزایش ارتباط بین صفحات و کلمات کلیدی وارد شده توسط کاربران است. نمایش دادن بیشترین صفحات مرتبط با پرس و جوی جستجوی وارد شده دارای مزایای زیادی هم برای کاربر و هم برای موتور جستجو است که در آن کاربر بیشترین نتایج مرتبط جستجو شده را پیدا می کند و موتور جستجو قابل اعتماد می شود چرا که الگوریتم آن بیشترین صفحات مرتبط را نشان می دهد. بعد از اینکه سئو برای بهبود رتبه بندی سایت ها در نتایج جستجوی طبیعی کار خود را شروع کرد، این فرآیند نیازمند دانش و زمان برای پیاده سازی روش های خود شد. زمان، بزرگ ترین سرمایه گذاری اولیه برای بهینه شدن سایت و یا یک صفحه است. شایان ذکر است که بسته به اینکه چگونه کلمات کلیدی رقابتی در بهینه سازی مورد استفاده قرار می گیرند، سئو هفته ها یا ماه ها طول می کشد تا به نتیجه برسد. اگر چه ممکن است نتایج بهینه سازی جستجو به سرعت دیده نشود ولی در دراز مدت مزایای سئو باعث افزایش رتبه بندی سایت و افزایش بازدیدکنندگان است. برای وب سایت ها خیلی مهم است که در صفحه اول نتایج جستجو گوگل به خصوص جزو سه تا نتیجه طبیعی اول که ۵۸.۴ درصد کلیک ها را شامل می شود، قرار گیرند.
این جای تعجب نیست که وب سایت ها با محصولات و خدماتی که بفروش می رسانند بر سر رسیدن به رتبه یک نتایج جستجو رقابت کنند. به عنوان مثال کلمه کلیدی رقابتی بیمه خودکار ۱.۵ میلیون جستجوی گوگل را در ماه به خود اختصاص می دهد، این بدین معنی است که ۳ جایگاه اول ۵۸.۴ درصد بازدیدکنندگان و خود جایگاه اول ۳۶.۴ درصد بازدیدکنندگان را به خود اختصاص می دهد. این مسئله برای خیلی از سایت ها سودمند است که در بالای نتایج جستجو قرار گیرند به خصوص آن هایی که با افزایش ترافیک سایت به تعداد مشتریانشان اضافه می شود. یک مطالعه دیگر نشان می دهد جستجو کنندگان خیلی دوست دارند روی پیوندهای طبیعی نتایج جستجو کلیک کنند؛ این مطالعه مشخص می کند ۷۲.۳ درصد کاربران گوگل روی پیوندهای طبیعی نتایج جستجو کلیک می کنند و تنها ۲۷.۳ درصد کاربران روی پیوندهای لیست های پرداخت شده کلیک می کنند. این یکی دیگر از دلایلی است که شرکت ها تاثیر سئو را دانسته و حاضر هستند برای آن زمان و هزینه صرف کنند. البته به طور کلی اهداف سئو عبارت اند از:
در بازدید وب سایت تاثیر بسزایی دارد.
باعث ایجاد برند می شود.
باعث افزایش ترافیک سایت خواهد شد.
باعث شده وب سایت در صفحه نتایج موتور جستجو از رتبه بهتری برخوردار شد.
باعث افزایش فروش محصولات خواهد شد.
بهترین ابزار برای تبلیغات است.
برای آموزش سئو سایت باید به شما انواع سئو را توضیح دهیم. اولین مبحث مورد نظر ما سئو درون صفحه می باشد که در این باره می بایست به شما بگوئیم که سئو درون صفحه به کنترل مستقیم کدها و یا محتویات وب سایت شما اعم از متن، تصویر، پیوند و ... مرتبط می شود؛ به طور کلی هر چیزی که در سایت خود بارگذاری می کنید مربوط بهSEO On Page می شود. این روش پایه تمام تلاش های بهینه سازی است زیرا جایی است که شما بیشترین کنترل را روی آن دارید. هر گونه تغییری را که شما در محتویات سایت خود ایجاد می نمایید در نتایج جستجو تاثیر گذار خواهد بود بنابراین خیلی مهم است که روش SEO On Page بدرستی قبل از روش SEO Off Page انجام شود. البته دانستن سئو بیرون صفحه نیز برای آموزش سئو سایت ضروری است. در این باره باید به شما بگوئیم که بر خلاف روش SEO On Page که توسعه وب سایت با کنترل مستقیم بالایی انجام می شد، روش بهینه سازی بیرون صفحه شامل تمام ارتقاهایی است که در خارج از وب سایت شما انجام می شود؛ این شامل تمام چیزهایی است که می تواند در بدست آوردن رتبه بندی بالای سایت شما کمک کند.
Page در درجه اول در بدست آوردن پیوند دهندگان متمرکز می شود سپس با استفاده از روش هایی که در خارج از وب سایت انجام می شود به بهینه سازی موتور جستجو می پردازد. SEO Off Page یک فرآیند نامحدود است که توسط مهندسین سئو در جهت بدست آوردن پیوند دهندگان، اداره می شود. شاید تا به حال نام سئو کلاه سفید به گوش شما خورده باشد. لازم به ذکر است که سئو کلاه سفید به مجموعه ای از تکنیک های بهینه سازی سایت گفته می شود که با قوانین و ضوابط موتورهای جستجو، به ویژه گوگل، مطابقت دارد. در سئو یا بهینه سازی کلاه سفید سعی می کنیم با حفظ شرایط و قوانین و تکنیک هایی که از جانب گوگل تعریف شده است، رتبه سایت مان را در صفحات نتایج موتورهای جستجو بهبود ببخشیم. دقیقا برعکس اتفاقی که در سئو کلاه سیاه یا روش های غیر قانونی سئو رخ می دهد. لازم به ذکر است که سئو کلاه سفید ( White Hat ) مطمئن ترین روش بهینه سازی به حساب می آید زیرا در این روش بر اساس تکنیک های تعریف شده از جانب گوگل سایت خود را بهینه می کنید و از هرگونه مجازات از سوی گوگل به دور خواهید بود. البته تنها مشکل این است که روش بهینه سازی کلاه سفید یا White Hat صبر و شکیبایی و پشتکار بسیاری می طلبد. در این روش برای رسیدن به نتیجه مطلوب باید مدتی صبر کنید. رتبه های بالا یک شبه به دست نمی آیند اما اگر به نتیجه ماندگار و عزت و آبرویی که پیش گوگل به دست می آورید فکر کنید، تحمل کردن آسان تر می شود! به زبان ساده تر باید به شما بگوئیم که سئوی کلاه سفید مجموعه تکنیک های استاندارد و اصولی در بحث سئو هستند که تمرکز اصلی آن ها بر روی جذب هدفمند و واقعی کاربران در بهترین و ایده آل ترین حالت ممکن است. با این تعریف ساده می توان دریافت که سئوی کلاه سفید بهترین نوع سئو می باشد که در نتیجه آن، شما به عنوان یک صاحب سایت به صورت همزمان رضایت مخاطبین و همچنین رضایت موتور های جستجو را جلب کرده اید. اما همانطور که قبلا هم گفتیم، کسب رضایت کاربران به صورت خودکار به منزله کسب رضایت موتورهای جستجو نیز است. لازم به ذکر است که برای آموزش سئو سایت باید بدانید که در سئوی کلاه سفید ملاک اصلی، بهبود عملکرد و بهینهسازی یک سایت در صفحات نتایج موتورهای جستجو از روشهای استاندارد و پیشنهادی است.
برخی از مهمترین این روشها استفاده قانونی و طبیعی از کلمات کلیدی، بک لینک ها، لینک دهی های داخلی و خارجی، تمرکز بر بحث تولید و بازاریابی محتوا و در نهایت جذب ترافیک ارگانیک و افزایش رتبه سایت به صورت طبیعی است. روند فرآیندهای سئوی کلاه سفید اگرچه طولانی مدت است اما نتایج حاصل از آن تقریبا همیشگی هستند. در ضمن، راهکار هایی که از طریق این نوع سئو اعمال شوند، شامل جرایم آنلاین موتور های جستجو نمی شوند. همین مسئله باعث می شود تا تجارت اینترنتی شما با کمترین درصد خطر روبهرو شود. بنابراین می توانید به همین خاطر، حمایت طبیعی موتورهای جستجو را نیز در اختیار داشته باشید. البته لازم به ذکر است که شما می توانید جهت آموزش سئو سایت و یا به عبارت دیگر آموزش seo با تیم متخصص سئو و محتوا تماس حاصل نموده و در رابطه با آموزش سئو سایت مشاوره رایگان دریافت نمائید. البته لازم به ذکر است که شما حتی می توانید سفارش سئو سایت خود را نیز به تیم متخصص سئو و محتوا بدهید تا متخصصان این مجموعه با بالاترین کیفیت به سفارشات شما رسیدگی کنند. البته این نکته نیز حائز اهمیت است که برای آموزش سئو شما باید صبور باشید.
برای آموزش رایگان سئو لازم به ذکر است که در ابتدا سئو (SEO) یا بهینه سازی برای موتورهای جستجو، به منظور بهبود عملکرد سایت شما براساس استاندارهای موتورهای جستجو و جذب بازدیدکنندگان بیشتر از این طریق انجام میگیرد. فاکتورهای زیادی در سئو سایت شما تاثیرگذارند، از کلمات بکار رفته در متن و محتوا تا لینک های ورودی به سایت شما از سایت های دیگر، گاهی اوقات حصول اطمینان از ساختار مناسب سایت شما برای موتورهای جستجو را سئو مینامیم. مهم ترین سوالی که کاربران از خود میپرسند آن است که تعریف دقیق سئو چیست. سئو مجموعه فعالیت هایی است که در طراحی سایت، تعیین استراتژی محتوایی و تولید محتوا انجام میدهیم تا جایگاه بهتری در نتایج جستجوی گوگل کسب کرده و بازدید کننده بیشتری برای سایت جذب کنیم. البته باید به شما بگوئیم که الگوریتم های جدید گوگل به ویژه الگوریتم RankBrain تلاش میکنند تا رفتار کاربران هنگام جستجو را آنالیز کرده و متناسب با همان رتبه بندی نتایج را بهینه کنند. هر زمان کاربر عبارتی را در گوگل جستجو میکند و یک یا چند نتیجه موجود در پیشنهادات گوگل را انتخاب خواهد کرد. گوگل به انتخاب کاربران توجه زیادی خواهد کرد. بعنوان مثال اگر یک سایت در رتبه پایینی از نتایج گوگل باشد ولی کاربران زیادی بر روی آن کلیک کنند گوگل جایگاه این سایت را بهبود خواهد داد. علاوه براین زمان حضور کاربران در یک سایت تا جستجوی دوباره در گوگل اهمیت ویژه ای خواهد داشت. از زمانیکه کاربر وارد سایت شما می شود تا زمانیکه مجدد همان عبارت یا عبارتی مشابه با آن را در گوگل جستجو میکند Dwell Time نامیده می شود. البته لازم به ذکر است که آکادمی وبسیما با برگزار دوره های حضوری در زمینه دوره آموزش سئو، آموزش گوگل وبسمتر و آموزش سئو کلاه خاکستری به شما کمک می کند که مجموعه ای ارزشمند از دانش و تجربه را در زمانی کوتاه کسب کرده و جایگاه خود را در نتایج جستجو بهبود دهید. البته برای آموزش رایگان سئو باید به شما بگوئیم که اکثر کاربران اینترنتی صفحات مورد نظر خود را از موتورهای جستجوی اصلی مانند گوگل، بینگ و یاهو پیدا میکنند. از اینرو سئو مناسب کلید شما برای رسیدن به بازدید بیشتر است. علاوه براین موتورهای جستجو همان چیزی را در اختیار کاربران قرار میدهند که آن ها به دنبالش هستند، به همین دلیل در مقایسه با تبلیغات اینترنتی مشتریان اعتماد بیشتری به سایت شما خواهند داشت و این امر نشان می دهد که ارزش سئو چیست و چرا باید به آن توجه کرد. کلمات جستجو شده توسط کاربران در موتورهای جستجو اهمیت بالایی دارند، تجربه نشان داده است که جذب بازدیدکننده زیاد از طریق گوگل میتواند موفقیت هر شرکتی را تضمین کند. بازدید بدست آمده از روش های سئو بر هر نوع تبلیغ برتری داشته و در دراز مدت هزینه کمتری را نیز به شما تحمیل خواهد کرد. الفبته برای آموزش سئو باید به شما بگوئیم که گوگل موتوری هوشمند است ولی هنوز نیاز به کمک کاربران دارد، آن ها همیشه در تلاشند تا نتایج بهتری را به کاربران اینترنتی ارائه دهند، با این حال محدودیت هایی در این مسیر وجود دارد که نیاز به سئو سایت را ایجاد می کند. سئو اشتباه می تواند شما را از دید کاربران پنهان کرده و تمام تلاش شما را هدر دهد، در نتیجه رقبای شما با محتوایی ضعیف تر بازدید و محبوبیت بیشتری داشته باشند. شایان ذکر است که ربات های خزنده گوگل فاکتورهای نسبتا مشخصی برای درک محتوای صفحه دارند که در صورت رعایت آن ها شانس شما برای کسب جایگاه افزایش می یابد. این فاکتورها را اصطلاحا onpage seo می نامیم و برای موفقیت باید دقیقا بدانیم که این فاکتورها در سئو چیست. برای اطلاعات بیشتر پیشنهاد می کنیم به بخش آموزش سئو در سایت مراجعه نمایید. البته برای بهتر یادگیری سئو لازم به ذکر است که سئو و بهینه سازی یک سایت فرآیندی زمانبر و مستمر است. تکنیک ها و روش های زیادی برای کسب جایگاه بهتر در نتایج گوگل وجود دارد که هر کدام میتوانند تاثیر مثبتی در این فرآیند داشته باشند. برای موفقیت در سئو هر سایت نیازمند ۳ بازوی اصلی هستیم که در این قسمت قصد داریم این ۳ قسمت را برای شما شرح دهیم. سئو تکنیکال که اگر بخواهیم توضیح کوتاهی از آن خدمت شما عرض کنیم باید به شما بگوئیم که استاندارد سازی کد نویسی سایت، رعایت اصول سئو در طراحی، نشانه گذاری استاندارد، بهینه سازی سرعت سایت، طراحی نسخه ریسپانسیو و مواردی از این دست را سئو تکنیکال می نامیم. برای شروع فعالیت های مرتبط با بازاریابی محتوا پیش از هر چیز به یک بستر قدرتمند و سایت استاندارد نیاز خواهیم داشت. یکی دیگر از سه بازوی اصلی بازاریابی محتوا می باشد. لازم به ذکر است که فعالیت هایی شامل شناسایی کلمات کلیدی ارزشمند، آنالیز رقبا، تدوین استراتژی محتوایی، تولید محتوای ارزشمند، برچسب گذاری و دسته بندی، لینک سازی داخلی و … را میتوان بخشی از فرآیند بازاریابی محتوا دانست. موفقیت در سئو بدون محتوا تقریبا غیرممکن است. لینک سازی هدفمند نیز یکی دیگر از آن ها می باشد که در این باره باید به شما بگوئیم که رعایت استانداردهای سئو تکنیکال و تولید محتوای ارزشمند می تواند شما را به صفحه اول نتایج گوگل برساند ولی برای کسب رتبه ۱ و رقابت با سایت های قدیمی تر شما نیازمند لینک سازی خارجی برای سایت خود هستید. فعالیت در شبکه های اجتماعی، فروم های تخصصی، کامنت مارکتینگ، خرید بک لینک، خرید رپورتاژ آگهی و … را اصطلاحا SEO Off-page می نامیم.
برای آموزش رایگان سئو باید به شما بگوئیم که مهم ترین و بهترین تکنیک های سئوی کلاه سفید راا در این قسمت برای شما شرح داده تا بهترین آموزش رایگان سئو را توانسته باشید به شما معرفی کنیم. لازم به ذکر است که اولین و مهم ترین چیزی که سایت شما را به درستی به موتورهای جستجو و در کنار آن به مخاطبین معرفی می کند، کلمات کلیدی هستند. همواره سعی کنید از کلمات کلیدی مرتبط، تحقیق شده و تأثیرگذار استفاده کنید. همچنین سعی نکنید فقط روی یک کلمه کلیدی خاص مانور دهید. در این مورد انعطاف به خرج داده و روی کلمات کلیدی مختلف و ترند تمرکز کنید. اما به هر حال برخی از کلمات کلیدی نیاز به توجه بیشتری دارند. شایان ذکر است که شاید اشاره به مسئله تولید محتوای حرفه ای مسئله ای کلیشه ای و تکراری باشد؛ اما محتوای با کیفیت آنقدر با اهمیت و موثر است که اگر هزاربار دیگر نیز لازم باشد آن را تکرار کنیم این کار را خواهیم کرد. محتوا رابطه مستقیم و بسیار تنگاتنگی با بحث سئو و بهینه سازی کلی یک سایت دارد. در واقع شاید بهتر باشد که این موضوع را به این صورت بازگو کنیم: بدون حضور محتوا و یا انتشار محتوای فاقد کیفیت لازم، تمام فرآیند کمپین سئوی شما کوچک ترین ارزشی نخواهد داشت! تولید و سرمایهگذاری روی محتوای خوب، به خودی خود می تواند راهکاری فوق العاده موثر برای بحث سئوی سایت شما باشد. تولید محتوای انحصاری احتمالا مفیدترین ابزار به منظور جذب رتبه و افزایش بازدید سایت به صورت طبیعی است. همچنین سعی کنید هرازگاهی روی مطالب و مقالات بلند نیز تمرکز کنید. نتایج نشان میدهند شانس حضور شما در صفحات اولیه نتایج موتورهای جستجو با انتشار مقالات بلند بسیار بیشتر از حالت عادی خواهد بود. چرا که یکی از فاکتورهای کیفیت یک مطلب و تراکم کلمات کلیدی در آن، به مقدار آن محتوا بستگی دارد. البته این نکته نیز حائز اهمیت است که البته این نیز حائز اهمیت است که سئوی داخلی مجموعه مباحث و راهکارهایی است که منحصرا به بهینه سازی اصولی و استاندارد صفحات موجود در یک سایت برای حضور در صفحات نتایج موتورهای جستجو می پردازد.
مبحث دیگری نیز با نام Off-Page SEO یا سئوی خارجی وجود دارد که تلاش آن ارتقاء جایگاه کلی سایت در سطح وب می باشد. در واقع On-Page SEO به بهینه سازی صفحات داخلی یک سایت برای کسب رتبه مربوط می شود، در حالی که Off-Page SEO شامل تکنیک های دیگری است که با کمک آن ها می توان به بهبود و افزایش شهرت نام تجاری پرداخت. به عبارت دیگر و به صورت خلاصه می توان گفت که سئوی داخلی شامل مواردی همچون کیفیت محتوای صفحات، کلمات کلیدی و مرتبط بودن آن ها، کیفیت و بهینه سازی ساختار طراحی صفحات از جمله تگ های Title Tag، Header Tag، متون جایگزین برای عکس ها (Alt Text)، توضیحات متا، ساختار آدرس صفحات (URL)، لینکدهی های داخلی و ... می شود. در حالی که سئوی خارجی شامل مواردی مثل بک لینک ها، اعتبار دامنه، لینکدهی های خارجی، استفاده از ابزار ها یا شبکه های اجتماعی و مسائلی از این قبیل است. البته این نیز حائز اهمیت است که البته برای آموزش رایگان سئو لازم به ذکر است که محتوایی که از تاریخ انتشار آنها چند سالی می گذرد، در اغلب موارد نیاز به بروزرسانی دارند. شما باید مطالب مهمی که پیشتر منتشر کرده اید را به صورت مستمر و طی بازه های زمانی مختلف (برای مثال هر یک سال یک بار) بررسی کرده و آن ها را با آخرین اطلاعات مرتبط به روز کنید. در برخی موارد ممکن است محتوای منتشر شده ارزش ویرایش و بروزرسانی را نداشته باشد. در این حالت آن مطلب باید به صورت کامل بازنویسی شود و یا مطلبی جدید از آن موضوع درج شود. اگر چنین کاری کنید و مطلب قبلی را حذف نکنید ممکن است مرتکب یکی از سوء استفاده های سئوی کلاه سیاه با عنوان درج مطالب تکراری شوید. بنابراین باید طبق اصولی خاص، مطلب قبلی را حذف کرده و آن را به محتوای جدید هدایت کنید. این مورد کمی حساس است. شایان ذکر است که شما بدانید چند وقت پیش گوگل صراحتا اعلام کرد که سرعت بارگذاری یک سایت، حالا یکی از فاکتورهای اصلی رتبه بندی به حساب می آید.
بنابراین می توان دریافت که این فاکتور، یکی از مهم ترین تکنیک های سئوی کلاه سفید است. روش های تخصصی و عمومی زیادی برای این کار وجود دارند. یکی از این راهکارها استفاده از سیستم CDN به منظور بهینه سازی و افزایش سرعت سایت است. البته لازم به ذکر است که برای آموزش سئو به شما نکاتی را درباره سئو کلاه سیاه بگوئیم. لازم به ذکر است که سئوی کلاه سیاه در نقطه مقابل سئوی کلاه سفید قرار دارد. این نوع سئو شامل راهکارهایی کاملا غیر قانونی و غیر طبیعی از نظر موتورهای جستجو است. با پیاده سازی این روش ها، اگرچه می توان در مدت زمانی بسیار کمتر نسبت به روش های طبیعی در صفحات نتایج موتورهای جستجو (SERP) حضور پیدا کرد، اما ریسک زیادی نیز در این روش ها وجود دارد. گوگل رسما و طی بیانیه های متعددی که منتشر کرده است، استفاده از این روش ها را ممنوع و برخلاف قوانین خود اعلام کرده است و متذکر شده که هر سایتی که این قوانین را زیر پا بگذارد شامل جریمه های سنگین گوگل و در موارد حاد، حذف از تمام صفحات نتایج موتور جستجوی گوگل می شود. البته این نیز حائز اهمیت است که اما با این حال وبسایت های متقلب زیادی هستند که روش های دور زدن قوانین گوگل را پیدا کرده و در حال سوء استفاده کردن از این روش ها هستند. گوگل با بروزرسانی الگوریتم های خود در فواصل زمانی مختلف و مسدود سازی روش های جدید سئوی کلاه سیاه، صدها و هزاران سایت متقلب را شناسایی می کند. از بارزترین تکنیک های مورد استفاده در سئوی کلاه سیاه می توان به مواردی همچون استفاده بیش از حد از کلمات کلیدی یا Keyword Stuffing، استفاده از کلمات و برچسب های غیر مرتبط با محتوا، استفاده از متون یا لینک های مخفی، تکنیک موسوم به پنهان کاری یا Cloacking، استفاده از محتوای تکراری و ... اشاره کرد. در عین حال برای آموزش seo باید به شما سئو کلاه خاکستری را نیز معرفی کنیم.
در این باره لازم است به شما بگوئیم که این نوع سئو ها با عنوان سئوی کلاه خاکستری شناخته می شود. اگرچه از عنوان این سئو به نظر می رسد که سئوی کلاه خاکستری دقیقا چیزی بین سئوی کلاه سفید و سئوی کلاه سیاه است، اما در واقع تعریف این نوع سئو کمی متفاوت تر است. لازم به ذکر است که سئوی کلاه خاکستری مثل سئوی کلاه سفید قانونی و پیشنهادی نیست و از طرف دیگر به شدت و ریسکی بودن سئوی کلاه سیاه نیز نیست. با اینکه تعریف خیلی دقیقی از این نوع سئو وجود ندارد، اما ساده ترین و مفهومی ترین تعریف این نوع سئو استفاده از تکنیک ها و روش های غیر اصولی و بدون هویت است. اگرچه اغلب این روش ها از نظر گوگل و دیگر موتورهای جستجو تخطی از قوانین به حساب نمی آیند، اما این تکنیک ها در عمل فقط به گول زدن و ارائه پیشنهادات دروغین به کاربران خلاصه می شوند. با این حال گوگل نیز استفاده از این تکنیک ها را به هیچ وب مستری توصیه نمی کند چرا که بعضی از آن ها شامل جریمه های گوگل می شوند. لازم به ذکر است که مثال های گوناگونی برای سئوی کلاه خاکستری وجود دارند که معروف ترین آن ها با نام طعمه کلیکی (Click Bait) شناخته می شوند. در این روش، شما به عنوان یک صاحب تجارت اقدام به سفارش تبلیغات دروغین و یا اغراق آمیز در منابع دیگر می کنید و کاربران با مشاهده آن وسوسه می شوند تا روی آن تبلیغ کلیک کنند. هر کاربر اینترنتی یا موبایلی به صورت روزانه با چنین نوع تبلیغاتی در وب سایت ها یا اپلیکیشن های موبایلی روبرو می شود. طی سال های اخیر تبلیغات زیادی با عناوینی مثل "شما برنده خوش شانس ما هستید. روی این بنر کلیک کنید تا جایزه خود را دریافت کنید!" در سطح وب منتشر شدند. کاربران آماتور زیادی هم وجود دارند که همیشه گول این نوع تبلیغات را می خورند و روی آن ها کلیک می کنند. بعد از ورود به آن سایت، این کاربر فقط و فقط باعث افزایش بازدید آن صفحه شده است و هیچ چیز مرتبطی عاید او نمی شود. لازم به ذکر است که نوع دیگری از سئوی کلاه خاکستری نیز وجود دارد که فقط کاربرانی که به شدت به چیزی خاص نیاز دارند را مورد هدف قرار می دهد. به عنوان مثال، ایجاد صفحاتی با عناوین ترغیب کننده و در عین حال دروغین از جمله این موارد هستند. مثلا شما به دنبال یک نرم افزار خاص هستید که نسخه کرک شده و رایگانی از آن در سطح وب وجود ندارد اما در جستجو های خود به سایت های زیادی برخواهید خورد که با ادعای اینکه این نرم افزار را به صورت رایگان در اختیار شما قرار می دهند، اقدام به ایجاد صفحات و انتشار آن ها در موتور های جستجو می کنند. وقتی شما وارد این سایت ها شوید، خواهید دید که لینک دانلودی برای آن نرم افزار وجود ندارد و یا اگر لینکی وجود داشته باشد دروغین و تبلیغ است. البته می بایست به شما بگوئیم که در برخی دیگر از سایت ها نیز بعد از طی کردن همین روند، لینک دانلود یک فایل فشرده به شما داده می شود که رمزگذاری شده است. سپس به شما گفته می شود که اگر می خواهید رمز عبور را پیدا کنید، باید وارد سایت یا سایت های دیگری شوید. همچنین استفاده از نظرسنجی های کاملا دروغین و تبلیغاتی برای این مورد نیز بسیار رایج شده است. این قبیل روش ها اگرچه تعداد بی شماری بازدید و ترافیک برای یک سایت به ارمغان می آورند، اما این بازدید ها در نهایت منجر به ترک سریع کاربران و نابودی اعتماد آن ها به کل آن وب سایت می شود. متاسفانه خیلی از وب مسترها به همین مسئله راضی بوده و از همین طریق و با کسب بازدید های غیر منصفانه پول زیادی به جیب می زنند. اگر اکنون بخواهیم برای آموزش رایگان سئو تفاوت میان سئو کلاه سیاه و خاکستری را برای شما بیان کنیم، لازم به ذکر است که با توجه به مواردی که ذکر شد، می توان گفت که از نظر عملکرد، سئوی کلاه خاکستری شباهت زیادی به سئوی کلاه سیاه دارد. چرا که هر دوی این نوع تکنیک ها شامل موارد غیراخلاقی و نادرست هستند. اما تفاوت این دو در بحث ریسک پذیری آن ها است. در حالی که تکنیک های سئوی کلاه سیاه همگی برخلاف قوانین وب هستند، تکنیک های سئوی کلاه خاکستری در بیشتر موارد قوانین خاصی را نقض نمی کنند اما در عین حال این راه و روش ها قانونی و توصیه شده نیز نیستند. بنابراین احتمال اینکه متدهای سئوی کلاه خاکستری نیز به زودی به لیست سیاه و ممنوعه گوگل اضافه شوند وجود دارد. همچنین باید اذعان داشت که تفاوت اصلی سئوی کلاه سیاه با سئوی کلاه سفید در وهله نخست قانونی بودن سئوی کلاه سفید و غیر قانونی بودن سئوی کلاه سیاه است. دومین تفاوت اصلی این دو، غیرریسکی بودن و زمان زیاد به نتیجه رسیدن سئوی کلاه سفید است؛ در حالی که سئوی کلاه سیاه، ریسک شناسایی شدن زیادی داشته و زمان به نتیجه رسیدن در آن خیلی کمتر است. این را نیز به خاطر داشته باشید که حتی اگر شانس فرار کردن از شناساگرهای گوگل را داشته باشید، نتایج به دست آمده شما موقتی خواهند بود. اما نتایج و دستاوردهای حاصل از سئوی کلاه سفید همیشگی و بلند مدت هستند. معمولا افرادی به سراغ تکنیک های سئوی کلاه سیاه یا سئوی کلاه خاکستری می روند که چیز زیادی برای از دست دادن از نظر موتورهای جستجو نداشته باشند. افراد دیگری نیز که بودجه ای برای راه اندازی کمپین های قانونی و طبیعی سئو ندارند ممکن است برای استفاده از این تکنیک ها تحریک شوند. با این حساب تعداد خیلی زیادی سایت و تجارت وجود دارند که حتی با وجود خطر جریمه شدن و حذف از نتایج صفحات جستجو، باز هم به سراغ این راه و روش ها می روند و معتقد هستند که می توان در کمترین زمان ممکن بیشترین بهره را از این راهکارها برد. شما هم اکنون می توانید با خواندن مقاله آموزش رایگان سئو مطالب مبتدی سئو را فراگیرید.
اگر تا به حال دنبال یادگیری سئو بوده اید باید به شما بگوئیم که سئو مخفف سه کلمه Search Engine Optimization است و در زبان فارسی به سئو معروف شده است، در زبان انگلیسی اس ای او تللظ می شود و به معنی بهینه سازی برای موتورهای جستجو است، در واقع مجموعه ای از عملیات های پیوسته که منجر می شوند یک سایت برای کلمه کلیدی هدف رتبه های خوبی در گوگل کسب کند را سئو می گویند. این کلمه انگلیسی زمانی ساخته شد که فرآیند رسیدن یک سایت به رتبه های اول گوگل تبدیل به عملیاتی شد که می توان با اجرای آن رتبه های خوبی در گوگل کسب کرد. البته لازم به ذکر است که می توان گفت سئو، راهکاری برای افزایش ترافیک وب سایت و کسب جایگاه بهتر در نتایج جستجوی گوگل است که با رعایت دستور العمل ها و تکنیک هایی که در بخش فنی سایت و تولید محتوا و همچنین عملیاتی که خارج از سایت بر روی آن انجام می شود به افزایش آمار بازدید سایت و در نتیجه فروش سایت کمک می کند. البته برای یادگیری سئو لازم به ذکر است که گاهی اوقات سئو فقط با هدف ایجاد اطمینان برای موتورهای جستجو مورد استفاده قرار می گیرد، اما در واقع موتورهای جستجو دنبال رتبه دادن به وبسایت هایی هستند که برای کاربران مفید باشند و در نهایت برای انسان ها بهینه سازی شده باشند. یعنی اگر کاربری در سایت شما احساس بهتری داشته باشد و زمان بیشتری را بگذراند یک امتیاز مثبت برای شما در نظر گرفته می شود.
موتورهای جستجو به دنبال ارائه بهترین خدمات به کاربرانشان هستند. به عبارتی موتورهای جستجو به دنبال ارائه نتایجی در صفحات جستجو هستند که علاوه بر داشتن بهترین کیفیت، مرتبط ترین محتوا به چیزی باشد که شخص جستجو کننده به دنبال آن است. به منظور انجام این کار، موتورهای جستجو وب سایت های مختلف را کاوش و بررسی کرده تا بهتر متوجه موضوع و کم و کیف محتوای آن ها شوند. بطور کلی، عملیات سئو فرآیند بهینه سازی محتوای آنلاین شماست به طوری که موتور جستجو مایل به نمایش آن محتوا بعنوان بهترین نتیجه برای جستجوی کلمات کلیدی هدف شما باشد. برای آموزش سئو باید به شما بگوئیم که فروش بیشتر مهم ترین مسئله برای هر کسب و کاری اعم از سنتی و دیجیتالی است. افزایش فروش اینترنتی نیز مانند هر کسب و کار دیگری، نیازمند دیده شدن یا اصطلاحا در چشم بودن است. برای روشن تر ساختن این مسئله، اجازه دهید تا آن را در قالب یک مثال بیاوریم. فرض کنید می خواهید یک مغازه باز کنید. اولین و مهم ترین مسئله ای که مورد توجه قرار می دهید قطعا مکان و موقعیت مغازه است. هرچه مغازه شما در مکان های پرتردد و شلوغ تر شهر باشد، قطعا برایتان مطلوب تر است؛ چرا که اصطلاحا پاخور خوبی داشته و احتمال فروش و کسب سود را برایتان چند برابر می کند. بدیهی است که مغازه ای بر خیابان اصلی بسیار بیشتر از مغازه ای مشابه در کوچه پس کوچه، مشتری دارد. لازم به ذکر است که در فضای اینترنت نیز همین گونه است؛ با این تفاوت که موقعیت مغازه شما با ابزاری مثل خیابان اصلی یا کوچه پس کوچه سنجیده نمی شود. در کسب و کار اینترنتی، موقعیت فروشگاه (وب سایت) شما را، جایگاه و رتبه آن تعیین می کند. هرچه فروشگاه اینترنتی شما (چه بازرگانی و چه خدماتی) جایگاه و رتبه بالاتری داشته باشد، قطعا مشتریان بیشتری نیز خواهد داشت؛ و این افزایش مشتری، به معنی افزایش فروش و کسب سود بیشتر است.
حال، این موتور جستجو (گوگل) است که جایگاه و رتبه سایت شما را تعیین می کند و این کار را نیز با در نظر گرفتن استانداردها و معیارهایی که سئو نام دارد انجام می دهد. سئو برای جستجو و مشاهده هرچه بیشتر، بسیار مهم و موثر است؛ اما ارزش واقعی آن، چیزی فراتر است. البته یکی از دلایل علاقه به یادگیری سئو بسیاری از افراد به علاقه به وب بازمیگردد. امروزه با توجه به پیشرفت علم و اینترنتی شدن خرید و فروش ، سئوی سایت بهترین و موثرترین گزینه برای سود و فروش بیشتر است. زمانی که سایت شما سئو شده باشد یعنی از نظر موتورهای جستجو سایت خوبی شناخته شود و در بالاترین رتبه در جستجوی گوگل قرار گیرد بی شک مطمئن باشید شما کارتان را درست انجام داده اید و در حوزه ای که فعالیت دارید بهترین هستید. آن زمان باید تنها نگرانی شما رساندن به موقع محصولات و یا خدمات به کاربرانتان باشد. به عنوان مثال اگر شما یک وب سایتی را راه اندازی کرده اید که در آن فروش عطر و ادکلن انجام می دهید و از طریق سایت خود فروش خوبی ندارید سئو برای شما بهترین گزینه است. هر چقدر هم به ظاهر و محتویات سایت خود اهمیت دهید و هر چقدر هزینه کنید تا زمانی که سایت توسط کاربرانتان قابل مشاهده نباشد فایده ای نخواهد داشت. خیلی مهم است که سایت شما برای یک انسان بهینه سازی شده باشد. البته برای یادگیری سئو باید به شما بگوئیم که سئو علاوه بر اهمیت فراوان و تاثیری که در کسب و کار می گذارد، مبحثی بسیار گسترده و عظیم است و درک کامل آن نیاز به تجربه و دانش فراوان دارد. مطمئنا کسب آگاهی پیرامون چنین مقوله گسترده ای، به یک منبع معتبر و معلمی توانا نیاز دارد. در مدیروب سعی داریم تا تجربه و دانش خود را در اختیار مشتاقان این عرصه قرار دهیم و در این راه از هیچ تلاشی فروگذار نخواهیم کرد.
همانطور که گفته شد، شناخت مفاهیم سئو نیازمند منبعی جامع و پربار است. در این مقاله سعی کردهایم تا به ریز و درشت مفاهیم آموزش سئو بپردازیم و هر آنچه لازم است درباره سئو بدانید را، از بیان اصطلاحات گرفته تا توضیح اینکه چطور سئو را در کسب و کار خود پیاده سازی کنید، برای شما شرح دهیم. البته شاید اکنون در آموزش سئو برای شما سوال پیش آمده باشید که موتور های جستجو چگونه سایت شما را بدون سسو ارزیابی می کنند؟! در این باره می بایست به شما بگوئیم که موتورهای جستجو هوشمند هستند اما با وجود پیشرفت فراوان هنوز به توسعه احتیاج دارند. موتورهای جستجو همواره در حال فعالیت در جهت بهبود بخشیدن به تکنولوژی به منظور بررسی عمیقتر در وب و بازخورد بهتر نتایج از کاربران هستند. اگرچه، محدودیتهایی نیز در نحوه عملکرد موتور های جستجو وجود دارد اما سئوی صحیح می تواند هزاران بازدید و توجه را به طرف شما هدایت کند، در حالی که حرکات اشتباه می تواند سایت شما را از نتایج جستجو ها به صورت عمیق عقب انداخته و یا سایت شما را در جایی که قابلیت مشاهده ی آن در کمترین حد ممکن است دفن نماید. علاوه بر قرار دادن محتوا در موتورهای جستجو، سئو همچنین به ترقی و پیشرفت رتبه ها نیز کمک می کند بنابراین آن محتوا در جایی که بیشتر مورد مطالعه جستجوگرهاست قرار می گیرد. اینترنت در حال تبدیل شدن به جایی برای رقابت هرچه بیشتر است، و کسب و کارهایی که برای سایت های خود سئو را انجام می دهند دارای مزیت و فایده ای قطعی در بین بازدیدکنندگان و مصرف کنندگان خواهند بود. حالا شاید با خودت بگوئید در میان سئو با تبلیغات گوگل وجود دارد؟! در پاسخ به این سوال باید به شما بگوئیم که تبلیغات گوگل یا Google Ads که سابقا با نام Google AdWords شناخته می شد، ابزار تبلیغاتی گوگل است و به کاربران این امکان را می دهد تا کسب و کار خود را در موتورهای جستجو تبلیغ کنند. Google Ads برای بهره مندی عموم مردم از خدمات تبلیغاتی، از کسب و کارهای کوچک و نوپا گرفته تا کسب و کارهای عظیم و با سابقه فراهم شده است. تبلیغات گوگل پولی بوده و هزینه آن به ازای هر کلیکی که از موتورهای جستجو دریافت کنید از شما گرفته می شود؛ به همین خاطر آن را تبلیغات کلیکی نیز می نامند. تبلیغات گوگل به چند روش صورت می گیرد. ازجمله: تبلیغات در صفحه نتایج جستجو، تبلیغات بنری یا نمایشی، تبلیغات ویدئویی و تبلیغات موبایلی. Google AdSense نیز شبکه ای است که توسط گوگل ساخته شده و آگهی دهندگان را به منتشر کنندگان آگهی وصل می کند. به این شکل که، دارندگان وبسایت در Google AdSense ثبت نام کرده و با این کار اعلام می دارند که برای نصب آگهی های گوگل در سایتشان داوطلب هستند. گوگل نیز متناسب با محتوا و مضمون سایت های داوطلب، تبلیغاتی را برای به نمایش درآمدن در آن سایت ها، انتخاب می کند. Google Ads راهی موثر برای افزایش ترافیک و سوق دادن مشتریان بالفعل به سمت کسب و کار خودتان، در بهترین زمان ممکن است. یعنی زمانی که بیشترین احتمال خرید وجود دارد؛ زمانی که مشتری ها در جستجوی محصولات یا خدماتی هستند که شما ارائه می دهید. رایج ترین شیوه تبلیغات گوگل، تبلیغات در صفحه نتایج جستجو است. به این صورت که فردی که تبلیغات کسب و کارش را به گوگل سپرده است، کلمات کلیدی را انتخاب می کند تا در صورت جستجوی آن ها، تبلیغات او قبل از نتایج اصلی نمایش داده شود. وجود علامت Ad (آگهی) در کنار نتایج نیز، راه تشخیص این تبلیغات از نتایج اصلی است. البته لازم به ذکر است که برای یادگیری سئو از این نکته نیز مطلع باشید که اولین جایی که برای گرفتن مشاوره تخصصی یا پاسخ سوالات خود می روید، کجاست؟ عمدتا اینترنت و موتورهای جستجو. وقتی مطلب یا سوالی را در نوار جستجو وارد میکنید، لینک هایی که در صفحه نتایج برایتان ظاهر می شوند، هر کدام یک محتوا هستند. محتوا بخش اعظم زندگی روزمره ما را تشکیل می دهد. ظرفیت نامحدود وب در زمینه تولید محتوا، باعث شده تا اینترنت به بهترین و غنی ترین منبع عظیم اطلاعاتی تبدیل شود. محتوا ما را مطلع و آگاه نگه می دارد، به سوالاتمان پاسخ می دهد، ما را سرگرم می کند، به خنده می اندازد، ما را در تصمیم گیری هایمان راهنمایی می کند و بطور کلی زندگی را برایمان راحت تر کرده و گره از کارهایمان باز می کند. محتوا ها می توانند در اشکال مختلف وجود داشته باشند؛ محتوا های متنی، صوتی، تصویری و ویدئویی. دلیل اینکه گفته می شود "محتوا پادشاه است" نیز همین اهمیت بی حد و مرزش است. البته لازم به ذکر است که با توجه به اهمیت و تاثیر محتوا، تولید محتوای خوب و موثر باید نخستین هدف ما در دنیای دیجیتال امروز باشد. تولید محتوای خوب و موثر، مهم ترین استراتژی در جذب مخاطب و افزایش بازدید موتورهای جستجو و تبدیل شدن به یک منبع قابل اعتماد در زمینه کاری خودمان است. شما به عنوان صاحب یک کسب و کار اینترنتی، با تولید محتوای خوب و ارزشمند، اطلاعات مفید و سودمندی را بطور رایگان در اختیار مخاطبان خود قرار داده، مشتریان بالقوه را به وب سایت خود جذب کرده و مشتریان قبلی خود را حفظ می کنید. محتوایی که تولید می کنید، پیام شما را انتقال می دهد، خوانندگانتان را راهنمایی کرده و آن ها را ترغیب به خرید محصولات یا خدمات شما می کند.
در حقیقت، تولید محتوای خوب و باکیفیت، از مهم ترین کارهایی است که برای جذب مشتری و کسب سود در کسب و کار خود، می توانید انجام دهید. البته همانطور که گفته شد، سئو مقوله ای عظیم و گسترده است که پر است از پیچیدگی هایی که لازمه درک آن ها تجربه شخصی و دانش فراوان و به روز است. عملیات سئو چند لایه و چند مرحله ای است. برای بهینه ساختن یک وبسایت و رساندن آن به جایگاهی مطلوب، کار های بسیاری لازم است انجام گیرد و موارد زیادی وجود دارند که باید رعایت شوند. انجام این کار ها و رعایت این موارد بصورت بخش بخش در مقاطع مختلف صورت می گیرد. اگر نخواهیم از خدمات مشاوران و مراکز حرفه ای در سئو استفاده کنیم، خود باید اول به مشاور و کارشناسی حرفه ای تبدیل شویم. در آن صورت، می توان عملیات بهینه سازی سایت را در هر مرحله و مقطع به صورت رایگان انجام داد. اما چگونه؟ لازم به ذکر است که بدست آوردن هر موفقیتی بهایی دارد که افراد موفق آن را پرداخت کرده اند. اگر بخواهیم بهای موفقیت کسب و کار دیجیتال مان را با پول نپردازیم، ناگزیر مجبور به صرف منابع دیگری خواهیم بود؛ یعنی انرژی و زمان. به عبارت دیگر، باید خودمان شخصا دست به کار شده و به یادگیری و تمرین مشغول شویم. البته اگر کسی پیدا شود تا ما را رایگان آموزش دهد! آن هم آموزشی صحیح و اصولی. با وجود شبکه اطلاعاتی عظیمی مثل اینترنت، ممکن است بتوانیم مطالب مورد نیازمان را به طور رایگان پیدا کنیم. در قدم بعدی به تمام آن آموزش ها مسلط شویم و نیز چند بار آن ها را بکار ببریم تا علاوه بر تسلط بر انجامشان، نتیجه را خود تجربه کنیم. خود متوجه اشتباهاتمان شویم و خود در جهت رفع آن ها برآییم. در صورت داشتن چنین زمان، صبر و استقامتی، بله می شود رایگان سئو شد. شاید برای یادگیری سئو باید به شما بگوئیم که اینکه چه افرادی از وب سایت شما دیدن می کنند، به عوامل مختلفی بستگی دارد.
مخاطبان هدف شما اغلب براساس عوامل و فاکتور هایی همچون جنسیت، سن، شغل، درآمد و موقعیت جغرافیایی دسته بندی می شوند. این دسته بندی ها نیز متناسب با کلمات کلیدی هدف گذاری شده و یا نوع محصولات یا خدماتی که قصد ارائه آن ها را دارید، شکل خواهند گرفت. برای مثال، مشتریان شرکت های آرایشی عمدتا بانوان هستند و یا مشتریان بسته های آموزشی کنکور، دانش آموزان خواهند بود. به طور کلی، محتوای سایت شما روی مجموعه ای از یک سری کلمات کلیدی سئو می شود که افراد با جستجوی آن ها، می توانند سایت شما را در میان سایت های مشابه ببینند. حال، تعیین این که چه افرادی وارد وب سایت شما شوند امری است کاملا نسبی و وابسته به تصمیم و استراتژی خودتان. این شمائید که تعریف می کنید چه افرادی و با چه هدفی وارد وب سایتتان شده و از خدمات و محصولات سایتتان بهره ببرند. شما هم اکنون می توانید اگر قصد یادگیری سئو را دارید علاوه بر مطالعه مقاله آموزش سئو با تیم متخصص سئو و محتوا تماس حاصل نموده و مشاوره رایگان دریافت نمائید.
برای آموزش سئو تکنیکال لازم است در ابتدا به شما بگوئیم که سئو تکنیکال به بهینه سازی وب سایت از نظر فنی اشاره دارد. برخلاف سئو خارجی یا سئو داخلی، بیشتر کارهایی که در سئو تکنیکال می کنیم مرتبط با موتور جستجو، مسائل فنی وب سایت، ربات ها، کدهای برنامه نویسی و... هستند. هدف اصلی اجرای سئو تکنیکال در وب سایت، آماده کردن سایتی است که در مرحله اول برای ربات های موتور جستجو به راحتی قابل درک و بررسی باشد و در مرحله دوم سایتی که ساختار صحیحی داشته و کاربر از بودن در آن و کار کردن با بخش های مختلفش، لذت ببرد! راستش را بخواهید فکر می کنم سئو تکنیکال نسبت به چندین سال قبل در ذهن مخاطبان جایگاه و اهمیت کمتری دارد. چرا؟ چون امروز سیستم های مدیریت محتوایی مثل وردپرس به صورت خودکار نیمی (یا شاید بیشتر) از سئو تکنیکال را در سایت پیاده می کنند. همین موضوع باعث می شود وبمستران تصور کنند این موضوع واقعا قابل اهمیت نیست. به زبان ساده تر سئو تکنیکال همانطور که از اسمش هم قابل حدس است، یک سری فعالیت فنی مربوط به سایت است که از نظر موتورهای جستجو قابل اهمیت هستند. فعالیت هایی که باعث افزایش سرعت سایت، فهم بهتر محتوای سایت توسط ربات های موتور جستجو و… می شود.
البته نگران نباشید. به کمک سایت های وردپرسی و افزونه های همه کاره ای که برای این سایت ها ساخته می شود، می توان قسمت زیادی از سئو تکنیکال را با چند افزونه و حتی بدون نیاز به کوچک ترین دانش تخصصی انجام داد. به عنوان اولین قدم در سئو تکنیکال، دامنه اصلی سایت را انتخاب کنید. البته میدانم که قبلا اسم آن را انتخاب کرده اید اما منظورم انتخاب دامنه به همراه پیشوند اصلی و پروتکل امنیتی مورد نظر است. شاید ندانید که وب سایت شما میتواند به شکل های مختلفی در سطح وب نمایش داده شود. مثلا با www یا بدون آن، همراه با http یا بدون آن و… البته با توجه به اینکه گوگل وب سایت ها را از طریق url شناسایی می کند و نه شکل و محتوای آن ها، در صورتی که دامنه اصلی را انتخاب نکنید ممکن است این موتور جستجو آدرس های مختلف وب سایتتان را به عنوان سایت های دارای محتوای تکراری شناسایی کند! بنابراین به شدت به این نکته دقت کنید. اگر نمیدانید که چطور باید همه آدرس های سایت را روی یک آدرس ریدایرکت کنید، با طراح سایت یا پشتیبانی شرکت هاستینگ خودتان این موضوع را مطرح کنید. این نیز برای آموزش سئو تکنیکال حائز اهمیت است که تا همین دو سه سال پیش در دوره های آموزش سئو که برگزار می شد، از مخاطبان میخواستند تا جای ممکن ssl سایتشان را فعال کنند تا گوگل کمی به آنها امتیاز بیشتری بدهد. اما امروز کار از درخواست کردن گذشته! با توجه به حساسیتی که گوگل روی امنیت اطلاعات کاربران نشان میدهد، در صورت وجود نداشتن ssl در آدرس سایت تان، کاربرانی که قصد ورود به آن را داشته باشند با ارور سایت نا امن (unsafe site) روبرو می شوند و این موضوع به شدت برای سئو سایتتان مضر است.
البته لازم به ذکر است که بنابراین همین ابتدای کار SSL را فعال کنید. این پروتکل همان چیزی است که باعث می شود آدرس سایتتان از HTTP به HTTPS تغییر کند. برای فعال سازی اش می توانید هزینه ای را به صورت سالانه به یک شرکت هاستینگ بپردازید. علاوه بر این می توانید SSL رایگان هاست خودتان را فعال کنید. برای استفاده از ssl رایگان سایت، از مقالات سطح وب کمک بگیرید یا به پشتیبانی شرکت هاستینگ خودتان مراجعه کنید. دقت کنید که آدرس سایت شما بدون HTTPS و با HTTPS می تواند برای گوگل به عنوان دو سایت متفاوت شناخته شود. بنابراین بعد از فعالسازی SSL، نسخه اصلی را برای گوگل تعیین کنید. قدم سوم از سئو تکنیکال این است که مطمئن شوید گوگل توانایی بررسی سایت شما را دارد. ربات های موتور جستجو قبل از اینکه به سایتتان وارد شوند و مطالب آن را بررسی کنند، به سراغ بخشی از کدهای سایت میروند تا مطمئن شوند که شما اجازه بررسی سایت به آن ها را داده اید. اغلب سایت های وردپرسی در ابتدای راه اندازی به صورت پیش فرض، اجازه ایندکس سایت (بررسی و فهرست بندی صفحات در نتایج) را به ربات ها نمی دهند. بنابراین برای اینکه مطمئن شوید سایتتان قابل ایندکس است، در وردپرس به بخش تنظیمات، سپس تنظیمات خواندن مراجعه کنید و در انتهای صفحه، اجازه ایندکس سایت را صادر کنید.
البته لازم به ذکر است که برای این کار کافی است تیکی که در مقابل جمله “از موتورهای جستجو درخواست کن تا محتوای سایت را بررسی نکنند” قرار گرفته را برداشته و صفحه را ذخیره کنید. البته برای اینکه سرعت معرفی سایت به گوگل را بالا ببرید، بهتر است آن را به ابزار سرچ کنسول هم متصل کنید. سرچ کنسول یک ابزار رایگان گوگل است که اطلاعات به شدت مفیدی در مورد سئو داخلی، خارجی و تکنیکال سایت به شما میدهد. این نکته نیز حائز اهمیت است که دقت کنید که برخی از قالب های وردپرسی به صورت پیش فرض یک سری برگه، مقاله و محصول را در وب سایت شما بارگذاری می کنند. قبل از اینکه اجازه ایندکس سایت به گوگل را بدهید، همه آن ها را حذف کنید. البته منظور برگه هایی مثل برگه وبلاگ یا پرداخت نیست، بلکه برگه های دمو قالب که اغلب با متن و توضیحات انگلیسی و بی معنا پر شده اند را میگوئیم. البته این نیز حائز اهمیت است که به بخش مهم ماجرا رسیدیم! احتمالا خودتان میدانیدکه سرعت سایت تاثیر به شدت زیادی در سئو آن دارد. این یعنی اگر تمامی ۲۰۰ فاکتور سئو را در سایت رعایت کرده باشید، اما کاربران نتوانند با سرعت مناسبی به وب سایتتان وارد شوند، گوگل رتبه خوبی در نتایج به شما نمیدهد. چرا؟ چون سرعت پایین باعث افزایش نارضایتی کاربران، خروج از سایت توسط آنها و در ادامه افزایش بانس ریت یا نرخ پرش خواهد شد. اما چطور سرعت سایت را افزایش بدهیم؟ خب راستش را بخواهید این کار کمی میتواند برای سئوکارهای مبتدی سخت باشد. اما در هر حال فعالیتی است که باید انجام شود. پیشنهاد میکنم برای بهینه سازی سرعت، وسواس به خرج ندهید و در این ابتدای کار، راهکارهایی که انجامش برایتان آسان است را پیاده سازی کنید. البته لازم به ذکر است که به شما بگوئیم که در قدم پنجم از سئو تکنیکال، باید سایت مپ را فعال کنید. سایت مپ فایلی است که لینک تمامی صفحات سایتتان را در خود ذخیره میکند
به این صورت ربات های موتور جستجو با بررسی آن میتوانند در مدت کوتاهی به تمامی صفحاتتان دسترسی داشته و با دردسر کمتری برای ایندکس آن ها اقدام کنند. برای نمونه صفحه سایت مپ فرین آکادمی را ببینید. فعال کردن سایت مپ باعث افزایش سرعت ایندکس سایتتان توسط ربات ها می شود. اما چطور آن را فعال کنیم؟ لازم به ذکر است که شما می توانید افزونه یوآست سئو یا افزونه رنک مث سئو را روی سایت خودتان نصب کنید. این دو افزونه به صورت خودکار سایت مپ را ساخته، آن را بارگذاری کرده و بروزرسانی می کنند. بعد از نصب یکی از این ها، به آدرس example/sitemap.xml بروید (به جای example آدرس سایتتان را قرار دهید) و مطمئن شوید که سایت مپ بارگذاری شده باشد. البته به زبان ساده باید به شما بگوئیم که سئو تکنیکال شامل کلیه اقداماتی است که به موتورهای جستجو کمک می کند تا سایت ما را راحت تر بررسی کنند و در تمامی صفحات ما خزش یا به اصطلاح کراول کند و پس از بررسی، صفحات را ایندکس کنند. شایان ذکر است که این بخش از سئو ارتباطی با نوع محتوا و یا بک لینک های سایت ما ندارد و بیش از هر چیزی به زیر ساخت های سایت ما مربوط می شود؛ از این رو به آن سئو فنی و یا تکنیکال می گویند. اقداماتی که در بخش سئو تکنیکال سایت انجام می شود نیاز به تغییر مرتب ندارند و تنها با یک بار انجام دادن آن ها دیگر نیازی به بررسی آن نداریم. اقداماتی همچون تهیه نقشه سایت، بررسی سرعت سایت، تگ های صفحات و بسیاری اقدامات دیگر که در ادامه به بررسی آن می پردازیم شامل اقدامات سئو فنی می شوند. پس از انجام آن ها می توانیم این اطمینان را حاصل کنیم صفحات ما توسط ربات های گوگل مورد بررسی قرار می گیرند و در صورت خوب بودن سایر موارد سئو، جزو نتایج جستجو نمایش داده می شوند. شما هم اکنون می توانید در صورت نیاز اگر سوالی درباره آموزش سئو تکنیکال اگر برای شما سوالی پیش آمده با تیم متخصص سئو و محتوا تماس حاصل نموده و مشاوره رایگان درباره آموزش سئو دریافت نمائید.
برای آموزش سئو مقدماتی لازم است به شما بگوئیم که بیشترین بازدید وبسایت ها توسط بزرگترین موتورهای جستجو مانند گوگل، بینگ و یاهو ایجاد می شوند. همچنین شبکه های اجتماعی و سایر روش های دیجیتال مارکتینگ نیز می توانند موجب بازدید از سایت شما شوند. موتورهای جستجو مهم ترین و پایه ای ترین روش وبگردی برای کاربران اینترنتی هستند. این هنگامیست که می بایست سایت شما محتوایی تولید کند یا خدماتی ارائه بدهد و یا محصولاتی داشته باشد و از این طریق اطلاع رسانی کند و یا حتی اگر در مورد چیز دیگری باشد می بایست با سئو مطلب خود را در موتور جستجو بالا بیاورید و تا افراد بتوانند به آن برسند. در ادامه آموزش سئو مقدماتی با ما همراه باشید تا بدانیم چرا سئو سایت اهمیت دارد. برای آشنایی مقدماتی شما با سئو باید به شما بگوئیم که موتورهای جستجو برای اینکه همیشه با ارزش بمانند، می بایست بهترین محتوای مربوط به نیاز جستجو کننده را به او نمایش دهند، مثلا مردمی را که به دنبال آنچه شما دارید هستند هدایت می کنند تا خدمات شما را ببینند. موتورهای جستجو راه هایی هستند که موجب می شوند این اتفاق بیفتند. اگر موتورهای جست و جو نتوانند سایت شما را پیدا کنند یا محتوای شما را به دیتاسنتر خود بیافزایند شما این موقعیت باورنکردنی را که ترافیک گوگل را به سمت سایت خود هدایت کنید از دست می دهید و نتیجه این خواهد بود که بیزینس شما موفق نخواهد شد. البته لازم به ذکر است که موتورهای جستجو باهوش هستند اما همچنان به کمک نیاز دارند. موتورهای بزرگ متناوبا روی بهبود تکنولوژی هایشان کار می کنند تا در وب عمیق تر بخزند و با نتایج بهتری نزد کاربران برگردند و به خواسته ها پاسخ دهند. اگرچه محدودیتی در مورد نحوه ی عملکرد موتورهای جستجو وجود دارد. در حالی یک سئو مناسب می تواند هزاران بازدیدکننده را برای شما به ارمغان بیاورد و توجه را به سمت شما جلب کند و در مقابل یک حرکت اشتباه می تواند شما را پنهان کند و سایتتان را در اعماق نتایج جستجو دفن کند جایی که اصلا دیده نمی شوید. به علاوه برای در دسترس ساختن محتوای شما برای موتورهای جستجو و در نتیجه نمایش آن ها به مردم، سئو همچنین به تقویت رنکینگ کمک می کند تا آن محتوا در جایی قرار بگیرد که جستجوگران راحتتر آن را بیابند. اینترنت به شکل قابل توجهی در حال رقابتی شدن است و شرکت هایی که روی سئو کار می کنند مزیت انتخاب بازدید کنندگان و مشتریان را دارند. این نیز در آموزش سئو مقدماتی باید به شما بگوئیم که دنیای سئو بسیار پیچیده اما در عین حال لذت بخش است، اما بیشتر مردم می توانند مبانی مقدماتی را درک کنند، البته نا گفته نماند، مقدار بسیار ناچیزی و در همان سطح مقدماتی دانش سئو می تواند تفاوت بزرگی ایجاد کند. دانش رایگان سئو به صورت گسترده ای در صفحات وب مشابه این صفحه پراکنده است. این را با چند با ر آزمون و خطا و مقداری تمرین و تکرار مخلوط کنید و شما در مسیر نسبتا درستی برای آموزش سئو سایت قرار گرفته اید. این سئوال که خودن سئو کنم یا بدم به یک فرد حرفه ای انتخاب شماست. بر اساس تعهد زمانی شما، علاقه ی شما برای یادگیری و پیچیدگی وبسایت شما، شما ممکن است تصمیم بگیرید که به یک متخصص برای هندل کردن چیزها برای شما و یا آموزش سئو حرفه ای دارید. کمپانی هایی که روی سئو کار می کنند مختلف هستند، بعضی تمرکز تخصصی ای بالایی دارند، در حالی که دیگران گسترده ترند و گرایششان کلی تر است. شما هم اکنون می توانید در صورت نیاز با تیم متخصص سسو و محتوا تماس حاصل نموده و درباره آموزش سئو مقدماتی مشاوره رایگان دریافت نمائید.
برای آموزش سئو پیشرفته به شما بگوئیم که انجام سئو پیشرفته، به تحقیق و آزمایش زیادی نیاز دارد. چرا که الگوریتم های سئو گوگل به طور مداوم به روز می شوند، بنابراین مهم است که در جریان آخرین اخبار سئو باشید. با در نظر گرفتن این نکته و کمی تمرین، می توانید تبدیل به یک متخصص سئو شوید. هر روز مردم در گوگل اقدام به انجام بیش از ۳.۵ میلیارد جستجو می کنند. در ایالات متحده، ۷۸٪ مردم قبل از خرید محصول مورد نظر خود، از گوگل برای تحقیق در مورد آن ها استفاده می کنند. هنگامی که وب سایت شما شروع به ایندکس شدن و تلاش برای رسیدن به صفحه اول نتایج گوگل می کند، مسلما روز به روز ترافیک بیشتری خواهید داشت. این به معنای بازدید بیشتر، نرخ تبدیل بیشتر و در نهایت افزایش درآمد است. البته لازم به ذکر است که رفتن به صفحه اول نتایج جستجو بسیار حیاتی است. چرا که ۷۵٪ از کاربران حتی لینک های سوم و چهارم از صفحه اول را نیز کلیک نمی کنند! البته طبق آمار، ۶۰٪ از کل بازدید از طریق جستجوی ارگانیک وب به دست می آید. ۱۴.۶٪ از بازدیدها نیز از طریق نتایج مرتبط به موضوع سرچ شده یا سایر روش های جستجو به دست می آید، در حالی که تنها ۱.۷٪ از بازدیدها از طریق کانال هایی مانند تبلیغات چاپی یا پست الکترونیکی به دست می آید. شما اکنون می توانید در صورت نیاز برای آموزش seo با تیم متخصص سئو و محتوا تماس حاصل فرمائید.
یکی از تکنیک های سئو پیشرفته بررسی دقیق بهینه سازی موتور های جستجو می باشد که در این باره باید به شما بگوئیم که بررسی دقیق بهینه سازی موتورهای جستجو به شما کمک می کند تا دلیل کافی برای بازدید و فروش کم خود را متوجه شوید. بسیاری از شرکت های سئو این خدمات را ارائه می دهند. با انجام این کار می توان بسیاری از هزینه های بهینه سازی را کاهش داد. به فرض شما هزینه زیادی برای بهینه سازی سرعت سایت خود انجام می دهید. اما دلیل پایین بودن ترافیک سایت شما در بینه نبودن محتوای شماست. از این رو دیگر توجهی به سئو سرعت نکرده و تمام تلاش خود را معطوف به بهینه سازی محتوای سایت می کنید. از طرفی، بررسی دقیق بهینه سازی موتورهای جستجو به این معنی است که شما عملکرد کلی سایت خود را از نزدیک بررسی می کنید. سپس اهداف جدیدی را بر اساس آنچه پیدا کرده اید تعیین کرده و برای رسیدن به این اهداف از تاکتیک های مختلف استفاده می کنید. این فرآیند به شما کمک می کند تا با استفاده بهینه از محتوای موجود، میزان ترافیک سایت خود را افزایش دهید. البته لازم به ذکر است که یک صفحه فرود با طراحی مناسب می تواند تولید و فروش خالص شما را بهبود بخشد. هرچه تعداد صفحات فرود بیشتری ایجاد کنید، دروازه های بیشتری برای بازدیدکنندگان ایجاد می کنید. متاسفانه، بسیاری از شرکتهای B۲B اهمیت استفاده از صفحات فرود را برای جذب کاربران جدید درک نمی کنند. طبق تحقیقات شرکت MarketingSherpa، ۴۴ درصد از کلیک هایی که به سوی این شرکت ها هدایت می شود، معطوف به صفحه اصلی است. اما صفحه فرود جایی است که می تواند شامل وبلاگ، خدمات، تعرفه ها و ... باشد. البته بررسی واکنشگرا بودن وبسایت برای موبایل نیز حائز اهمیت است. لازم به ذکر است که مطمئن شوید که وب سایت شما در دستگاه های تلفن همراه به خوبی ظاهر می شود و عملکرد مناسبی دارد. در ماه مه ۲۰۱۶، گوگل به روزرسانی جدیدی برای الگوریتم جستجوی خود ارائه داد که به طور قابل توجهی اولویت را در نتایج جستجوی ارگانیک به وب سایت هایی می دهد که دارای سایتی واکنش گرا هستند. یعنی سایت آن ها در تلفن همراه کاملا بی نقص لود می شود و تجربه کاربری خوبی ارائه می دهد.
البته لازم به ذکر است که بیش از ۶۰ درصد سرچ های کنونی توسط تلفن های همراه انجام می شوند. طراحی وب به صورت ریسپانسیو (RWD) یا واکنشگرا روشی است که با هدف هم سایز شدن صفحات دسکتاپ در پاسخ به اندازه صفحه یا مرورگری است که با آن مشاهده می شود. البته برای آموزش سئو پیشرفته باید به شما درباره لینک سازی داخلی در سئو پیشرفته بگوئیم. لینک سازی داخلی عمیق عملی است که از متن لنگر برای پیوند دادن به صفحات دیگر وبلاگ استفاده می شود. این امر صفحات پنهان سایت شما را به گوگل نشان می دهد و او را تشویق می کند تا تعداد بیشتری از آن ها را ایندکس کند. این کار برای سایت های نوپا بسیار کارساز است. چرا که گوگل مطالب چنین سایت هایی را خیلی دیر ایندکس می کند. لینک سازی عمیق یک فرق اساسی با لینک سازی معمولی دارد. به طوری که در لینک سازی عمیق مانند تار عنکبوت یک زنجیره به هم پیوسته از صفحات را ایجاد می کنیم. این گونه اغلب صفحات سایت به یکدیگر متصل شده و امکان هدایت شدن به هم را آسان می کنند. البته انتقال اعتبار به صفحات نیز در آموزش سئو پیشرفته حائز اهمیت است که در این قسمت قسد داریم مطالبی در این باره به شما ارائه کنیم. لازم به ذکر است که اگر صفحه ای دارید که در حال حاضر در صفحه ۲ یا ۳ نتایج جستجوی گوگل است، می توانید از آن صفحات به صفحاتی با رتبه پایین تر لینک دهید. در واقع این امر مانند این می ماند که شرکت بنز از تولیدات یک شرکت نوپا حمایت کند. این کار تاثیر به سزایی در اعتمادسازی مردم دارد. تا جایی که خیلی ها به استناد این که یکی از محبوب ترین برندهای جهان از چنین شرکت نوپایی حمایت کرده اقدام به خرید از آن می کنند. در این فرایند باید فقط به صفحات مرتبط لینک داد. مثلا اگر یک پست از وبسایت شما با عنوان "خرید کفش" در صفحه اول گوگل قرار دارد، باید تنها به پست هایی لینک دهید که درباره کفش باشند.
گوگل به سرعت متوجه بی ربط بودن لینک ها می شود. توجه داشته باشید که لینک های اعتبار (link juice) از صفحه A به صفحه B پیوند داده می شوند. پس در این کار دقت کنید تا لینک ها را از صفحات پایین تر به صفحات بالاتر برای کسب اعتبار پیوند ندهید. به طور کلی، گوگل تمایل زیادی به link juice ها دارد. به طوری که از اعتبار صفحات برتر سایت برای امتیازدهی به صفحات پایین تر استفاده می کند. البته شما باید به بهینه سازی سرعت سایت نیز توجه خاصی داشته باشید. در این باره می بایست به شما بگوئیم که سال ۲۰۱۸ میلادی پس از به روزرسانی الگوریتم های گوگل، سرعت وب سایت تبدیل به یکی از فاکتورهای رتبه بندی شد. البته گوگل برای سایت های نوپا و کم بازدید تخفیف هایی قائل شده است. به طوری که این فاکتور را خیلی بر رتبه بندی آن ها دخیل نکرده است. اما سرعت وب سایت در سایت های پربازدید می تواند یک برگ برنده باشد. در واقع هر چه رقابت شدیدتر می شود، فاکتورهای امتیازدهی نیز بیشتر می شود. بسیاری از داوران جهان معتقد هستند که امتیازدهی در ورزش پرورش اندام سخت ترین کار ممکن است. چراکه در میان قهرمانانی چون رونی کلمن، فیل هیث و ... تنها می توان از طریق امتیاز دادن به جزئیات قهرمان را مشخص کرد. حال فرض کنید در میان سایت هایی چون یوتیوب، آمازون، علی بابا، فیسبوک و ... که میزان ترافیک در یک سطح است، معیار امتیازدهی چیست؟ مسلم است! فاکتورهایی نظیر سرعت وب سایت، میزان بهینه بودن تصاویر، بیهنه بودن جاوا اسکریپت ها، لینک سازی داخلی، حتی در برخی موارد اندازه فونت ها و کیفیت سرویس دهی. ابزار PageSpeed Insights tool می تواند شما را در تجزیه و تحلیل سرعت وب سایت کمک کند و ایرادات موجود را نشان دهد. البته در این قسمت از مقاله آموزش سئو که به آموزش سئو پیشرفته اختصاص داده ایم باید به شما بگوئیم که هنگامی که از دامین های پرقدرت پیوند می گیرید، به شما کمک می کند تا Link Juice یا همان لینک اعتبار از گوگل کسب کنید. به همین ترتیب، هنگام پیوند به سایت های دارای اعتبار بالا، به اعتبار کلی شما در نظر گوگل نیز کمک افزوده می شود. فرض کنید سایت Ahrefs که یکی از شناخته شده ترین سایت های آنالیز سایت است به پست شما لینک بدهد. مسلما گوگل تصور می کند که پست شما چنان کیفیت و اعتباری دارد که سایت Ahrefs را تشویق به لینک دادن به شما کرده است. سعی کنید از سایت های مرتبط لینک دریافت کنید تا در نظر گوگل برجسته جلوه کند. شما هم اکنون می توانید هرگونه سوالی که درباره آموزش سئو پیشرفته دارید را از متخصصان سئو و محتوا بپرسی و از این متخصصین مشاوره رایگان دریافت نمائید.
موتورهای جستجو به مانند ماشین های پاسخگویی هستند. آن ها در بین میلیارد ها محتوا به جستجو پرداخته و با ارزیابی هزاران فاکتور تشخیص می هند که کدام محتوا بیشترین نزدیکی را به پاسخ سوال شما دارد. موتورهای جستجو تمام این کارها را ابتدا به واسطه کشف و فهرست بندی محتوا تحت عنوان پایش و ایندکس انجام می دهند. سپس این نتایج را تحت فرایند دیگری با نام رتبه بندی، برای کاربران مرتب می کنند. لازم به ذکر است که برای آموزش صفر تا صد سئو رایگان لازم است به شما بگوئیم که نتایج ارگانیک جستجو آنهایی هستند که در اثر سئو ایجاد شده و تنها با هزینه کردن در سیستم تبلیغاتی گوگل نمایش داده نشده اند. شناسایی نتایج ارگانیک از نتایج تبلیغاتی بسیار آسان است. البته حائز اهمیت است که با اینکه تبلیغات، شبکه های اجتماعی و دیگر پلتفرم ها می توانند در ایجاد ترافیک برای وب سایت موثر باشند، اما منبع اصلی ترافیک سایت ها موتورهای جستجو هستند. نتایج طبیعی درصد بیشتری از ترافیک را به صورت معمول کسب می کنند. به عنوان مثال طبق تحقیات انجام شده تنها ۲.۸% کاربران آمریکایی بر روی تبلیغات گوگل کلیک می کنند. به طور خلاصه سئو فرصت کسب ترافیک ۲۰ برابری نسبت به تبلیغات کلیکی در موبایل و گوگل ایجاد می کند. سئو یکی از تنها روش های بازاریابی می باشد که در صورت پیاده سازی صحیح، تاثیر آن در طول زمان افزایش نیز می یابد. در صورتی که شما دارای محتوایی در وب سایت باشید که مستحق کسب رتبه باشد، ترافیک کسب شده از این محتوا در طول زمان افزایش نیز پیدا خواهد کرد، در حالی که تبلیغات برای اعمال شدن نیاز به صرف هزینه و شارژ کردن حساب دارد. موتورهای جستجو در حال هوشمند تر شدن هستند، اما در عین حال نیاز به کمک ما نیز دارند. بهینه سازی وب سایت به موتورهای جستجو کمک می کند تا اطلاعات محتوای سایت را به صورت بهتری درک کنند و از این رو محتوای وب سایت به طور مناسبی ایندکس شده و در نتایج جستجو به نمایش در بیایند.
باید در آموزش سئو به شما برای چندمین بار بگوئیم که در تعریف سئو باید گفت معنی سئو یعنی بهینه سازی سایت برای موتورهای جستجو. سئو سایت در واقع بالا بردن کیفیت و بهبود عملکرد آن بر اساس معیارهای موتورهای جستجو است. یک سایت با سئو خوب یعنی وب سایت از نظر موتورهای جستجو رتبه خوبی بگیرد و با توجه به هدف سرچ کاربر در نتایج نمایش داده شود. فاکتورهایی که مد نظر موتور جستجو است شامل متون استفاده شده، سرعت سایت، لینک های وروردی و خروجی، چیدمان مناسب ساختار سایت و … می شود. این شاخص ها برای رتبه دهی موتور جستجو به یک سایت موثر است. شاید در ابتدا فکر کسب رتبه اول در جستجوی گوگل ناممکن باشد اما، شما با کمی درایت می توانید به این نتیجه دست یابید. کسب رتبه اول و یا صفحه اول در جستجوی گوگل، زمانی ممکن خواهد شد که شما سایت خود را به طور مداوم، بهینه سازی نمایید. این بهینه سازی ها به نحوی می تواند به رشد و توسعه کسب و کار شما کمک کند و سایت شما را در بهترین و بالاترین رده های جستجوی گوگل، نگه دارد. شاید انجام چنین کاری هزینه بالایی برای شما داشته باشد، چون رقابت میان سایت های مختلف و مشابه بسیار است و شما باید این کار را به طور مداوم، پیگیری کنید. نکته ای که در این میان باید به آن توجه کنید، انتخاب کلمه کلیدی است که می تواند به شما در کنار زدن رقبا، بسیار کمک کند. بنابراین در انتخاب کلمه کلیدی بسیار دقت نمایید و این مورد می تواند به عنوان یکی از اهداف سئو و بهینه سازی در نظر گرفته شود. این شگرد می تواند به بازگشت هزینه ها کمک کند.
برای اینکه بدانیم سایت ما در چه کلماتی جستجو دارد و یا اینکه کاربران چه مواردی را جستجو می کنند، گوگل ابزاری بسیار کاربردی در اختیار ما قرار داده است. در رابطه با تاثیر سئو بر افزایش درآمد نیز باید به شما بگوئیم که افزایش فروش یک کسب و کار آنلاین چه به صورت غیر حضوری و آنلاین یا به روش های دیگر مطرح شده در یک سایت فروشگاهی، یکی از مهم ترین اثرات سئو وب سایت خواهد بود. سئو با افزایش بازدیدکنندگان سایت و هدایت ترافیک به سایت ها یکی از دلایل این افزایش فروش خواهد بود. در نتیجه اغلب صاحبان وب سایت ها که در بازار رقابتی مایل به پیشرو بودن هستند از این ویژگی مهم استقبال می کنند و همواره برای بهبود جایگاه و سئوی سایت هزینه می کنند و برنامه ای بلند مدت دارند. برای وضوح این مسئله یک جستجوی گوگل انجام دهید، در صورتی که لینک سایت شما در صفحه اول گوگل نباشد، به این معنا است که میزان بازدیدکننده و ترافیک سایت شما پایین است. در حالی که بسیاری از سایت ها در تلاش هستند تا از هر شگردی برای سئو و نزدیک شدن به صفحه اول جستجو گوگل، استفاده کنند. و در نهایت سئو منجر به افزایش ورودی هر سایت خواهد شد که در نتیجه مزیت های دلخواهی را برای آن سایت به نسبت نوع تجارتی که دارد به همراه خواهد داشت. البته برای مهم بودن سئو نیز باید به شما بگوئیم که به عنوان یک کاربر، اگر بخواهید در مورد یک کلمه کلیدی محتوایی بخوانید ابتدا آن را در گوگل جستجو می کنید. پس از جستجوی کلمه کلیدی موردنظر، چندین نتیجه جستجو به شما نمایش داده می شود که معمولا کاربران بر روی یک از ۳ لینک اول کلیک می کنند.
حال اگر جزء ۳ لینک اول باشید، کاربران وارد سایت شما می شوند و این مسئله به افزایش ترافیک سایت کمک می کند. همین مسئله باعث شده تا سئو به بخش مهمی از بازاریابی کسب و کارها تبدیل شود. سئو نه تنها به افزایش ترافیک سایت کمک می کند، بلکه از یک دیدگاه دیگر هم حائز اهمیت است. هنگامی که کاربر یک کلمه کلیدی را جستجو می کند، به این معنی است که به آن حوزه نیاز دارد یا حداقل علاقه مند است. بنابراین اگر سایت شما در آن حوزه فعالیت کند، کاربری که وارد سایت شما می شود مخاطب هدف است. جذب مخاطب هدف کار ساده ای نیست و اهمیت بسیار زیادی دارد. شما با جذب مخاطبان هدف می توانید تعامل و نرخ تبدیل سایت خود را افزایش دهید که این مورد به رشد فروش شما کمک زیادی می کند. پس مخاطبانی که از طریق گوگل وارد سایت می شوند، مخاطبان هدف هستند و شانس زیادی برای فروش محصول یا خدمات خود را به آن ها دارید. البته در مقاله آموزش سئو باید به شما بگوئیم که سئو چگونه کرا می کند. اکنون که با اهمیت سئو آشنا شدید، حتما می خواهید از آن استفاده کنید! برای استفاده از استراتژی سئو، اول باید ببینید که سئو چگونه کار می کند؟ در واقع باید عملکرد سئو را بشناسید و سپس برای آن اقدام کنید. سئوی سایت به این معنی است که رتبه صفحات سایت خود را بر اساس کلمات کلیدی هر صفحه به رتبه های اول برسانید. گوگل فاکتورهای مختلفی دارد و بر اساس آن، سایت های مختلف را رتبه بندی می کند. اگر سایت شما فاکتورهای مختلف که بیش از ۲۰۰ فاکتور است را رعایت کرده باشد، شانس شما برای رسیدن به رتبه های اول گوگل بسیار زیاد است. برای درک بهتر این موضوع، یک مثال ساده را بررسی می کنیم. فرض کنید دو سایت در یک حوزه فعالیت می کنند که در این صورت رقیب سئوی یکدیگر هستند. سایت A دارای سرعت بارگذاری بسیار بالا، تجربه کاربری عالی و محتوای مناسب است؛ کاربر در چنین سایتی به راحتی به بخش های مختلف دسترسی دارد. سایت B سرعت بارگذاری پایین، قالب غیر ریسپانسیو و محتوای غیر ارزشمند دارد. در این صورت، گوگل این دو سایت را با هم مقایسه میکند و احتمالا سایت A را بالاتر نشان می دهد اما چرا احتمالا؟ چون سئو به فاکتورهای زیادی بستگی دارد و تنها این موارد برای رتبه بندی سایت ها کافی نیستند. البته به سئو نباید یک راه کوتاه نگاه کرد. لازم به ذکر است که سئو به هیچ عنوان یک راه حل کوتاه مدت نیست. اگر فکر می کنید که با راه اندازی یک وب سایت به درآمد و فروش سریع می رسید باید بدانید که این یک خیال باطل است و سئو فرآیندی زمان بر است. خودتان را یک لحظه جای گوگل قرار دهید؛ چرا باید سایتی که مدت ها رتبه خوبی برروی یک عبارت داشته و مخاطبانی که گوگل هم به آن می فرستد راضی هستند جای خود را به سایت شما بدهد؟ اگر این سوال را به صورت منطقی پاسخ دهید، قطعا متوجه اصل مطلب خواهید شد. از طرفی بهتر است بدانید که اگر قصد دارید در کوتاه مدت با استفاده از سئو و گوگل بقای کسب و کار اینترنتی خود را حفظ کنید، قطعا بیزنس شما نابود خواهد شد. سئو به هیچ عنوان نمی تواند در کوتاه مدت به شما نتیجه ملموسی را بدهد.
بدون شک ماه ها طول می کشد تا بتوانید برروی عبارات هدفتان در گوگل رتبه بگیرید و سپس از آن به درآمد برسید. پس اگر بدون شک باید در کوتاه مدت بر روی روش های دیگر هم تمرکز کنید. البته این نیز حائز اهمیت است که واقعیت این است که هرگونه فعالیتی که ما در سایتمان انجام میدهیم در انتها قرار است به توسعه کسب و کارمان منتهی شود. هدف از بهینه سازی سایت این نیست که تنها ورودیهای سایت خود را افزایش دهیم بلکه هدف این است که با این کار ورودیهای ارزشمند را به سایت خود هدایت کنیم که در نهایت به فروش کلی سایت ما در مرور زمان کمک میکند. بنابراین زمانی که مشغول بهبود سئو سایت خود هستید هرگز از هدف اصلی که در واقع افزایش درآمد و مشتریان است، غافل نشوید. بسیاری از کارشناسان سئو موفق به افزایش بازدید وب سایت ها می شوند ولی این افزایش بازدید منجر به افزایش درآمد سایت ها نمی شوند و در انتها یا کسب و کار با شکست روبرو می شود و یا کارشناس سئو شغل خود را از دست می دهد. با توجه به توضیحات بالا؛ مهم ترین هدف کارشناس سئو این است که ترافیک سایت را به صورت هدفمند افزایش دهد. با این حساب باید گفت هدف اصلی سئو افزایش بازدید هدفمند وب سایت است. پیشنهاد می شود که سری آموزشی تحقیق کلمات کلیدی را دنبال کنید تا بتوانید اول گام های سئو سایت را عالی بردارید. شما هم اکنون می توانید در صورت نیاز به آموزش سئو با تیم متخصص سئو و محتوا تماس حاصل نموده و مشاوره رایگان دریافت نمائید. تیم سئو و محتوا یکی از بهترین و محبوب ترین نمونه های تیم موجود در زمینه ی سئو و محتوا می باشد که شما هم اکنون می توانید سئو خود را از این تیم پس از مطالعه رزومه این تیم سفارش دهید و علت محبوبیت این تیم نیز به کیفیت بالای این تیم باز میگردد.