ابزارهای سئو

سئو محتوا

معرفی ابزارهای سئو

ابزارهای سئو پتانسیل صفحات وب را برای قرارگیری بالا در صفحات رتبه بندی موتور جستجو بررسی می کنند. آن ها اطلاعاتی در مورد بک لینک ها و کلمات کلیدی و همچنین بینش هایی در مورد رقابت SEO در اینترنت ارائه می دهند. چه چیزی را با ابزار های سئو تجزیه و تحلیل کنیم. برای کارشناسان سئو و مدیران وب سایت، نظارت بر دامنه برای تعیین نحوه بهینه سازی برای جستجو بسیار مهم است. شما باید موارد زیر را در نظر بگیرید. کلید واژه ها: تجزیه و تحلیل کلمات کلیدی فرآیند تعیین رایج ترین عبارات جستجویی است که مربوط به وب سایت شما و رقبای استفاده کننده از آن کلمات است. آن ها به موتور های جستجو مانند گوگل کمک می کنند تا تعیین کنند کدام سایت ها با درخواست های کاربران مطابقت دارند. محتوا: محتوای وب سایت باید حاوی کلمات کلیدی برای مطابقت با عبارت های جستجو باشد. قرار دادن کلمات کلیدی در عناوین، توضیحات یا برچسب های محتوا نیز برای بهینه سازی موتور های جستجوSEO مهم هستند. محتوا نه تنها باید حاوی کلمات کلیدی باشد، بلکه باید جالب، مرتبط و منحصر به فرد باشد تا در نتایج جستجوی ارگانیک رتبه بالایی داشته باشد. الگوریتم ‌های پیچیده همه این عوامل را اندازه‌ گیری می‌ کنند تا بهترین وب‌سایت‌های ممکن را برای جستجو در اختیار کاربران اینترنت قرار دهند. بک لینک ها: بک لینک ها نیز برای یک رتبه خوب مهم هستند. بک لینک یک لینک به سایت شما از یک سایت دیگر است. سایت هایی با ترافیک بالا می توانند به جذب ترافیک به سایت شما کمک کنند. تعداد دفعاتی که سایت شما از سایت های دیگر لینک دارد نیز بر رتبه شما تأثیر می گذارد. دامنه: دامنه ها برای سئو مهم هستند زیرا گوگل و سایر موتورهای جستجو URL ها را برای کلمات کلیدی اسکن می کنند تا بتوانند محتوای سایت را تعیین کنند. وجود کلمات کلیدی در URL به گوگل کمک می کند تا مشخص کند صفحه در مورد چیست و یکی از عوامل تطبیق سایت با جستجوی افراد است. رتبه بندی: بسیاری از ابزار های سئو برای اندازه گیری رتبه وب سایت های فردی طراحی شده اند. آن ها صفحات جداگانه و کل وب سایت ها را با مقایسه آن ها با وب سایت های رقیب رتبه بندی می کنند.

سئو محتوا

سئو محتوا

برای بالا نگه داشتن رتبه جستجو، استفاده مناسب از کلمات کلیدی، انتشار مکرر محتوای منحصر به فرد و انتشار بک لینک به سایت در صورت امکان بسیار مهم است. ترافیک: برخی از ابزار ها به اندازه گیری جریان بازدید کنندگان از منابع خارجی و درون وب سایت کمک می کنند. تعداد دفعاتی که کاربران به سایت می آیند، از کجا آمده اند و چگونه در سایت حرکت می کنند را اندازه گیری می کند. آن ها همچنین می توانند نشان دهند که کاربر کدام کلمات کلیدی را جستجو کرده و سپس در دامنه قرار می گیرد. رسانه های اجتماعی: برخی از ابزار های سئو داده های شبکه های اجتماعی مانند فیس بوک، گوگل پلاس یا توییتر را تجزیه و تحلیل می کنند. آن ها تقریباً تعداد کاربرانی را که به وبلاگ یا سایر صفحات فرعی یک دامنه دسترسی دارند اندازه گیری می کنند و می توانند تعداد دفعات پیوند صفحات یا مقالات وبلاگ از طریق رسانه های اجتماعی را اندازه گیری کنند. علاوه بر این، بسیاری از ابزار ها با جستجوی کلمات کلیدی پرکاربرد به شناسایی روند ها در شبکه های اجتماعی کمک می کنند. ارائه دهنده: ارائه دهندگان بسیاری از ابزار های SEO وجود دارد. آن ها همه چیز را از خدمات رایگان گرفته تا گزینه های عمیق تر و گران تر ارائه می دهند. شناخته شده ترین ارائه دهنده برنامه ها و خدمات مرتبط شامل Sistrix، Searchmetrics، Xovi، Ryte، Moz، SEMrush است. در ادامه لازم است که اطلاعاتی مختصری درباره سئو خدمت شما عزیزان بدهیم. اطلاعات بیشتر را می توانید در مقاله سئو چیست مطالعه نمایید. SEO مخفف بهینه سازی موتور جستجو است که مجموعه ای از اقدامات طراحی شده برای بهبود ظاهر و موقعیت صفحات وب در نتایج جستجوی ارگانیک است. از آن جایی که جستجوی ارگانیک برجسته ترین راه برای افراد برای کشف و دسترسی به محتوای آنلاین است، یک استراتژی SEO خوب برای بهبود کیفیت و کمیت ترافیک وب سایت شما ضروری است.


چرا سئو مهم است؟ برای درک ارزش سئو، اجازه دهید تعریف خود را به سه بخش تقسیم کنیم: نتایج جستجوی ارگانیک: فهرست‌ های بدون پرداخت در صفحه نتایج موتور جستجوSERP که موتور جستجو تعیین کرده است به درخواست کاربر مرتبط است. تبلیغات (در این زمینه، تبلیغات PPC یا پرداخت به ازای کلیک) بخش قابل توجهی از بسیاری از SERP ها را تشکیل می دهند. نتایج جستجوی ارگانیک از این تبلیغات متمایز است زیرا آن ها بر اساس الگوریتم های رتبه بندی ارگانیک موتور جستجو قرار می گیرند تا پیشنهادات تبلیغ کننده. شما نمی توانید برای رتبه بندی صفحه خود در نتایج جستجوی ارگانیک هزینه ای بپردازید. کیفیت ترافیک ارگانیک: کاربر و درخواست جستجوی او چقدر به محتوای موجود در وب سایت شما مرتبط است. شما می توانید تمام بازدید کنندگان جهان را جذب کنید، اما اگر آن ها به سایت شما می آیند زیرا گوگل به آن ها می گوید که شما منبعی برای رایانه های اپل هستید، در حالی که واقعا کشاورز هستید که سیب می فروشید، این بازدید کنندگان احتمالا سایت شما را بدون آن ترک خواهند کرد. تکمیل هر گونه تبدیل ترافیک با کیفیت بالا فقط شامل بازدیدکنندگانی می شود که واقعا به محصولات، اطلاعات یا سایر منابعی که سایت شما ارائه می دهد علاقه مند هستند. سئوی با کیفیت بالا بر تلاش موتور جستجو برای تطبیق هدف جستجوی کاربر با صفحات وب لیست شده در SERP سرمایه گذاری می کند. مقدار ترافیک ارگانیک: تعداد کاربرانی که از طریق نتایج جستجوی ارگانیک به سایت شما می رسند. کاربران به احتمال زیاد روی نتایج جستجویی که نزدیک بالای SERP ظاهر می شوند کلیک می کنند، به همین دلیل مهم است که از استراتژی SEO خود برای رتبه بندی صفحات مرتبط تا آن جا که می توانید استفاده کنید. هر چه بازدید کنندگان باکیفیت بیشتری را به سایت خود جذب کنید، احتمال افزایش تبدیل های ارزشمند بیشتر می شود. اگر شما یک آژانس یا سئو داخلی هستید که به دنبال منابعی برای آموزش مشتریان یا سهامداران شرکت خود در مورد بازاریابی جستجو هستید، پیشنهاد می کنیم این ارائه را در مورد اصول و ارزش سئو کپی کنید، شخصی سازی کنید و به اشتراک بگذارید. سئو چگونه کار می کند؟ موتور های جستجو مانند گوگل و بینگ از خزنده هایی که گاهی ربات یا عنکبوت نیز نامیده می شوند برای جمع آوری اطلاعات در مورد تمام محتوایی که می توانند در اینترنت پیدا کنند استفاده می کنند.

سئو محتوا

سئو محتوا

خزنده از یک صفحه وب شناخته شده شروع می شود و پیوندهای داخلی به صفحات داخل آن سایت و همچنین پیوند های خارجی به صفحات سایر سایت ها را دنبال می کند. محتوای موجود در آن صفحات، به‌ علاوه زمینه پیوند هایی که دنبال می ‌کند، به خزنده کمک می‌ کند تا بفهمد هر صفحه درباره چیست و چگونه از نظر معنایی به همه صفحات دیگر در پایگاه داده عظیم موتور جستجو، به نام فهرست، متصل است. هنگامی که کاربر یک پرس و جو را در کادر جستجو تایپ می کند یا بیان می کند، موتور جستجو از الگوریتم های پیچیده استفاده می کند تا آن چه را که معتقد است دقیق ترین و مفیدترین لیست نتایج برای آن پرس و جو است، بیرون بیاورد. این نتایج ارگانیک می‌تواند شامل صفحات وب پر از متن، مقاله ‌های خبری، تصاویر، ویدیو ها، فهرست‌ های کسب‌وکار محلی و دیگر انواع محتوای خاص باشد. ابزار سئو چیست؟ در واقع ابزار سئو (SEO)، سایت ‌ها یا برنامه هایی هستند که بتوان از طریق آن ها سایت را به لحاظ رعایت تمام جوانب و زوایای مختلف، آنالیز و بررسی نمود. اکثر ابزار سئو می ‌تواند هزینه ‌ای را در بر داشته باشد. نکته قابل توجه در استفاده از ابزار سئو این است که، ابزار های رایگان سئو در برخی کاربرد ها می ‌توانند حرفه‌ای عمل کنند و نقاط ضعف و قوت رقبای شما را به شما، نشان دهد. استفاده از انواع ابزار سئو به طور حتم می‌ تواند در افزایش میزان کسب و کار، سرمایه و ثروت شما بسیار تاثیرگذار باشد و کمک شایانی به کسب و کار شما کند. تمامی این موارد زمانی میسر خواهند شد که، شما اطلاعات و آگاهی کافی در مورد ابزار سئو و سایت های آنالیز سئو داشته باشید و درست زمانی این موارد به کار شما خواهد آمد که، بتوانید سایت‌ های رقبای خود را آنالیز و تحلیل نمایید. بسیاری از این ابزار هایی که ارائه شده است، توسط سایت ‌های حرفه ‌ای مورد استفاده قرار می ‌گیرند. در صورتی که صاحب یک کسب و کار و یا وبمستر یک سایت هستید، شغل شما ایجاب می‌کند‌ که با انواع ابزار سئو، یک آشنایی مختصری داشته باشید.


چرا باید از ابزارهای سئو استفاده کنیم؟ هر ابزار سئو کاربرد متفاوتی دارد. برخی از در یافتن کلمات کلیدی، برخی دیگر در تعیین استراتژی لینک سازی خارجی و برخی دیگر در پیدا کردن مشکلات سایت شما کمک می کند. ولی مهم ترین دلیل استفاده از ابزار سئو را می توان آنالیز سایت خود و همینطور آنالیز سایت رقبا، به دست آوردن اطلاعات دقیق و همینطور داشتن آمار و گزارش دانست. در کنار استفاده از ابزار سئو باید یک تحلیل صحیح از کلمه کلیدی، لینک، لینک سازی، تبادل لینک، بک لینک و تولید محتوا که مورد پسند کاربران می‌ باشند، داشته باشید تا به راحتی بتوانید رقبای خود را کنار زده و سایت خود را در رتبه ‌های بالاتر جستجوی گوگل، قرار دهید.انواع ابزار سئو بر اساس کارکرد آن ها: ابزار های آنالیتیک: نوعی ابزار سئو می ‌باشند که برای آنالیز جستجو های کاربران مورد استفاده قرار می‌گیرد. ابزار های یافتن بهترین کلمات کلیدی: این نوع از ابزار سئو به شما کمک می‌کند‌ به هنگام انتخاب کلمه کلیدی بهترین کلمه کلیدی را بیابید. ابزارهای بررسی رقابت کلمات کلیدی: این نوع ابزار سئو برای بررسی میزان رقابت در جستجوی کلمات کلیدی، استفاده می ‌شود. ابزار های سئو داخلی سایت: این ابزار ها برای آنالیز سئو داخلی سایت، مورد استفاده قرار می ‌گیرند. ابزارهای بررسی بک لینک: این ابزار ها برای بررسی و آنالیز میزان بک لینک ‌های موجود در سایت ‌ها، استفاده می ‌شوند. ابزار رتبه ‌بندی سایت گوگل: این ابزار جهت آنالیز و بررسی رتبه ‌بندی و رنکینگ یک سایت در گوگل، مورد استفاده قرار می‌ گیرد. ابزارهای بهینه‌ سازی محتوا: این ابزارها غالبا برای بهینه‌ سازی کردن محتوای سایت‌ ها استفاده می‌ شوند ابزار های تست سرعت سایت: این نوع ابزار سئو برای تست سرعت سایت و بالا آمدن آن، مورد‌ استفاده قرا می‌ گیرد. در این جا و در این قسمت از مقاله سئو سایت قصد داریم نمونه ‌هایی از انواع ابزار سئو را به شما معرفی کنیم. پیش از هر کاری بهتر است بدانید که بسیاری از این ابزار های سئو رایگان می ‌باشند اما این ابزار ها کارایی خاصی نداشته و ممکن است بیشتر از ارائه خدمات، وقت شما را تلف کنند. در عین حال ابزار های حرفه ‌ای، کارایی ‌هایی از قبیل بررسی وضعیت سایت، آنالیز وب سایت در گوگل، بررسی سئو یک سایت و بسیاری از موارد دیگر را، دارا می ‌باشند. این به هیچ عنوان قابل مقایسه با ابزار های رایگان نیست و این ابزارها تا حدودی جوابگوی نیاز های شما می ‌باشند.

سئو محتوا
سئو محتوا

۱. Wordstream: یک ابزار رایگان سئو برای کلمات کلیدی است که از پایگاه داده جستجوهای خود، بهترین ایده کلمات کلیدی را موثر در سئو داخلی را نشان می دهد. ۲. Keyword Eye Basic: یک ابزار بهینه سازی سایت برای پیشنهاد کلمات کلیدی تصویری است . ۳. Youtube Keyword Tool: جولیا جویسی اخیرا به جزیی توضیح داده است که این ابزار بهینه سازی سایت برای بررسی کلمات کلیدی در تمامی نوع محتوا مفید و کاربردی می باشد. ۴. Ubersuggest: این ابزار سئو، داده های پیشنهادی در گوگل و دیگر موتورهای جستجو را نشان می دهد. یک ابزار عالی برای توسعه سایت در دراز مدت می باشد. ابزار های بررسی محتوا: در الگوریتم جدید گوگل، تاکید بیشتر برروی محتوا می باشد. در این الگوریتم محتوا های با کیفیت پایین یا محتوای کپی شده مورد جریمه قرار می گیرند. این ابزار های سئو برای توسعه و تولید محتوای باکیفیت از نظر گوگل می باشد، استفاده می شوند. ۵. Anchor Text Over Optimization Tools: یک ابزار بهینه سازی سایت است که خروجی آن چگالی و تنوع انکرتکست ها می باشد. کلمات و عبارت که بهینه سازی شده است را کاملا مشخص می کند. ۶. Convert Word Document to Clean HTML: یک ابزار تبدیل رایگان برای سندها است که در نرم افزارهای مایکروسافت مانند ورد استفاده می شود. ۷. Copyscape: یک جستجوکننده سرقت های ادبی رایگان است. این ابزار به شما که با وارد کردن آدرس صفحه خود، علاوه بر شناسایی محتوای کپی شده بتوانید محتوای اصلی و اورجینال را ثبت کنید. ابزارهای تکنیکی:به طور خلاصه اگر بخواهیم بیان کنیم، ابزار های تکنیکی که در سئو داخلی استفاده می شوند. ۸. Xneu's Link Sleuth: یک نرم افزار خزنده مبتنی بر PC است که لینک های شکسته سایت ها را بررسی می کند. این نرم افزار همچنین اعتبار لینک های متنی، فریم ها، عکس را بررسی می کند.


۹. Robot.txt Generator: یک نرم افزار رایگان برای ایجاد فایل ربات سایت می باشد. همانطور که می دانید ربات تاثیر مهمی در بهینه سازی سایت و سئو دارد. ۱۰. Robot.txt checker: یک اعتبار سنج که syntax های فایل ربات را بررسی میکند تا فرمت آن را از نظر صحیح بودن، اعتبار بخشد. ۱۱. URL Valet: از این ابزار بهینه سازی سایت برای مشاهده تعداد کل اشیا، زمان دانلود، جزئیات اشیا، لینک های داخلی سندها و لینک های خارجی را با تصدیق هدر سرور برای هرکدام استفاده می شود. ۱۲. Title and Description Optimization Tool: این ابزار بهینه سازی سایت بالاترین سایت ها را از نظر رتبه در کلمه کلیدی و متا تگ توضیحات نشان می دهد. بهترین ابزار بهینه سازی سایت برای بررسی رقبا می باشد. ۱۳. Image Seo Tool: با این ابزار بهینه سازی سایت می توانید آدرس صفحه خود را وارد کنید و ویژگی های عکس ها مانند alt را بررسی کنید. اگر هم مشکلی وجود داشته باشد، با یک اخطار اعلام می کند. ۱۴. Schema Creator: یک ابزار بهینه سازی سایت برای ایجاد کدهای HTML با schema.org می باشد. ۱۵. Google Snippet Preview: مواردی که در نتایج گوگل نشان داده می شود، از متاتگ ها خوانده می شود. این ابزار بهینه سازی سایت به شما می کند تا نمایش کامل سایت را در نتایج جستجو مشاهده کنید و آن را اصلاح کنید. ۱۶. Structured Data Testing Tool: این ابزار بهینه سازی سایت schema.org و داده ساختار یافته را تصدیق می کند. ۱۷. XML Sitemap Generator: این ابزارسئو برای تولید نقشه سایت XML و فایل لیست های URL می باشد. ۱۸. XML Sitemap Inspector: این ابزارسئو برای اعتبارسنجی نقشه سایت، اصلاح اخطارات وبه همه موتورهای جستجو پینگ می کند. ۱۹. Pingdom Website Speed Tool: برای زمان بارگذاری هر صفحه استفاده که تاثیر زیادی در سئو دارد، استفاده می شود. ۲۰. Fiddler: یک ابزار اشکال زدایی وب است که ترافیک HTTPS بین کامپیوتر و اینترنت را ثبت می کند. ۲۱. Microsoft Free SEO Toolkit: یک ابزاری کامل که مجموعه شامل تمامی ابزارهای سئو می باشد. استفاده از این ابزار سئو آسان است و سئوکار آن را برای تمام کسانی که به بهینه سازی موتور جستجو علاقه دارند، پیشنهاد می نماید. شما برای سئو سایت حتما نیاز به استفاده از ابزار سئو دارید. در این بین دو نوع ابزار پولی و رایگان وجود دارد. شما اگر بودجه مناسبی دارید حتما از ابزار های پولی استفاده کنید و در غیر اینصورت از ابزارهای رایگان سئو که کار شما را جلو می‌برند استفاده کنید.

سئو محتوا

سئو محتوا

ابزار تحقیق کلمات کلیدی

در ابتدا لازم است توضیحاتی درباره کلمه کلیدی خدمت شما عزیزان بدهیم. کلمه کلیدی چیست؟ معنای کلمات کلیدی به زبان ساده سئو کلمات کلیدی یا (Keywords) به معنی تعیین کلمات و عبارات کلیدی ست که می بایست از آن ها در صفحه هدف استفاده کنیم تا آن صفحه در هنگام جستجوی کلمه مورد نظر در نتایج جستجو نمایش داده شود. تعیین چگالی کلمه کلیدی در هر صفحه، از مشکلات این نوع سئو محسوب می شود که نه بایست کم باشد که از اهمیت آن صفحه بکاهد و نه زیاد که جنبه اسپم نداشته باشد. کلمات کلیدی چیست؟ کلمات کلیدی، ایده ها و موضوعاتی هستند که خبر از کلیت محتوای سایت شما می دهند. در حیطه سئو، آن ها کلمات یا عباراتی هستند که توسط کاربران در موتور های جستجو، جستجو می شوند. اگر کل محتوای یک صفحه را بخواهید تنها در یک کلمه یا عبارت کوتاه خلاصه کنید، آن عبارت، کلمات کلیدی صفحه محسوب می شود. شما به عنوان صاحب یک سایت یا متخصص تولید محتوا، می بایست از مرتبط ترین کلمات کلیدی در صفحه استفاده کنید تا در هنگام جستجو از طرف کاربران، شانس بیشتری داشته باشید که آن ها سایت شما را در نتایج جستجو بیابند. چرا کلمات کلیدی مهم هستند؟ کلمات کلیدی مهم هستند، چرا که کاربران را به صفحات مرتبط با خواسته های شان وصل می کنند. هدف شما از گرفتن رتبه خوب در نتایج جستجو، افزایش ترافیک طبیعی سایت است، و کلمات کلیدی که شما انتخاب می کنید، بر روی نوع ترافیک به دست آمده تاثیر می گذارد. انتخاب کلمات کلیدی نسبت به محتوا بیشتر معطوف به خواسته کاربران است. به خاطر این که ممکن است نوع توصیف شما از خدمات تان، متفاوت با چیزی باشد که کاربران به دنبال آن هستند. برای این که محتوای تولیدی شما، رتبه خوبی در نتایج جستجو کسب کرده و کاربران زیادی را به سمت خود جذب کند، می بایست ابتدا خواسته های آن ها را بفهمید. زبان آنها را درک کرده و نوع محتوای درخواستیشان را پیدا کنید. شما می توانید این کار را از طریق صحبت مستقیم با مشتریان، گفتگو از طریق جوامع مجازی و همچنین ابزار های آنلاین پیدا کردن کلمات کلیدی مانند Keyword Explorer انجام دهید.

سئو محتوا

سئو محتوا

چرا باید یک کلمه کلیدی انتخاب کنیم؟ اگر کسب و کارتان آنلاین است، کلمات کلیدی از مهم ‌ترین ابزار های ‌تان هستند. در واقع، در این کارزار می‌ جنگید تا رقبای ‌تان را کنار بزنید و کاربران را به سوی بازار خودتان هدایت کنید. اگر نگاهی به وازگان کلیدی که وب ‌سایت در آن به رتبه ‌ای رسیده است نگاه کنید، به نقاط قوت وب ‌سایت و برتری‌ آن به رقبایش پی خواهید برد. تحقیق در مورد کلمات کلیدی همان روند یافتن کلمات کلیدی مناسب برای وب ‌سایت است. در این مسیر، اصلا نیازی نیست به سراغ محبوب‌ ترین کلمات کلیدی مربوط به کسب‌ و کارتان بروید. همان طور که گفتیم، رقابت در این کلمات کلیدی بسیار شدید است و تبلیغ آن ‌ها نیز بسیار گران ‌قیمت است. همچنین، نباید به دنبال کلمات کلیدی باشید که هیچ ‌کس جستجوی ‌تان نمی ‌کند. باید ویژگی‌ های کلمات کلیدی ارزشمند را بشناسید و براساس آن معیار ها، انتخاب کنید. معیارهای انتخاب کلمات کلیدی: میزان جستجو: این معیار به شما می ‌گوید که یک کلمه کلیدی را چند بار در گوگل جستجو کرده ‌اند. از این طریق می ‌توانید میزان محبوبیت کلمه کلیدی را ارزیابی کنید. همچنین، می‌ توانید پیش‌ بینی کنید که این کلمات کلیدی ترافیک وب‌ سایت ‌تان را تا چه میزان افزایش خواهند داد. رقابت: معیار بعدی رقابت است. فرقی نمی‌ کند میزان جستجوی کلمات کلیدی چقدر باشد، در هر صورت، باید حواس ‌تان به مسئلۀ رقابت نیز باشد. قیمت (هزینه به ازاری هر کلیک): اگر می‌خواهید به سراغ تبلیغات بروید، باید بدانید که هر کلمه قیمتی دارد. در هزینه به ازای هر کلیک، هر بار کاربر، پس از جستجوی یک کلمه کلیدی، روی کلمه کلیک کند، باید مبلغی را بپردازد. به عنوان مثال، در آمریکا ۳.۹۴ دلار به ازای هر کلیک، روی کلمه کلیدی loan باید بپردازید. یعنی هر بار کسی در آمریکا، کلمه loan را جستجو کند و روی تبلیغات کلیک کند، تبلیغ‌ کننده باید ۳.۹۴ دلار در ازای تبلیغات برای وب ‌سایت بپردازد. در این ‌جا، باید تصمیم بگیرید که آیا برای ‌تان می ‌ارزد که در ازای هر کلیک برای یک واژه، چهار دلار بپردازید یا خیر! این سوال را حتما از خودتان بپرسید. تعداد کلمه: تعداد کلمه، در واقع، به تعداد کلمات موجود در یک عبارت اشاره دارد. کلمه کلیدی هر چقدر از کلمات بیشتری تشکیل شده باشد احتمال رتبه گرفتن بیشتر است. در بخش کلمات کلیدی طولانی long tail keywords ، به این موضوع خواهیم پرداخت. هدف: هدف کلمه کلیدی به شما می ‌گوید کاربر چه هدفی از این جستجو دارد. به عنوان مثال، به ما می ‌گوید هدف کاربر از این جستجو، خرید کردن است یا صرفا گرد آوری اطلاعات. آن‌ ها می‌ خواهند خرید کنند یا صرفا می ‌خواهند محصولات را تماشا کنند.


چگونه از کلمات کلیدی استفاده کنیم؟ انتخاب کلمات کلیدی برای سایت و استفاده از آن ها قوانین مختص به خودش را دارد. نمی ‌توانید یک سری کلمه کلیدی را همین ‌طور در متن ‌تان بگنجانید و نتیجه مطلوب را دریافت کنید. تولید محتوا باید برای انسانی واقعی صورت بگیرد، نه صرفا برای دریافت رتبه در موتور های جستجو، مانند گوگل. کلمات کلیدی انگلیسی و فارسی را با توجه به مخاطب، موضوع محتوای ‌تان و برندتان انتخاب کنید. چند قانون اولیه برای انتخاب بهترین کلمات کلیدی و نحوه استفاده از آن ‌ها وجود دارد. می ‌توانید کارتان را با همین چند قانون کلی آغاز کنید. به عنوان مثال، در هر صفحه از وب ‌سایت ‌تان، یک واژه کلیدی منحصر به فرد بگنجانید. با یادگیری اصول مربوط به کاربرد کلمات کلیدی، می ‌توانید از همه مزایای واژگان کلیدی، به بهترین شکل، استفاده کنید. می‌ توانید کلمات کلیدی را در در قسمت‌های مختلف، مانند URL، تگ H۱، توضیحات متا و تگ alt تصویر، بگنجانید. همه این ‌ها موتور های جستجو را به سمت مضمون اصلی محتوای شما هدایت می‌ کند و در نهایت، مطلب‌ تان به دست مخاطب مورد نظرتان می ‌رسد. این یعنی استفاده از کلمات کلیدی برای جذب مشتری! به طور خلاصه، کلمات کلیدی را در تگ عنوان (title tag) بگنجانید. کلمه کلیدی را در URL فرار دهید به صورت مستقیم تاثیری ندارد. در صفحه ‌تان، از کلمه کلیدی استفاده کنید. کلمات کلیدی طولانی را در محتوای ‌‌تان بگنجانید. اگر از کلمات کلیدی ‌تان در این مکان ‌ها استفاده کنید، امکان دسترسی مخاطب مورد نظرتان به آن‌ ها بیشتر خواهد شد. یادتان باشد که روان بودن متن مسئله مهمی است، از این رو، باید کلمات کلیدی را با دقت تمام در متن‌ تان بگنجانید. اگر بخواهید کلمات کلیدی را به هر قیمتی در متن ‌تان بگنجانید و توجهی به خوانش‌ پذیری آن ‌ها نداشته باشید، به نتیجه مطلوب دست نخواهید یافت. از انباشت کلمات کلیدی بپرهیزید! نباید در استفاده از کلمات کلیدی زیاده‌ روی کنید. اما چه میزان کلمه کلیدی کافی است؟ در واقع، اگر کلمات کلیدی یک یا دو درصد از متن ‌تان را تشکیل دهد، کارتان را احتمالا درست انجام داده‌اید. هر چند در حال حاضر چگالی کلماتی کلیدی مثل سابق اهمیتی ندارد. کلمات کلیدی را به درستی در متن توزیع کنید. یادتان باشد که نباید همه تمرکزتان را روی قرار دادن کلمه کلیدی در پاراگراف اول قرار دهید، بلکه باید آن‌ ها را در سراسر متن یا صفحه توزیع کنید.

سئو محتوا
سئو محتوا

کلمه کلیدی طولانی چیست؟ کلمه کلیدی می ‌تواند از یک یا چند واژه تشکیل شده باشد. کلمات کلیدی‌ ای را که از چندین واژه تشکیل شده‌اند «کلمات کلیدی طولانی (long-tail keywords) هستند. اما چه نیازی به کلمات کلیدی طولانی است؟ مگر کلمات کلیدی تک‌کلمه ‌ای چه ایرادی دارند؟ کلمات کلیدی تک کلمه ‌ای حجم بالایی از جستجو را به خود اختصاص می‌ دهند، از این رو، ممکن است بسیار مطلوب به نظر برسد. اما معمولا، رقابت در این کلمات بسیار بالا است. علاوه بر رقابت سنگین، این کلمات معمولا مبهم هستند و نمی ‌توانند موضوع را برای کاربر شفاف کنند. به عنوان مثال، اگر کسی کلمۀ سگ را جستجو می‌کند، شما نمی‌دانید که به دنبال مطلبی در مورد غذای سگ است یا صرفا می ‌خواهد چند تصویر از سگ‌‌ ها ببیند. اما کلمات کلیدی طولانی، معمولا هدف مشخصی دارند. به عنوان مثال، کلمات کلیدی بلند، مانند «غذای سگ تازه متولد شده» یا «چه غذایی سگ را وحشی می کند» کاملا شفاف هستند. همچنین، کلمه کلیدی «لباس قرمز»، در مقایسه با «الگوی خیاطی برای لباس تابستانی قرمز»، بسیار گنگ و کلی است. رقابت برای کلمات کلیدی طولانی کمتر است و همچنین، باعث می ‌شوند سایت بتواند در نتایج موتور جستجو دیده شود. کلمات کلیدی طولانی بهترین انتخاب برای بهینه‌ سازی موتور جستجو هستند، زیرا: در جایی می‌ جنگید که رقابت شدید نیست. موضوع ‌تان مشخص ‌تر می‌ شود. اطلاعات بیشتری در مورد هدف کاربر، دلیل جستجویش و انتظاراتش به شما می ‌دهد. کاربری این کلمات را جستجو می‌ کند معمولاً، تصمیم به خرید دارد. کلمات کلیدی کوتاه هیچ اطلاعات در مورد نگرش و هدف کاربر به ما نمی ‌دهد. به طور خلاصه، کلمات کلیدی طولانی باعث می ‌شود وب‌ سایت ‌تان متمایز از وب ‌سایت رقبای ‌تان باشد. همچنین، به کاربران ‌تان نیز کمک می ‌کنند تا در جستجوی ‌شان، به نتیجه مطلوب دست پیدا کنند. خودتان را جای کاربر بگذارید! ایا از دریافت پاسخی دقیق و کامل خوشحال نمی‌ شوید؟ سعی کنید با انتخاب کلمات کلیدی طولانی و شفاف، این احساس را در کاربراین که به دنبال بازار شما هستند ایجاد کنید.


استفاده از کلمات کلیدی برای ایجاد استراتژی محتوا: می‌ توانید نگارش یا تولید محتوای ‌تان را با در نظر داشتن یک کلمه کلیدی خاص شروع کنید. اما گاهی محتوا وجود دارد و صرفا می‌ خواهید یک سری واژگان کلیدی خاص را در آن به کار ببرید. برای این کار، باید محتوا برای نقشه کلمات کلیدی همه‌ صفحه ‌های وب سایت شما را تعریف می‌ کنند، به همین دلیل، می ‌توانید از آن‌ ها برای سازمان ‌دهی محتوا و همچنین، طراحی یک استراتژی استفاده کنید. برای این که بتوانید در بیزینس آنلاین خود موفق عمل کنید، باید راه ارتباط با کاربر و این که دقیقا در گوگل به دنبال چیست را بدانید، این راه ارتباطی دانستن کلمات کلیدی متناسب با کسب و کار شماست. در این نوشته شما را با بهترین ابزارهای انتخاب کلمات کلیدی آشنا می‌ کنیم. Keyword Research یا تحقیق کلمات کلیدی در سال‌ های اخیر تحول و پیشرفت قابل‌ ملاحظه ‌ای پیدا کرده، اما نیاز به پیدا کردن بهترین کلمات کلیدی و همچنین درک نیت و هدف کاربر از استفاده از کلمه کلیدی مورد نظر و تکیه بر کلمات کلیدی مشابه همچنان یک اولویت بلامنازع است. در واقع، نیاز به تحقیق درباره کلمات کلیدی از آن جا ریشه می ‌گیرد که نمی‌ توانید فقط با تکیه بر آن دسته از کلمات کلیدی که خودتان با آن ‌ها آشنایی دارید دست به تولید محتوا بزنید و نتیجه خوبی را شاهد باشید؛ بلکه باید با گسترش بینش و آگاهی خود نسبت به کلمات و عبارات پرکاربرد و روند و نحوه جستجو های مردم در حوزه فعالیت تان از قبل برنامه ‌ریزی کنید. اینجاست که ابزار هایی موسوم به ابزار های انتخاب کلمات کلیدی به چراغ راهنمای راه تان تبدیل می‌ شوند و به کمک آن ‌ها می‌ توانید عملکرد بهتری را در این زمینه تجربه کنید. ما در این مطلب به سراغ پرکاربرد ترین و سود مندترین ابزارهای رایگان تحقیق و انتخاب کلمات کلیدی می ‌رویم و با ذکر توضیحاتی برای هر یک، شما را با آن ‌ها آشنا می‌ کنیم.

سئو محتوا

سئو محتوا

Keywords Everywhere : این ابزار سئو در حقیقت یک افزونه است که به مرورگرهای کروم و فایرفاکس اضافه می شود که داده های زیادی را از نرم افزار های آنلاین نظیر گوگل آنالیتیکس و کنسول جستجو و مواردی از این دست دریافت می کند و به کاربر ارائه می دهد. وقتی شما یک عبارت را در قسمت جستجوی گوگل وارد می کنید Keywords Everywhere به شما داده های پایه ای اما مفیدی می دهد که بسیار راه گشا می باشد. در ضمن شما می توانید این داده ها را از طریق فایل پی دی اف یا اکسل نیز دریافت کنید و در تحلیل های خود به کار ببندید. Merchant Words: این ابزار بیشتر برای کاربران آمازون می باشد و داده های بیش از یک میلیارد جستجو در سراسر جهان را در خود دارد. برای بهینه سازی محصولات و فروش و سئو محصولات بهترین راه استفاده از همین ابزار است تا بتوانید نوع جستجو و نحوه ی پیدا کردن محصولات در آمازون را کشف کنید. آمازون در حقیقت پربازدیدترین سایت فروشگاهی جهان است و این امر ناشی از قدرت سئو بالای این مجموعه است. PinterestKeywords: دیده شدن در شبکه های اجتماعی نیز یک شرط اساسی در سئو است، پینترست شبکه ی محبوب اشتراک گذاری عکس است که کسب و کارهای زیادی از آن استفاده می کنند. این ابزار اطلاعات و داده های جستجو در این شبکه اجتماعی را جمع آوری کرده و رایگان در اختیار شما قرار می دهد تا بتوانید به راحتی از این شبکه ی اجتماعی در راستای اهداف خود استفاده کنید. اگر بدانید کدام کلید واژه ها در پینترست مهم تر هستند و بیشتر سرچ می شوند مسلما نتیجه ی بهتری از آن خواهید گرفت.


Guru: این ابزار آنلاین سئو نتایج جستجو را از تمام موتور های جستجو و همچنین فروشگاه ها جمع آوری می کند و در اختیار شما قرار می دهد. کافیست اسم یک محصول را وارد کنید تا ببینید چه کلید واژه هایی برای پیدا کردن آن مورد استفاده قرار می گیرند. این ابزار صرفا داده ها را منتشر می کند و هیچ ترتیبی برای آن ها قائل نیست اما می توانید به کمک سایر ابزارها نظیر Google Trend میزان اهمیت هر کلیدواژه را بسنجید. آشنایی با اصطلاحاتی که غالبا در فروش محصولات استفاده می شود باعث می شود بتوانید محصولات خود را برای نمایش در موتورهای جستجو بهینه سازی کنید. Keyword Shitter: این ابزار از Google Autocomplete استفاده می کند تا کلید واژه های پرمصرف در یک حوزه را نمایش دهد. مقاله ای در سایت Ahrefs به این ابزار پرداخته است و اثر آن را در تشخیص کلید واژه ها و سیستم حدس کلمه ی گوگل بررسی کرده است. دلیل اهمیت این ابزار این است که بیشتر افراد حین جستجوی یک محصول از کلماتی که خود گوگل پیشنهاد می دهند استفاده می کنند و کل عبارت ها را تایپ نمی کنند. از این رو این پیشنهادات گوگل تاثیر زیادی دارد و Keyword Shitter این کلمات را بررسی و تولید می کند تا از آن ها در محتوای تولیدی وبسایت ها استفاده شود. الکسا : الکسا از محبوب‌ ترین ابزار های بازاریابی دیجیتال است . این ابزار می‌ تواند با هر ابزار جستجوی کلمات کلیدی دیگری رقابت کند. با استفاده از الکسا، می ‌توانید بهترین زاویه را برای بررسی مسائل و خلق محتوای جدید و منحصر به ‌فرد پیدا کنید. این ابزار سعی دارد غنی ‌ترین و قدرتمند ترین ابزار جستجو و تحلیل کلمات کلیدی را در اختیار کاربرانش قرار دهد. به ‌طور خلاصه، این ابزار کمک ‌تان می ‌کند تا محتوای موفق و مفید را بشناسید. موضوعات محبوب را شناسایی کنید. محتوای رقیب را بررسی کنید و بهترین محتوایش را بشناسید. شکاف کلمات کلیدی را شناسایی کنید. تحقیق کلمات کلیدی با الکسا: با استفاده از این ابزار تشخیص کلمات کلیدی، می ‌توانید بهترین کلمات کلیدی را برای سئو و تبلیغات به ازای هر کلیک (PPC) پیدا کنید و از این طریق، ترافیک وب ‌سایت ‌تان را افزایش دهید. به طور خلاصه با استفاده از این ابزار، می ‌توانید کلمات کلیدی‌ را که رتبه گرفتن در آن‌ ها آسان است شناسایی کنید. رقبای ‌تان را در حوزه سئو شناسایی کنید. کلمات کلیدی را تجزیه ‌و تحلیل کنید. ترافیک وب ‌سایت ‌تان را بررسی و مقایسه کنید.

سئو محتوا

سئو محتوا

تحلیل سئو با الکسا: الکسا، مانند بسیاری از ابزار های تحلیل سئو، به شما کمک می‌ کند ترافیک ارگانیک وب‌ سایت‌ تان را بهینه کنید و رتبه وب‌ سایت ‌تان را در صفحات نتایج جستجویSERP ها موتور های جستجوی مختلف بالاتر ببرید. به طور خلاصه، با استفاده از ابزار تحیلیل سئو الکسا، می‌ توانید: سئو تکنیکال را بررسی کنید. کلمات کلیدی را پیدا کنید و آن ‌ها را اولویت ‌بندی کنید. سئو داخلی را بهینه ‌سازی کنید. بک ‌لینک‌ ها را ارزیابی کنید. ترافیک سایت را تجزیه‌ و تحلیل کنید. شناخت رقبا با الکسا: ابزار تحلیل وب‌ سایت الکسا به شما کمک می ‌کند در حوزه ‌های مختلف دیجیتال مارکتینگ، از رنک (رتبه) و ترافیک وب ‌سایت در صفحات نتایج موتور جستجو SERP ها گرفته تا بک ‌لینک ‌ها و کلمات کلیدی، از رقبای ‌تان پیشی بگیرید و عملکرد بهتری داشته باشید. با استفاده از این ابزار، می ‌توانید: رفته رفته، از بزرگ ‌ترین رقبای ‌تان نیز پیشی بگیرید. ترافیک، رتبه و محتوای وب ‌سایت ‌تان را با رقبای ‌تان مقایسه کنید. وب ‌سایت رقبای ‌تان را با دقت تحلیل کنید و استراتژی ‌های‌ شان را بشناسید. نقاط ضعف کارتان را بشناسید و سریعا، برطرف‌ شان کنید. تحلیل مخاطب هدف با الکسا :الکسا ابزاری برای شناخت مخاطب هدف است. با استفاده از این ابزار، می ‌توانید مخاطب ‌تان را بشناسید. هیچ ‌کدام از نرم ‌افزار های سئو چنین ابزاری را ندارد. در واقع، معمولا، تحلیل مخاطب را نادیده می ‌گیرند. با استفاده از این الکسا، می ‌توانید راه‌ های جدید و جذاب را برای جذب و حفظ مخاطب پیدا کنید .الکسا به شما کمک می ‌کند تا نیاز های مخاطب را بشناسید و در نهایت، متوجه شوید چه نوع محتوایی برایش جذاب است. در نتیجه، تحلیل مخاطب اهمیت بسیار زیادی دارد و شما را به سوی خلق محتوای متناسب با نیاز مخاطب هدایت می‌ کند .به طور خلاصه، این ابزار باعث می ‌شود :مخاطب هدف ‌تان را بشناسید .به آن ‌ها دسترسی پیدا کنید .آن ‌ها را به سوی خودتان جذب‌ شان کنید .آن ‌ها را تبدیل به مشتری کنید .در نهایت، از رقبای‌ تان پیشی بگیرید.

کی ‌ورد تول: (KeywordTool.io) کی ‌ورد تول ابزار رایگان یافتن کلمات کلیدی است و می ‌تواند صد ها کلمه کلیدی طولانی را پیرامون هر موضوع به شما پیشنهاد دهد. در واقع، این ابزار عصاره ‌ای از کلمات کلیدی پشنهادی گوگل را در اختیارتان قرار می ‌دهد. نسخه رایگان این ابزار می ‌تواند ظرف یک ثانیه، بیش از ۷۵۰ کلمه کلیدی طولانی را به شما پیشنهاد دهد. گوگل تول پرو (Keyword Tool Pro)، نسخه پیشرفته گوگل تول، در مقایسه با نسخه رایگان این ابزار، کلمات کلیدی بیشتری را در اختیارتان قرار می ‌دهد. به ‌طور کلی، با استفاده از نسخه رایگان و پیشرفته این ابزار، می‌ توانید هزاران کلمه کلیدی طولانی را بیابید و در تولید محتوا، بهینه ‌سازی موتورهای جستجو، تبلیغات به ازای هر کلیک و دیگر فعالیت‌ های مربوط به حوزه مارکتینگ از آن‌ ها بهره بگیرید. کی‌ ورد پلنر در مقابل کی ‌ورد تول: کی‌ ورد پلنر ابزاری برای تبلیغ‌ کنندگان است و با هدف تولید محتوا یا سئو طراحی و تولید نشده است. درست است که در کی ‌ورد پلنر، می ‌توانید اطلاعات ارزشمندی را در مورد رقابت یا میزان جستجو در ماه به دست بیاورید، اما کلمات کلیدی ارزشمندی عایدتان نخواهد شد. اگر به دنبال بازاریابی محتوا در سئو هستید، کی ‌ورد تول بهترین جایگزین برای گوگل کی‌ورد پلنر است، چرا که کلمات کلیدی طولانی و محبوب را از کاربران مخفی نمی ‌کند. در نتیجه، برای تولید محتوا برای وب ‌سایت ‌تان، می ‌توانید با خیال راحت، به سراغ کی‌ ورد تول بروید. کی‌ورد تول برای تبلیغات: علاوه‌ بر این ‌ها، اگر به دنبال راه ‌اندازی کمپین تبلیغات پرداخت به ازای هر کلیک هستید و می ‌خواهید تبلیغات ‌تان مبتنی بر کلمات کلیدی باشد، باید کلمات کلیدی مناسبی را برای کمپین ‌تان انتخاب کنید. ابزار کی‌ وردز اوری ‌ور (Keywords Everywhere): ابزار Keywords Everywhere از بهترین ابزار ها برای یافتن بهترین کلمات کلیدی است. از طریق این افزونه ‌ی کروم، می ‌توانید اطلاعاتی را نیز در مورد حجم جستجو کسب کنید. یکی از مزایای ابزار Keywords Everywhere این است که برای استفاده از آن، نیازی نیست کلمات کلیدی را در Google Keyword Planner جاگذاری کنید، بلکه می ‌توانید همه چیز را در همان مرورگر گوگل کروم ببینید. علاوه‌ بر این ‌ها، با استفاده از این ابزار، می‌ توانید لیست کلمات کلیدی را به صورت فایل اکسل (Excel) یا پی ‌دی ‌اف ذخیره کنید. همچنین، می ‌توانید کلمات کلیدی صفحه را تجزیه‌ و تحلیل کنید و حجم جستجوی ‌شان را بشناسید. ابزار Keywords Everywhere ویژگی جالبی دارد: با استفاده از این ابزار، می ‌توانید کلماتی را بیابید که مشتری مورد نظرتان وقتی به دنبال خرید محصول یا خدمات شما نیست جستجوی ‌شان می ‌کند.

سئو محتوا

سئو محتوا

اچرفس (Ahrefs): اچرف، اچرفز یا اچرفس یکی دیگر از نرم ‌افزار های محبوب سئو است و ابزار های مفیدی برای لینک ‌بیلدینگ، تحقیق کلمات کلیدی و دیگر موارد مربوط به سئو دارد. با استفاده از ابزار Ahrefs، می ‌توانید بهترین کلمات کلیدی را پیدا کنید. این ابزار می ‌تواند اساسی ‌ترین اطلاعات را در مورد کلمات کلیدی به شما بدهد. در واقع اچرف، در سال ۲۰۱۱، برای اولین بار، به‌ عنوان ابزاری برای تحلیل بک ‌لینک ارائه شد، اما رفته ‌رفته، تعداد ابزار هایش بیشتر شد و بسیار پرکاربرد شد. در حال حاضر، اچرفس تقریبا بیست نرم ‌افزار برای کمک به دیجیتال مارکترها دارد. با انتخاب کلمات کلیدی متناسب، می ‌توانید مخاطب درست را به سوی وب‌ سایت ‌‌تان بیاورید. در ضمن، انتخاب کلمات کلیدی درست باعث افزایش نرخ کلیک و نرخ تبدیل خواهد شد. در نهایت، با پرداخت پول کم، می ‌توانید تبلیغات گسترده‌ و پرسودی را انجام دهید. تحقیق کلمات کلیدی با اچرفس: اچرفس از ابزار های کاربردی برای یافتن کلمات کلیدی است. این ابزار شباهت نزدیکی با دیگر ابزار های سئو، مانند سمراش و ماز دارد، اما یک عنصر سبب تمایز آن می ‌شود ایجاد کلمات کلیدی جدید. اچرفس ایده‌ های مربوط به کلمات کلیدی و استراتژی ‌های کارآمد سئو را در اختیارتان قرار می ‌دهد. دیتابیس اچرفس فقط محدود به گوگل یا موتور جستجوی خاصی نیست، بلکه ده موتور جستجوی متفاوت را، از جمله یوتیوب (TouTube)، آمازون (Amazon) و بینگ (Bing)، پشتیبانی می ‌کند. ردیابی رتبه با اچرفس: با استفاده از ابزار رنک ترکر یا ردیابی رتبه اچرفس، می‌توانید رتبه وب ‌سایت‌ تان را در نتایج موتور جستجو ردیابی کنید. همچنین، می ‌توانید استراترژی سئو وب‌‌ سایت ‌تان را با رقبای ‌تان مقایسه کنید و شکاف ‌ها و ایراد های موجود در آن را برطرف کنید. به ‌علاوه به کمک اچرفس، می ‌توانید میزان پیشرفت‌ تان را نیز مشاهده کنید.


تولید محتوا با اچرفس: اچرفس ایده‌ های جدیدی را در مورد تولید محتوا در اختیارتان قرار خواهد داد. همچنین، محبوب ‌ترین مقاله ‌های موجود در هر حیطه را به شما نشان می ‎‌‌دهد. بدین ترتیب، می ‌توانید به ‌روزترین مقاله ‌های مربوط به حوزه مورد نظرتان را مطالعه کنید، از آن ‌‎‌ها ایده بگیرید کلمات کلیدی ‌شان را شناسایی کنید و محتوای جدید و دست ‌اولی را تولید کنید. با این روش، می ‌توانید از رقبای ‌تان نیز پیشی بگیرید. ابزار ماز (MOZ): و اما ابزاری شگفت ‌انگیز برای هر کارشناس تولید محتوا به انگلیسی! ماز یکی دیگر از ابزار محبوب سئو است. کار با ابزار ماز بسیار آسان است و همین سادگی بر محبوبیت آن افزوده است. ماز امکان جستجوی کلمات کلیدی و بهینه ‌سازی درونی را فراهم آورده است. اگر تولید محتوا به زبان انگلیسی انجام می ‌دهید و در پی کلمه کلیدی انگلیسی هستید، ماز می ‌توانید از بهترین گزینه‌ های برای ‌تان باشد. ماز برای تحقیق کلمه کلیدی: اهمیت تحقیق کلمات کلیدی در تدوین استراتژی سئو بر هیچکس پوشیده نیست. ماز یکی از بهترین ابزار های تحقیق کلمات کلیدی را در اختیار کاربران قرار داده است. این ابزار می‌ تواند در مدت زمان کوتاهی، بهترین کلمات کلیدی را به شما معرفی کند. می‌ توانید لیست کلمه کلیدی ‌تان را در ماز ایجاد کنید و مدیریت آن ر به دست بگیرید. بنابراین، می ‌توانید کلمات کلیدی ‌تان را مقایسه، رتبه ‌بندی و اولویت ‌بندی کنید و در نهایت، بهترین کلمات کلیدی را انتخاب کنید و بهترین استراتژی محتوا برای وب را تدوین کنید. این ابزار جدید ترین داده ‌ها را در مورد صفحات نتایج جستجوی SERP ها در اختیارتان قرار می‌ دهد. به ‌علاوه، در مورد کلمات کلیدی، اطلاعاتی در مورد دشواری و نرخ کلیک ارگانیک را به شما می ‌دهند و در نتیجه، در ارزیابی کلمات کلیدی مناسب برای ایجاد استراتژی محتوا کمک‌ تان می ‌کند. با استفاده از ماز، می ‌توانید کلماتی را پیدا کنید که بیشترین ترافیک را در سایت ‌تان ایجاد کنند. ماز ابزاری بسیار هوشمند و منحصر به ‌فرد است. وقتی کلمه ‌ای را در ماز جستجو می‌ کنید، با عبارت‌ های تکراری مواجه نخواهید شد، بلکه عباراتی کاملا جدید و غیرکلیشه ‌ای را خواهید یافت. به عنوان مثال، وقتی عبارت Weight loss را جستجو کنید، علاوه بر کلمه مرتبط، با چنین عباراتی نیز روبه ‌رو خواهید شد. علاوه بر این ‌ها، ماز به شما می‌ گوید که از هر کلمه کلیدی چند کلیک دریافت خواهید کرد.

سئو محتوا

سئو محتوا

ردیابی رتبه با ماز: در بازی دیجیتال مارکتینگ، بالا بردن رنک یا رتبه وب ‌سایت اهمیت زیادی دارد. اما چگونه می ‌توان در صفحات نتایج جستجو، به جایگاهی ویژه دست یافت؟ در این ‌جاست که ردیابی رتبه اهمیت پیدا می ‌کند. با استفاده از ماز، می ‌توانید رتبه ‌بندی کلمات کلیدی وب ‌سایت ‌تان را پیدا کنید و به جایگاه ‌تان در صفحات نتایج جستجوی گوگل پی ببرید. به ‌علاوه، با ماز می ‌توانید رقبای ‌تان را نیز رصد کنید و شکاف ‌های استراتژی سئوی ‌شان را بشناسید. همچنین، می ‌توانید شکاف‌ های استراتژی ‌های خود تان را نیز بشناسید و برطرف ‌شان کنید. به‌طور خلاصه، با استفاده از این ابزار، می ‌توانید رتبه‌ تان را در نتایج صفحات جستجو بالا ببرید. بهینه ‌سازی درونی با ماز: پس از آن‌ که استراتژی ‌های مفید را به کار گرفتید و وب ‌سایت ‌تان به رتبه مطلوبی در نتایج جستجو دست یافت، نوبت به تولید محتوای ارزشمند و با کیفیت می ‌رسد. در واقع، محتوای‌ وب‌ سایت ‌تان باید ارزش خواندن داشته باشد، در غیر این ‌صورت، مخاطب سریع وب ‌سایت ‌تان را ترک می ‌کند و در نتیجه، نرخ نگه‌ داشت کاربرتان (retention rate) به ‎‌شدت افت می ‌کند و همین مسئله می ‌توانید بر میزان فروش ‌تان تاثیر منفی بگذارد. در این‌ جا، ماز می ‌تواند به کمک‌ تان بیاید. در واقع، ماز، با بهینه‌ سازی درونی، از این اتفاق ناگوار جلوگیری می ‌کند. ماز فهرستی از پیشنهادات را در اختیارتان قرار می‌ دهد و چند مرحله آسان را نیز پیش روی ‌تان قرار می‌ دهد تا مطمئن شوید محتوای صفحه ‌تان بهینه ‌سازی شده است و می‌‎ تواند کاربر را در صفحه ‌تان نگه دارد. گذشته از این ‌ها، ابزار بهینه‌ سازی درونی ماز ایده‌ هایی را در مورد محتوای جدید در اختیارتان قرار می ‌دهد. آموزش تحقیق کلمات کلیدی: در واقع در خیلی از پروژه های سئو، ما صرفا با انجام کیورد ریسرچ دقیق و اصولی بوده که توانسته ایم نسبت به رقبا به برتری برسیم و قدرت سئو سایت کارفرما را افزایش بدهید. با توجه به این موضوع و اهمیت زیادی که تحقیق کلمات کلیدی دارد، در ادامه این مقاله با ما همراه باشد باشید تا همه چیز را به شکل اصولی، به روشی که در هیچ مقاله دیگری به شما آموزش نمیدهند، یاد بدهم


تحقیق کلمات کلیدی چیست؟ تحقیق کلمات کلیدی یکی از قدم های پایه ای در سئوی سایت است که به کمک ابزار های رایگان یا غیر رایگان انجامش می دهیم. هدف از انجام این فرآیند؛ در مرحله اول پیدا کردن کلمات مرتبطی است که کاربران در مورد کسب و کار ما در وب جستجو می کنند، سپس دسته بندی کردن کلمات مناسب با هم برای سئو شدن در یک صفحه، و در نهایت تعیین صفحه مناسب برای سئو کردن آن ها است. در ادامه تمامی این مسیر را با هم طی میکنیم. ۱. کلمات کلیدی دانه را پیدا کنید: در اولین قدم باید کلمات کلیدی دانه کسب و کارتان را پیدا کنید. یعنی چه؟ در واقع کلمات دانه، پایه ای ترین کلمات کلیدی مرتبط به کسب و کار شما هستند و ما می خواهیم از آن ها به عنوان سرنخ هایی برای پیدا کردن دیگر کلمات استفاده کنیم. حالا چطور آن ها را پیدا کنیم؟ تصور کنید سایت من در حوزه لوازم آرایشی فعال است. برای پیدا کردن این کلمات به سراغ سایت یکی از بزرگترین رقبایم میروم: همانطور که مشاهده می کنید، در بخش منو این سایت تعداد زیادی کلمه دانه وجود دارد. مثلا کلمه وکس، لاک، لاک پاکن، براش آرایشی و… همه این ها را در یک فایل word یا اصلا یک فایل متنی نوشته و ذخیره می کنم. اما کار تمام نشده! همانطور که باز هم در تصویر مشخص است، اگر به سراغ وبلاگ این سایت هم بروم باز به تعداد زیادی کلمه دانه دسترسی پیدا می کنم. مثلا کلمه ترکیب کردن رنگ مو در خانه، ماسک مو، آموزش رنگ مو و… . باز هم این ها را جایی می نویسم. حالا به سراغ قدم بعدی برویم. ۲. استفاده از ابزارهای تحقیق کلمات کلیدی: خب، به یکی از مهم ترین قسمت های مسیر رسیدیم. ببینید، در سطح وب یک سری ابزار وجود دارند که به آن ها ابزارهای تحقیق کلمات کلیدی می گوییم. این ها چه می کنند؟ همانطور که مشخص است، وقتی من یک کلمه دانه (لاک ناخن) را در این ابزار جستجو می کنم، به طور خودکار این ابزار تعداد زیادی کلمه مرتبط به آن را به من نشان می دهد. این ها کلماتی هستند که باید برای مرحله بعد همه شان را ذخیره کنم. پس به کمک گزینه export از آن ها یک فایل خروجی اکسل می گیرم. در ادامه در این مرحله شما باید یکی یکی کلمات دانه را در این ابزار تحقیق کلمات کلیدی جستجو کنید. به این ترتیب به تعداد زیادی کلمه کلیدی می رسید. می دانم که انجام این کار بسیار زمانبر و سخت است اما خب همانطور که گفتم، این فرآیند یکی از مهم ترین فعالیت هایی است که می توانید در سئو انجام بدهید، بنابراین سخت و زمانبر بودنش کاملا توجیه شده.

سئو محتوا

سئو محتوا

البته دقت کنید، نیاز نیست همین امروز تمامی کلمات دانه ای که دارید را در ابزار جستجو کنید، بلکه می توانید اولویت بندی کرده و جلو بروید. مثلا اگر در حال حاضر اولویت سایت تان این است که صرفا روی کلمات مربوط به وکس مو و قلم آرایشی رتبه بگیرد، فقط همین ۲ کلمه را در ابزار جستجو کنید و مابقی را به زمانی موکول کنید که محصولاتش را در سایت موجود کرده اید. نکته: چندین ابزار تحقیق کلمات کلیدی در سطح وب وجود دارد که در ادامه به شما معرفی شان می کنم. اما خب بهترین ابزاری که در حال حاضر از آن استفاده می کنیم، همین ابزار بالا یعنی keywordtool است. بنابراین اگر خواستید، بخش بعدی مقاله را نخوانید و مستقیم به سراغ قدم سوم که همان دسته بندی کردن کلمات است بروید. تاریخچه جستجوی کلمه کلیدی و تغییرات آن در گذر زمان: تحقیق کلمات کلیدی در طی زمان و با تغییرات الگوریتم‌ های رتبه بندی موتور های جستجو دچار تحول شده است. در سال ۲۰۰۰ تحقیق کلمات کلیدی تنها بررسی Google Keyword Planner و پیدا کردن کلمات با بیشترین تعداد جستجو و پرکردن متن سایت با این کلمات بود. از آن جایی که این روش به راحتی مورد سوء استفاده افراد برای کسب رتبه برای صفحات با محتوای بی‌ کیفیت قرار می‌ گرفت، گوگل در سال‌های اخیر با ارائه به‌ روزرسانی ‌هایی در الگوریتم رتبه ‌بندی خود به مقابله با این روش پرداخت. همواره هدف آپدیت‌ های گوگل تشخیص هدف کاربر و ارائه بهترین محتوا در نتایج جستجو به کاربران است.

مهم ترین آپدیت ‌های الگوریتم رتبه ‌بندی گوگل در سال‌ های اخیر که تاثیر زیادی بر نحوه انجام کیورد ریسرچ داشته ‌اند به شرح زیر می ‌باشند: Google Panda (۲۰۱۱): این الگوریتم سایت ‌های با محتوای کوتاه و متن‌ های تکراری را جریمه کرد.  Google Penguin (۲۰۱۲): این الگوریتم وب سایت ‌هایی که در متون خود از کلمه کلیدی ‌ها استفاده غیر طبیعی داشتند جریمه کرد.  Google Hummingbird (۲۰۱۳): الگوریتم مرغ مگس خوار به بهبود جستجوی معنایی و درک نیت کاربر از کلمه کلیدی ‌های مختلف پرداخت. با پیشرفت موتور های جستجو فرایند تحقیق کلمات کلیدی پیچیدگی بیشتری یافته ‌است. تحقیق کلمات کلیدی دیگر تنها پیدا کردن کلمه کلیدی ایده‌ آل نیست. تحقیق کلمات کلیدی امروزه شناخت مخاطب و پوشش موضوع محتوا به صورت مناسب است. به عبارت دیگر اگر محتوای شما کیفیت خوبی داشته باشد و موضوع مورد نظر را به خوبی پوشش بدهد شما می ‌توانید حتی برای کلید واژه ‌هایی که درون محتوای خود ذکر نکرده ‌اید نیز رتبه بگیرید. البته این به معنی اهمیت نداشتن تحقیق کلمات کلیدی نیست، بلکه به معنی تفاوت آن با گذشته است.

سئو محتوا

سئو محتوا

خرید ابزار سئو

اگر کمی با ابزار های مختص به SEO آشنایی داشته باشید، می دانید که حتی هزینه ماهانه این ابزار ها با نرخ فعلی دلار برای ما ایرانیان بسیار بالاست به همین منظور خرید اکانت یا ابزار اشتراکی سئو بسیار به صرفه است. به طور مثال اگر هزینه اکانت لایت Ahrefs را با نرخ دلار ۲۴۰۰۰ محاسبه کنید، می شود ۲ میلیون ۳۷۶ هزار تومان، این هزینه برای هر کسی با هر سطح مالی واقعا زیاد است. به همین دلیل بیشتر وب مستران و کارشناسان سئو به خرید اکانت های اشتراکی روی آورده اند. رقابت در زمینه سئو بسیار سخت شده است و SEO هر ساله غنی تر از قبل می شود، نیاز به ابزار هایی که بخشی از تحلیل‌ها را هندل کنند بیش از پیش احساس می ‌شود. با در اختیار داشتن اکانت ‌های اشتراکی سئو علاوه بر کاهش هزینه می توانید در رقابت سئو از رقیبان خود سبقت بگیرید. می توانید با Ahrefs بک لینک های خود و رقیبان خود را مشاهده کنید و متوجه بشوید که رقیبان شما در چه سایت هایی لینک سازی کرده اند تا شما هم در آن سایت ها لینک خود را قرار بدهید. البته این تنها یکی از کارهایی است که با Ahrefs می توانید انجام دهید، تعداد مقالات بروز شده، سختی کلمه کلیدی، توزیع انکرتکست ها، شکاف محتوایی و بسیاری از آنالیز ها را انجام دهید. با ابزار MOZ نیز می توانید بک لینک های خود و رقیبان تان را آنالیز کنید، کمپین بسازید و رشد DA,PA سایت خود و رقیبان تان را دنبال کنید. باقی ابزار ها نیز گزارش های دیگری ارائه می دهند اما اکثر آنها تحلیل هایی مزیتی که پکیج ‌های سئو دارا هستند این است که، شما با خرید یک پکیج به ابزار های مختلفی دسترسی خواهید داشت که هر کدام از این ابزار های مزیت مختص به خودشان را خواهند داشت. در ادامه قیمت‌ پکیج‌ ها را مشاهده کنید و در آخر این صفحه، امکانات منحصر به فرد هر کدام از ابزار های اشتراکی سئو را مطالعه کنید. برای این که بتوانیم روند سئوی یک وب‌ سایت و همچنین آنالیز سایت‌ ها رو خیلی حرفه ‌ای تر انجام بدیم طبیعتا نیاز داریم به یک سری ابزار ولی از انجایی که هزینه این ابزار ها برای ما خیلی زیاد می شود یه سری وب ‌سایت اومدن این ابزار ها رو به صورت اشتراکی در اختیار ما قرار دادن که ما می تونیم با هزینه خیلی پایین‌ تر به تمامی این ابزار ها به صورت اشتراکی دسترسی داشته باشیم که هم محدودیت زمانی داره و هم یکسری از ابزار ها که اهمیت بالاتری دارند محدودیت استفاده تعدادی دارد. خیلی راحت می ‌توانید توی این وب‌ سایت ‌ها ثبت نام کنید و با پرداخت یک اشتراک ماهیانه دریافت کنید و آموزش نصب این ابزارها رو روی مرورگر خودتون می ‌توانید داخل این وب ‌سایت ‌ها داشته باشید.

سئو محتوا

سئو محتوا

بعد از این که روی یه مرورگر نصب کردید و با اون Log in کردن به تمامی این ابزار ها دسترسی دارید. ما خیلی کوتاه ابزار ها رو معرفی می ‌کنم. ابزار Ahrefs واسه آنالیز Backlink رقبامون هست، می توانیم توی Keyword Research ازش استفاده کنیم و خیلی ابزار قدرتمندی ابزار Moz می ‌توانیم به کمک اون آنالیز کنیم Backlink های رقبامون رو که کجا ها لینک رفتن کجا ها ریپورتاژ دارن. توی ابزار SEMRush هم می ‌توانیم Keyword Research داشته باشیم هم می توانیم از نظر تکنیکال و سئو یک صفحه آنالیز داشته باشیم و از طرف دیگه می ‌توانیم از نظر Backlink هم یک وب ‌سایت رو آنالیز کنیم. توی ابزار Keywordtool ما می‌ توانیم میزان سرچ تقریبی یک کلمه کلیدی رو داشته باشیم علاوه ‌بر این که زمانی که یک کلمه کلیدی بهش می دهیم کلی کلمه کلیدی مشابه و کلمه کلیدی Longtail بهمون می دهد توی ابزار KWFinder علاوه ‌بر این که کلمه کلیدی پیشنهاد می دهد، علاوه ‌بر این که داره میزان سرچ رو بهمون میگه، میزان رقابت توی اون کلمه کلیدی رو هم واسمون مشخص می‌ کند. توی ابزار Alexa هم می ‌توانیم پیدا کنیم که یک وب ‌سایت روی چه کلمات کلیدی بازدید زیادی داره و روی چه کلمات کلیدی می ‌توانست کار کند. یعنی خیلی خلاصه ‌تر بخوام بگم، می ‌توانیم تو قسمت Keyword Research ازش استفاده کنیم پیشنهاد می ‌کنم قبل از این که بخوایم این ابزار رو تهیه کنید، اول یه سری آموزش‌ هاش رو ببینید تا بفهمید که روند کار کردن با این ابزارها به چه صورت هست. چون همانطور که می ‌بینید هم یه مدت زمانی داره که طی ۳۰ روز دسترسی شما قطع می شود و همچنین ابزار Ahrefs و ابزار KWFinder محدودیت استفاده کردن داره و در نهایت باز هم تکرار می ‌کنیم.


هزینه ها و مدل های پرداخت برای ابزار های سئو: هزینه ها برای ابزار های سئو متفاوت است، اما چند مدل اساسی وجود دارد: نرم افزار رایگان: بسیاری از ابزار ها رایگان هستند برخی نسخه های اولیه یک محصول هستند و استفاده محدودی دارند. پرداخت یکباره: برخی از ارائه دهندگان برای استفاده دائمی یک بار پرداخت می کنند. پرداخت های ماهانه یا سالانه: اکثر ابزار های حرفه ای به طور منظم، معمولا ماهانه یا سالانه، شارژ می شوند. پرداخت به ازای هر جلد: گاهی اوقات، فروشندگان بر اساس حجم، مانند تعداد صفحات یا جستجوها، هزینه را دریافت می کنند. مشکلات ابزار های سئو: ابزارهای سئو زمانی می توانند مشکل ساز شوند که سعی می کنند به وب سایت ها کمک کنند قوانین گوگل یا سایر الگوریتم های موتور جستجو را تقلب کنند. گوگل محتوای کم کیفیت را از مزرعه های محتوا تشخیص می دهد. این ها شرکت هایی هستند که برای اهداف رتبه بندی کلمات کلیدی محتوای بی کیفیت ایجاد می کنند که می تواند باعث جریمه شدن سایت ها در رتبه بندی آن ها شود. هنگامی که وب سایت ها محتوای کم کیفیت، محتوای تکراری یا بک لینک های زیادی را منتشر می کنند، این می تواند بر رتبه جستجوی آن ها تاثیر منفی بگذارد. ابزارهای سئو یک نکته مهم برای کمک به بهینه سازی وب سایت برای موتور های جستجو هستند. بسیاری از ابزار ها در محدوده عملکرد خود متفاوت هستند، اما عوامل مختلف سئو را نیز تجزیه و تحلیل می کنند. برخی از مهم ترین زمینه هایی که باید مورد تجزیه و تحلیل قرار گیرند عبارتند از کلمات کلیدی، محتوا، بک لینک ها، دامنه و رسانه های اجتماعی.

سئو محتوا
سئو محتوا

الگوریتم های سئو

الگوریتم سئو چیست؟ حتما تا به حال برای تان پیش آمده است که کلمه یا متن خاصی را در اینترنت جستجو کرده باشید. اما مسئله اصلی اینجاست که این نتایج که شما در جستجوی خود مشاهده می‌ کنید، چگونه در صفحات ابتدایی به شما نشان داده می ‌شوند. بهتر است بدانید که این وب ‌سایت ‌ها و نتایج به وسیله الگوریتم سئو گوگل (Google Algorithms) انتخاب شده و بر اساس معیار های خاصی رتبه مشخصی را در نتایج کسب کرده ‌اند. به همین جهت ما در ادامه می ‌خواهیم ابتدا به معرفی کامل الگوریتم سئو پرداخته تا با فرآیند عملکرد آن آشنا شده و در نهایت نیز به برخی از مهم ترین الگوریتم‌ های گوگل برای نحوه رتبه ‌بندی سایت ‌های مختلف در نتایج جستجو (Serp) خواهیم پرداخت. اگر قصد انجام سئو وب ‌سایت و آموزش در این زمینه کاری را دارید، این مطلب را تا انتها دنبال کنید. الگوریتم چیست: برای آشنایی با مفهوم و روند کار الگوریتم سئو، ابتدا باید با تعریف کلی الگوریتم آشنا شوید. به طور کلی الگوریتم به مجموعه کار هایی گفته می‌شود که طی یک فرآیند با جزئیات بسیار دقیق برای حل یک مشکل و یا رسیدن به هدفی خاص انجام می‌ شود. این مورد را در نظر بگیرید که این کار ها با توجه به قواعد و قوانین خاصی صورت گرفته و همچنین شروع و پایان مشخصی نیز دارند. الگوریتم سئو برای بهینه سازی موتورهای جستجو: حال که با تعریف کلی الگوریتم آشنا شدید نوبت به الگوریتم‌ های گوگل برای تعیین رتبه سایت ‌های مختلف در نتایج جستجو و همچنین چگونگی اعتبار دهی به این وب ‌سایت ‌ها می ‌رسد. الگوریتم ‌‌های مختلف گوگل برای رتبه ‌بندی سایت ‌ها، از توابع و همچنین محاسبات خاصی استفاده می ‌کنند. موتور های جستجو با استفاده از خزنده ‌های خود، تمام اطلاعات وب ‌سایت را جمع ‌آوری و در نهایت نگهداری می ‌کند. در اصل الگوریتم ‌های گوگل برای کمک به کاربران و جستجو گران در دنیای اینترنت است. برای مثال در سال‌ های قبل شما با جستجوی یک کلمه در گوگل، وارد اولین لینک شده و با مطالب کاملا نامرتبط با نتیجه مورد نظرخود روبرو می ‌شدید. حال به کمک الگوریتم سئو برای بهینه سازی موتور جستجو شما به هدف خود می ‌رسید و مطلب متناسب با جستجو را مطالعه خواهید کرد.

سئو محتوا

سئو محتوا

چرا الگوریتم سئو اهمیت دارد؟ همانطور که در قسمت قبل نیز به آن اشاره نمودیم، الگوریتم‌ سئو که شرکت گوگل از آن ها برای اعتبار دهی به وب‌ سایت ‌های مختلف استفاده می‌ کند برای بهتر شدن نتایج نمایش داده ‌شده به کاربران بسیار مفید و موثر است. در همین راستا طراحان وب‌ سایت و همچنین صاحبان کسب و کارهای اینترنتی مجبور به تولید محتوای درست و بر اساس پرسونای مخاطب شدند. رعایت همین مسئله مزایای بسیار زیادی برای کاربران به همراه داشت. مزایای الگوریتم سئو برای کاربران: با وارد شدن این الگوریتم ‌ها به فضای اینترنت انقلاب بزرگی در بین سایت ‌ها اتفاق افتاد که بسیار به نفع کاربران شد. برخی از بهترین مزایای این الگوریتم‌ ها شامل موارد ذیل است: سهولت کاربران برای رسیدن به نتیجه دلخواه خود در کمترین زمان ممکن است. کاهش بسیار زیاد رتبه وب‌ سایت ‌هایی که از روش ‌های سئو کلاه سیاه برای بهبود رتبه خود استفاده می ‌کردند. افزایش اعتبار و همچنین رتبه سایت ‌هایی که برای مخاطبان خود محتوای با کیفیت و از همه مهم تر منحصر به فرد تولید می‌ کنند. در حال حاضر کدام موتورهای جستجو بیشتر استفاده می‌شوند؟ کم نیستند کسانی که موتور جستجو و گوگل را به عنوان واژه ‌های مترادف به کار می ‌برند. البته به سادگی هم نمی ‌توان از این کار ایراد گرفت؛ چون حتی Google کردن هم به عنوان یک فعل در زبان انگلیسی پذیرفته شده است. با این حال شاید مناسب باشد به دو گزارش که توسط سایت معتبر Search Engine Land منتشر شده اشاره کنیم تا در خاطرمان بماند که تنها بازیگر صنعت جستجو، موتور جستجوی گوگل نیست: آن چه در پاسخ به این سوال مشخص می ‌شود، بیشتر نشان ‌دهنده‌ ی آگاهی کاربران از برند ها است. همان ‌طور که می ‌بینید موتور های جستجوی Google و Yahoo و Bing برای کاربران بیشتر از سایر موتور های جستجو شناخته شده هستند.


در پرسش دیگری از کاربران خواسته شده موتور جستجوی اصلی مورد استفاده خود را اعلام کنند: همان ‌طور که می ‌بینید در این جا، گوگل با سایر موتور های جستجو فاصله‌ ی معنا داری دارد و به همین علت، شاید هنوز هم تا زمانی که تغییری جدی در سهم بازار موتور های جستجو به وجود نیامده باید بپذیریم که استفاده از موتور جستجو و گوگل به عنوان تعبیر های مترادف چندان نادرست نیست. نقش سئو در ارتقاء کیفیت محتوا در سال‌ های اخیر: در گذشته ضعف ‌هایی که در الگوریتم‌ های موتور های جستجو وجود داشت باعث شده بود یک تعبیر بین تولید کنندگان محتوا رایج شود. آن ها می ‌گفتند: شما دو روش برای نوشتن در فضای وب دارید. می‌ توانید برای کاربران و بازدیدکنندگان سایت خود بنویسید و می ‌توانید برای موتور های جستجو بنویسید. نوشتن برای موتور های جستجو به معنای تنظیم متن ‌های بی‌معنی، تزریق بی ‌خاصیت کلمات کلیدی در متن‌ها، ارائه ‌ی لینک ‌های بدون کاربرد، وادار کردن کاربران به کلیک و کار هایی از این دست بود. نوشتن برای کاربران، اگر چه رضایت بازدید کنندگان را تأمین می‌ کرد، اما الزاما به رتبه‌ی بهتر در موتور های جستجو منتهی نمی ‌شد. خوش ‌بختانه طی سال ‌های اخیر، با بهبود الگوریتم ‌های موتور های جستجو و توسعه دانش هوش مصنوعی و تحلیل متن، باعث شده است که چنین مواردی کمتر و کم ‌رنگ ‌تر شوند. کمی بررسی شما را متقاعد خواهد ساخت که رعایت اصول سئو و استاندارد های مد نظر موتور های جستجو، می ‌تواند هم زمان با بهبود سئو سایت، رضایت خوانندگان و کاربران شما را نیز افزایش دهد. همچنین، تلاش برای افزایش رضایت کاربران، معمولا به ارتقای رتبه شما در موتور های جستجو نیز کمک خواهد کرد. به همین علت، بر خلاف سال‌های گذشته که موتورهای جستجو را مسبب کاهش کیفیت تولید محتوا در فضای وب می ‌دانستند، امروز چنین توصیفی بسیار کمتر شنیده می ‌شود و به کار می ‌رود. معرفی الگوریتم های گوگل عوامل مختلفی را برای ارائه بهترین نتیجه، در نظر می گیرند:‏ ‏ هدف عبارت جستجو شده: موتور جستجو باید بفهمد کاربر دقیقا به دنبال چه چیزی است. مرتبط بودن صفحات: صفحه باید مربوط به عبارت جستجو باشد.

سئو محتوا

سئو محتوا

کیفیت محتوا: موتور جستجو سعی می کند بهترین نتایج را از نظر کیفیت محتوا بدست آورد. قابلیت استفاده از صفحات: صفحات نیز باید قابل استفاده باشند (از نظر قابلیت دسترسی، خوانایی، ایمنی و غیره)‏ مکان و تنظیمات: آخرین و مهم ترین نکته مکان کاربر، تنظیمات و سابقه جستجو ها است. مانند هر سیستم پیچیده دیگری، انواع الگوریتم های گوگل نیز باید مرتبا به روز و تنظیم شوند.‏ موتور جستجوی گوگل چگونه تعیین می‌کند که مهم ‌ترین عناصر کدام است؟ عملکرد الگوریتم های گوگل در بهینه سازی سایت بدین صورت است که الگوریتم‌ های موتور جستجوی گوگل صفحه وب را می‌ خوانند و مقدار عددی از پیش تنظیم شده ‌ای را برای هر صفت مورد نظر در صفحه تعیین می‌ کنند که آن مقدار عددی در نهایت به نتیجه نهایی اضافه می ‌شود. به همین دلیل صفحات وب که دارای صفات مطلوب باشند به صدر رده بندی صفحات می ‌رسند و دلیل آن نیز این است که الگوریتم‌ های جستجوی گوگل اهمیت بیشتری را به آن ها اختصاص داده است. تمامی این محاسبات پلتفرم گوگل توسط الگوریتم‌ های گوگل به سرعت و بسیار سریع انجام می ‌شود و ممکن است این رتبه بندی‌ ها در نوسان باشند زیرا ویژگی ‌هایی را که برای رتبه بندی تمامی صفحات یک وب سایت یا تنها یک صفحه واحد به کار گرفته می‌ شود، ممکن است دست خوش تغییر قرار گیرد. بنابراین رتبه بندی‌ هایی که توسط الگوریتم ‌های جستجوی گوگل تعیین می‌ شوند روان و سیال هستند. به عنوان مثال ممکن است صفحه ‌ای که در حال حاضر برای یک کلمه کلیدی در رتبه سوم قرار دارد چند دقیقه دیگر به عنوان رتبه اول در نظر گرفته شود و یا به رتبه دهم سقوط کند زیرا همان ‌طور که اشاره شد محتوا و سایر صفحات مدام در نتایج جستجو تغییر می‌کنند. معمولا امتیازات و رتبه ‌های برتر نیز توسط مشاغلی تسخیر می ‌شود که برای سایت خود از بهینه سازی موتور جستجو یا همان سئو بهره ‌مند شده‌اند و در واقع قوانین الگوریتم گوگل برای سئو را رعایت کرده ‌اند. به طور کلی الگوریتم های گوگل پیچیده هستند اما هدف تمامی این الگوریتم ها و البته آپدیت های روز به روز آن ها این است که کاربر را به صفحه مفید، جذاب و مرتبط تری هدایت کنند. این مساله بیانگر آن است که شما باید الگوریتم های گوگل را خوب بشناسید. مفهوم انواع الگوریتم های گوگل برای جستجو چیست؟ آشنایی با الگوریتم‌ گوگل بسیار مهم بوده و الگوریتم اصلی گوگل برای تمامی جستجوهای یک سایت انجام می‌شود، اما این جستجو ها براساس فرد جستجوگر؛ شخصی سازی می ‌شود. به عنوان یک مثال ساده زمانی که فردی کلمه خرید کفش را جستجو می‌ کند نسبت به فردی که کلمه کارتون تام و جری را جستجو کرده است نتایج بسیار متفاوتی را مشاهده خواهد کرد.


این الگوریتم‌ های موتور جستجوی گوگل برای هر جستجویی تنظیم شده است و حتی وجود کوچک ‌ترین تغییر در املا و ترتیب قرارگیری کلمات، مکان، زبان، سوابق قبلی و … نیز می ‌تواند نتایج متفاوتی را در برداشته باشد. حال پس از تایپ کلمه مورد نظر نتایج مناسب به کاربر نشان داده می ‌شود و بدین صورت به کاربر کمک می‌ کند تا تصمیم بگیرد از کدام سایت بازدید کند. این اتفاق نیز به سرعت رخ می ‌دهد و نشان می ‌دهد که الگوریتم ‌های رتبه بندی گوگل برای ارائه طیف گسترده ‌ای از شخصی سازی‌ ها طراحی شده است. در چندین سال گذشته موتور جستجو گوگل به اندازه کافی پاسخگو نیاز های کاربران بوده است و به محض تایپ یک عبارت توسط کاربر پیشنهاداتی به وی ارائه می ‌دهد. همین امر نشانگر نوع دیگری از الگوریتم است که هنگام جستجو یک منوی کشویی از موارد مرتبط با جستجو را پیشنهاد می ‌دهد و فرد جستجوگر می ‌تواند براساس مرتبط بودن هر یک از پیشنهادات آن را جهت جستجو انتخاب کند. پیش ‌تر هم به این موضوع اشاره شد که الگوریتم ‌های جستجوی گوگل به طور جزئی از کلمات کلیدی برای تعیین رتبه بندی استفاده می ‌کنند. بهترین راه برای آن که بتوانید رتبه بندی سایت خود را براساس کلمات کلیدی خاص انجام دهید، بهره گیری از بهینه سازی سایت برای موتور های جستحجو است. بهینه سازی سایت برای موتور های جستحجو اساسا روشی است که می ‌توانید با کمک آن به گوگل بگویید یک وب سایت یا صفحه وب در خصوص یک موضوع خاص دارای مطالب مناسب است. یک امر معمول و پیش از الگوریتم ‌های رتبه بندی گوگل در چندین سال گذشته این بود که افراد مطالب خود را تنها براساس کلمات کلیدی می ‌نوشتند. یعنی در یک محتوا بیش از حد از کلمات کلیدی استفاده می ‌کردند و تصور می ‌کردند الگوریتم ‌های جستجوی گوگل فکر می ‌کنند که هر چه از کلمات کلیدی بیشتری در محتوا استفاده شود صفحه مهم ‌تر خواهد بود و آن صفحه را در نتایج گوگل بالا خواهند آورد. هنگامی که گوگل این موضوع را فهمید الگوریتم خود را تغییر داد تا سایت ‌هایی که تنها صفحات ‌شان را با کلمات کلیدی پر می‌ کردند جریمه شوند و از رتبه‌ های برتر کنار گذاشته شوند. افرادی که این روش را انجام می ‌دادند در واقع از روش سئو کلاه سیاه استفاده می ‌کردند، زیرا این افراد می ‌خواستند با استفاده اسپم از کلمات کلیدی؛ سایت خود را به نتایج برتر گوگل برسانند. به همین دلیل باید از الگوریتم موتور جستجوی گوگل در بهینه سازی سایت برای موتور های جستحجو بهره گرفت و از انجام هر گونه روش‌هایی که منجر به سئو کلاه سیاه می ‌شود جلوگیری کرد. ممکن است گوگل سریعا به این موضوع پی نبرد اما در نهایت می ‌تواند کارهایی را انجام دهد که سایت شما از نتایج برتر کنار رود و منجر به پرداخت جریمه ‌های این‌چنینی شوید.

سئو محتوا
سئو محتوا

بررسی الگوریتم های رتبه بندی گوگل: در این بخش می ‌خواهیم از قدیمی ‌ترین الگوریتم تا الگوریتم‌ های جدید گوگل در سئو سایت (آخرین الگوریتم گوگل) را جهت آشنایی بیشتر برای شما توضیح دهیم تا هر چه بیشتر با الگوریتم ‌های سرچ گوگل آشنا شوید. اما قبل از آن ذکر برخی از نکات خالی از لطف نخواهد بود که به آن می‌ پردازیم. پیش‌تر اشاره شد که الگوریتم‌ های گوگل یک سیستم پیچیده ‌ای هستند که برای بازیابی داده ‌ها از فهرست جستجو استفاده می ‌شوند و می ‌توانند فورا بهترین نتایج ممکن را برای یک جستجو ارائه دهند. در سال‌ های آغازین گوگل تنها تعداد محدودی از الگوریتم ‌های خود را بروزرسانی می ‌کرد، اما در حال حاضر هر ساله هزاران تغییر بر روی این الگوریتم ‌ها ایجاد می ‌شود. اکثر بروزرسانی ‌هایی که انجام می‌ شوند بسیار اندک هستند که بسیاری از مواقع به چشم نمی ‌آید. اما گاهی موتور جستجو بروزرسانی‌ های اصلی الگوریتم خود را نشان می ‌دهد که این بروزرسانی ‌ها می ‌تواند تاثیرات قابل توجهی را بر روی نتایج جستجو در گوگل به نمایش گذارد. به همین دلیل الگوریتم های رتبه بندی گوگل در جهت رتبه بندی بهتر سایت مورد استفاده قرار می‌ گیرند. الگوریتم های گوگل به دو دسته تقسیم می شوند، الگوریتم های اصلی که در واقع جز هسته اصلی گوگل هستند و بر اساس پارامترهای مختلف سایت های اینترنتی را رتبه بندی می کنند و الگوریتم هایی که به صورت جانبی برای شناسایی سایت های اسپم و یا بهبود نتایج جستجو و بهینه سازی پرس و جوهای کاربران استفاده می شوند، برخی از الگوریتم های دسته دوم عبارتند از: • الگوریتم گوگل پاندا • الگوریتم گوگل پنگوئن • الگوریتم مرغ مگس خوار • الگوریتم گورخر • الگوریتم کبوتر • الگوریتم Page Layout • الگوریتم رنک برین • الگوریتم PayDay Loan • الگوریتم Page Authority • الگوریتم کافئین • الگوریتم mobilegeddon هر کدام از این الگوریتم ها دستورالعملی را به اجرا در می آورند و نکاتی برای شان دارای اهمیت است، در زیر به توضیح هرکدام ازالگوریتم های بالا می پردازیم:


الگوریتم پاندا ویژگی ‌های شخصیتی : آرام و مهربان و کتاب‌ خوان پاندا ها شخصیت آرام و کتاب ‌خوانی دارند، بنابراین به راحتی می ‌توانید تصور کنید روزانه تعداد زیادی پاندا در حال خواندن محتوای وب ‌سایت شما هستند. آن‌ ها تمام مطالب را به دقت می ‌خوانند و کیفیت محتوا به شدت برای شان اهمیت دارد و دیگر نمی ‌‌شود مثل قبل با ردیف کردن کلمات کلیدی در یک متن، پاندا ها را فریب داد. آن ‌ها به خوبی می ‌توانند یک متن مفید را از یک متن ضعیف تفکیک کنند، می ‌توانند کاری کنند که هیچ کاربری پایش به یک سایت بی ‌کیفیت کشیده نشود چون آن‌ ها محتوایی را که دوست ندارند، به کسی معرفی نمی ‌کنند. حتما بار ها و بار ها این را شنیده اید که در اینترنت مطالب به راحتی کپی می شود و در سایتی دیگر قرار می گیرد. خوب این عمل فرآیند سئو را دچار اختلال می کرد و سایت های با کیفیت و دسته اول واقعا در میان انبوهی از سایت ها ناپدید می شدند و جایگاه خاصی نداشتند. تا این که الگوریتم پاندا به یاری آن ها شتافت. به این صورت که خزنده های این الگوریتم مدام به دنبال مطالب و محتوای دسته اول است و دیگر سایت ها را که مطالب را کپی می کنند را شناسایی و از لیست جستجو حذف می کند. پانداها از چه محتوایی خوششان نمی‌آید؟ ۱. محتوای خلاصه شده و ناقص: پاندا ها علاقه ‌ای به خواندن متن ‌های دو سه جمله ‌ای ندارند. آن ‌ها خوب می ‌دانند که یک متن کوتاه فرصت کافی را برای پاسخ دادن به نیاز های مخاطب ندارد، به همین دلیل، چشم ‌شان را روی متن‌ های ناقص و خلاصه ‌شده می ‌بندند. ۲. تکرار حرف‌ های قبلی با کپی‌ کردن محتوا: پاندا ها مثل هر کس دیگری دوست ندارند یک متن را برای بار چندم بخوانند، بنابراین حتی اگر بیست درصد مطلب شما تکراری باشد، آن‌ ها دیگر رغبتی به خواندن نخواهند داشت. پس اگر از سایت ‌های دیگر برای تولید محتوا استفاده می ‌کنید حواستان باشد که یک پاندا قبلا همه‌ آن ‌ها را خوانده و حالا اگر قرار نیست حرف جدیدی بزنید، حداقل می ‌توانید از زاویه ‌ی تازه ‌ای به آن موضوع نگاه کنید و با جمله‌ بندی ‌های خاص خودتان به سراغش بروید تا متن تان هم‌ چنان جذاب و خواندنی باشد. ۳. جمع ‌آوری و گلچین کردن محتوا: اگر اهل جمع ‌آوری مطلب از وب‌ سایت ‌های مختلف هستید و از هر مطلب یک قسمت بر می ‌دارید و گلچین می‌ کنید، باید بدانید پاندا ها هر کدام از آن مطالب را به شکل کامل خوانده ‌اند و حالا به یک گلچین راضی نمی ‌شوند. پس این روش هم سیاست خوبی برای تولید محتوا نیست. ۴. غالب بودن آگهی یک صفحه بر محتوای تولید شده: اگر موقع خواندن کتاب هر چند ثانیه، یک نفر با تبلیغی تازه از لا به لای صفحات کتاب بیرون بپرد، چه کار می‌کنید؟ اگر تا می ‌خواهید تمرکز کنید پیام‌ های تبلیغاتی جلوی چشمتان ظاهر شوند چه؟! همه‌ی‌ ما این جور وقت‌ ها کلافه می ‌شویم و احتمالا کتاب را به دور ترین نقطه ‌ی ممکن پرت می ‌کنیم! بنابراین اگر توی سایت تان راه به راه محصولات مختلف را تبلیغ کرده ‌اید و بنر ها و پیام‌ های تبلیغاتی از سر و کول سایت تان بالا می ‌روند، بدانید که الگوریتم پاندا با عصبانیت دور سایت شما یک خط قرمز پررنگ می‌ کشد. پس اعتدال را رعایت کنید. ۵. ناهماهنگی محتوا با گوگل: اگر توی سرچ گوگل وعده‌ ی چیزی را بدهید و مخاطب‌ ها با هزار ذوق و شوق روی لینک شما کلیک کنند و بعد با یک صفحه خالی مواجه شوند مثل این است که کلی مهمان دعوت کنید و بعد خودتان بگذارید بروید. این جور وقت ‌ها انتظار نداشته باشید کسی به وعده‌ هایتان توجه کند. شما دارای محتوای ناسازگار هستید و پاندا ها خیلی زود پیدای تان می ‌کنند و گرفتار می ‌شوید. چه طور دل پاندا را به دست بیاوریم؟! موارد بالا از مهم ‌ترین موضوعاتی‌ست که می ‌تواند پاندا را از سایت شما نا امید کند اما هنوز راه برای به دست آوردن دل پاندا هست. فقط کافی ‌ست سری به مطالب قدیمی وب ‌سایت بزنید، مطالب تکراری را حذف کنید، بعد بروید سراغ چک کردن هماهنگی بین مطالب و عنوان ‌ها و خلاصه این که از شیوه‌ های اشتباه تولید محتوا دست بردارید و بدانید تولید محتوای با کیفیت و مفید یک کار زمان ‌بر است که در طولانی‌ مدت، شما را به نتیجه دل‌ خواه می ‌رساند.

سئو محتوا

سئو محتوا

الگوریتم پنگوئن/ ویژگی‌های شخصیتی : اهل پیوند صمیمی و متنفر از تکرار کلمات و درون ‌گرا زمانی لینک های اسپم تمامی اینترنت را گرفته بود و جعل در اعتبار لینک ها کاربران را به شدن آزار می داد. الگوریتم پنگوئن وظیفه شناسایی لینک های اسپم و سایت هایی را که برای بهبود رنکینگ خود بک ‌لینک خریداری می ‌کنند به عهده دارد. لینک های اسپم باعث می شدند کاربران با سرچ کردن به مقصد واقعی خود نرسند. مثلا با سرچ عنوان مورد نظر وارد جایی می شدند که به هیچ عنوان ارتباطی نداشت و از هدف دور می شدند. همانطور که می ‌دانیم گوگل برای سایتی که تعداد لینک ورودی به آن از سایت ‌های دیگر بیشتر باشد امتیاز بالاتری قائل شده و آن را در رتبه ‌های بالاتر جستجو قرار می ‌دهد. این عمل باعث شده بود تا افرادی سودجو به صورت فله ‌ای اقدام به قرار دادن لینک وب‌ سایت های دیگر کرده و بابت آن پول دریافت کنند. اگر پیوند پنگوئن‌ ها در صف ‌های طولانی شما را به یاد پیوند ها و لینک ‌ها در دنیای وب ‌سایت ‌ها می ‌اندازد خوب است بدانید پنگوئن ‌ها از هر نوع پیوند یا لینکی خوششان نمی ‌آید. آن ‌ها به دنبال لینک ‌های طبیعی و معتبرند و وب ‌سایت ‌هایی با لینک ‌های اسپم و غیر مرتبط را جریمه می‌ کنند. مبارزه ‌ی پنگوئن با لینک‌سازی اسپم یا (link schemes): فرض کنید شما یک نامزد انتخاباتی هستید که برای برنده شدن در انتخابات رای ‌های زیادی را خریداری کرده ‌‌اید. در این مرحله شما رای ‌های زیادی به دست آورده ‌اید اما با شمارش آرا مشخص می ‌شود که این افراد اصلا حق رای نداشته ‌اند، بنابراین شما به یک ‌باره از رتبه ‌ی یک و دو به رتبه ‌های بسیار پایین مثل دویست یا سیصد سقوط می‌ کنید. این رای ‌های نامعتبر خریداری شده همان لینک ‌های غیر طبیعی و اسپم است که از سایت‌ های نامعتبر و بدون ربط خریداری کرده ‌اید و آن کسی که رای ‌های شما را بررسی می ‌کند و می ‌شمارد، الگوریتم پنگوئن گوگل است. پنگوئن، وب ‌سایت شما را بابت لینک ‌های اسپم و بالا آمدن جعلی در رتبه ‌ی نتایج گوگل جریمه می ‌کند و به پایین ‌ترین جایگاه در صفحه‌ی نتایج جست و جوی گوگل می‌ کشاند.


مبارزه‌ ی پنگوئن با تکرار کلمات کلیدی یا (Keyword Stuffing): اگر کلمات کلیدی ‌تان را به غول ‌های چراغ جادوی گوگل اعلام کنید، پنگوئن اجازه نمی‌ دهد از سایت ‌های بدون ربط سر در بیاورید. در گذشته بسیاری از سایت ‌ها برای این که افراد بیشتری را به کلیک کردن روی لینک وب ‌سایت شان ترغیب کنند از کلمات کلیدی به شکل انبوه در یک متن استفاده می‌ کردند. خواندن این متن ‌ها سخت بود و کاربردی برای مخاطب‌ ها نداشت و تنها باعث افزایش نرخ کلیک و هم ‌چنین بالا رفتن ترافیک ورودی سایت می ‌شد. در نتیجه این وب ‌سایت ‌ها رتبه ‌های بالا را در صفحه ‌ی نتایج گوگل به دست می ‌آوردند. اما حالا تاکید پنگوئن گوگل روی وب ‌سایت‌ هایی ‌‌ست که محتوای با ارزش تولید می ‌کنند و متن‌ هایی که با کلمات کلیدی بمب ‌باران شده ‌اند، کنار گذاشته می‌‎ شوند. آیا پنگوئن کارت قرمز جریمه را نشان تان خواهد داد؟ پنگوئن به دلیل داشتن شخصیت درون ‌گرا، هیچ‌ وقت به شما اعلام نمی ‌کند که جریمه شده ‌اید. او بی سر و صدا وظیفه ‌اش را انجام می ‌دهد. ممکن است ترافیک وب ‌سایت شما برای یک کلمه‌ی کلیدی به شدت کاهش پیدا کند یا ممکن است برای یک کلمه‌ی کلیدی مشخص، یکی از صفحات وب ‌سایت تان از ایندکس گوگل خارج شود و یا این‌که با پیغام لینک‌سازی غیرمعتبر در گوگل وب ‌مستر سایت رو به رو شوید. تمام این‌ موارد می ‌تواند نشانه ‌ی جریمه شدن شما توسط الگوریتم پنگوئن باشد اما اول مطمئن شوید بعد دست به اصلاحات بزنید، شاید مشکل از جای دیگری باشد. بنابراین از بررسی و آنالیز مداوم وب‌ سایت تان غافل نشوید. آیا پنگوئن دوباره به وب ‌سایت جریمه شده اعتماد می ‌کند؟ برای جلب اعتماد پنگوئن باید تمام لینک ‌های جعلی را حذف کنید، برای این کار می ‌توانید از گوگل وب ‌مستر کمک بگیرید و سپس فایل لینک‌ های اسپم را در Disavow the links آپلود کنید. هم ‌چنین می ‌توانید با تمرکز روی محتوای وب‌ سایت و ایجاد هماهنگی بین عنوان ‌ها و موضوع متن و تولید محتوا های جذاب و کاربردی، لینک ‌های طبیعی و معتبر به دست بیاورید و اعتماد پنگوئن گوگل را جلب کنید. این فرآیند ممکن است کمی طول بکشد اما مطمئن باشید این تغییرات از چشم ربات خزنده ‌ی گوگل دور نمی ‌ماند.

سئو محتوا

سئو محتوا

الگوریتم مرغ مگس خوار (Hummingbird Algorithm): یکی از بخش هایی که در الگوریتم های گوگل بهبود یافته است، درک عمیق تر از مفهوم کوئری هاست. در گذشته زمانی که یک کاربر عبارتی را در گوگل جستجو می ‌کرد در نتایج گوگل ابتدا لینک هایی را نشان می ‌داد که این عبارت کلیدی در آن وجود داشت. در حالی که توسط الگوریتم مرغ مگس خوار این فرایند تغییر کرده است و حالا بیشتر اهمیت دارد که نتیجه جستجو به موضوع و زمینه اصلی کوئری مرتبط باشد و الزاما نیازی نیست که این کلمه کلیدی در داخل مقاله یا محتوای یک صفحه استفاده شده باشد به همین خاطر استفاده از مترادف ‌ها بهینه تر شده و اهمیت بیشتری یافته است. گوگل الگوریتم مرغ مگس خوار را در سال ۲۰۱۳ برای سرچ صوتی (voice-search) پایه‌ گذاری کرد و حالا هرچه زمان می‌ گذرد و دستگاه ‌ها بیشتر به تایپ صوتی مجهز می ‌شوند اهمیت بیشتری می ‌یابد. بر همین اساس، مرغ مگس خوار به کل عبارت سرچ شده توجه می‌ کند نه تک ‌تک کلمات. چرا که ممکن است به دلایلی چون اشتباهات تایپی و… عبارتی سرچ شود که در واقع منظور کاربر نباشد. اما گوگل به کمک این الگوریتم می ‌تواند نتایجی را ارائه دهد که با وجود اشتباه تایپی با آن چه در ذهن کاربر بوده تطابق داشته باشد. اگر قصد دارید نوشته‌های تان را برای این الگوریتم گوگل سئو کنید باید علاوه بر کلید واژه از مترادف ‌های آن نیز استفاده کنید. متن باید به اندازه کافی روان نوشته شده باشد و خوانایی خوبی داشته باشد. اما نگران نباشید چرا که مرغ مگس خوار کسی را به خاطر عدم رعایت این نکات جریمه نخواهد کرد. فقط با رعایت آن ‌ها می ‌توانید بهتر در نتایج جستجوی مرتبط با نوشته ‌های تان ظاهر شوید. از آن جایی که برای گوگل محتوا های ارزشمند و اورجینال اهمیت دارد، بهتر است از این به بعد روی تحقیقات کلمه کلیدی خود بیشتر کار کنید. به این معنا که بهتر است به جای تکیه کردن روی عبارات کوتاه و کلمات کلیدی، بر روی تولید محتوای با ارزش که تمرکز کنید. هنوز هم در میان سایت ‌ها نوشتن کلمات غیر طبیعی و نه چندان مفهوم در عنوان ها رایج است. اما به مرور زمان با هوشمند تر شدن موتور های جستجو تمام این سایت‌ ها به مشکل خواهد خورد چرا که مفهوم و کانسپت هم در نوشته‌ ها اهمیت پیدا می‌ کند.

الگوریتم کبوتر (Pigeon Algorithm): در این باغ وحش مجازی گوگل پرنده ‌های دیگری هم حضور دارند و یکی از آن‌ ها الگوریتم کبوتر است که یک سال بعد از مرغ مگس خوار و در ۲۰۱۴ متولد شد. این الگوریتم هم مانند الگوریتم و نیز بر سئوی محلی تمرکز دارد با این تفاوت که علاوه بر این که بر صفحات نتایج اثرگذار است بر نقشه گوگل نیز توجه ویژه ‌ای داشته است و منجر به توانایی گوگل در ارائه نتایج نزدیک به کاربران شده است. الگوریتم موبایل گدون (Mobilegeddon): صنعت سئو به ‌روزر سانی موبایل گوگل را به موبایل گدون تفسیر کرد. تصور سئو کاران بر این بود که این آپدیت کل نتایج جستجو را دگرگون خواهد کرد. در سال ۲۰۱۵ که الگوریتم موبایل گدون معرفی شد ۵۰ درصد از سرچ های گوگل از دستگاه‌ های تلفن همراه انجام می ‌شدند و این مسئله باعث شد تا گوگل برای سایت ‌هایی که برای صفحه ‌هایی به اندازه موبایل هم مناسب ساخته شده بودند امتیاز خاصی در نظر بگیرد. این سایت ‌ها را اصطلاحاً mobile friendly می‌ نامیم. هدف این الگوریتم ارتباط راحت و دسترسی سریع کاربران با وب سایت شما از طریق پلتفرم موبایل است. موبایل فرندلی بودن فاکتوری است که در حال حاضر اهمیت بالاتری برای گوگل نسبت به نسخه دسکتاپ دارد. گوگل برای تکمیل رضایت کاربران در این بخش به سرعت لود صفحه نیز پرداخت و در سال ۲۰۱۸ طی یک به ‌روزرسانی دیگر سرعت لود صفحه را نیز جزو فاکتور های رتبه ‌بندی قرار داد. البته سرعت هم در سرچ موبایلی و هم در دسکتاپ اهمیت دارد. پیشنهاد گوگل برای وب سایت ‌ها استفاده از قالب‌ های ریسپانسیو یا تکنولوژی صفحات موبایلی پرشتاب است. این تکنولوژی که با نام مخفف AMP شناخته می ‌شود، باعث می شود صفحات یک سایت در حالت موبایل با سرعت بسیار بالاتری نمایش داده شود. برای اینکه مطمئن شوید صفحات وب سایت شما موبایل فرندلی است، می توانید از ابزار گوگل موبایل فرندلی تست (Google Mobile friendly test) که به صورت کاملا رایگان در اختیار افراد قرار می ‌گیرد، برای بررسی وب سایت خود استفاده کنید. الگوریتم Payday Loan: این الگوریتم برای مقابله با سایت ‌های مستهجن و قمار ایجاد شد که به نوعی سایت ‌های اسپم محسوب می ‌شوند.

سئو محتوا

سئو محتوا

الگوریتم رنک برین (Rank Brain): رنک برین در میان الگوریتم‌ های جستجو اوج هنرنمایی گوگل است؛ چراکه گوگل در این به‌ روزرسانی برای مدیریت عبارت ‌های سرچ شده از ماشین یادگیری استفاده کرده است. به این ترتیب می ‌تواند معنی کلماتی که نمی ‌شناسد را حدس بزند، کلمات با معنای مشابه را پیدا کند و بر اساس آن نتایج مرتبط را ارائه دهد. این به ‌روزرسانی در سال ۲۰۱۵ معرفی شد و به واسطه آن گوگل توانست نتایجی به مراتب مرتبط ‌تر از قبل به کاربران ارائه دهد. یک سال بعد یعنی در مارس ۲۰۱۶ گوگل اعلام کرد که رنک برین یکی از سه الگوریتم مهم برای رتبه ‌بندی سایت ‌ها است. مشکل اینجاست که شما نمی ‌توانید به روش ‌های سنتی همان طور که برای الگوریتم‌ های دیگر سایت تان را سئو می ‌کردید، برای الگوریتم رنک برین هم صفحات سایت تان را سئو کنید مگر این که محتوای باکیفیتی بنویسید. الگوریتم موش کور (Possum Algorithm): در سال ۲۰۱۶ گوگل بعد از الگوریتم ‌های و نیز و کبوتر، از الگوریتم صاریغ برای سرچ محلی پرده ‌برداری کرد تا یک پرده دیگر نیز در باغ وحش مجازی خود داشته باشد. بعد از این به‌ روزرسانی دیده شدن در سرچ محلی برای برخی کسب و کار هایی که در رتبه ‌بندی کلی گوگل نمی ‌توانستند رتبه خوبی به دست بیاورند ساده‌ تر شد تا کاربران هم راحت ‌تر بتوانند به کسب و کار های نزدیک خود دست پیدا کنند. بنابراین با این آپدیت رتبه‌ بندی سرچ محلی کاملا از رتبه‌ بندی سرچ ‌ها جدا شد و تغییرات زیادی در نتایج سرچ محلی به وجود آمد. الگوریتم مدیک یا طبی (Medic Algorithm): الگوریتم مدیک یک الگوریتم وسیع و هسته ‌ای است که سایت ‌های زیادی را تحت تأثیر قرار داد و منجر به تغییرات زیادی در رتبه ‌بندی شد. جالب است که این تنها الگوریتمی است که فقط یک حوزه و موضوع مشخص را هدف گرفته؛ حوزه پزشکی و احتمالا دلیل آن حفظ کاربران از اطلاعات پزشکی غلط و اشتباه است. این به‌روزرسانی در سال ۲۰۱۸ در همه کشور ها و همه زبان ‌ها اعمال شد و همه وبلاگ ‌ها، سایت ‌های پزشکی، سبک زندگی و مشاورین سلامت را شامل شد. هر چند نیمی از سایت ‌هایی که تحت تأثیر قرار گرفتند هم موضوعاتی غیر پزشکی و سلامتی داشتند.


الگوریتم برت (BERT Algorithm): الگوریتم برت به عنوان بزرگ ‌ترین تغییر طی ۵ سال گذشته معرفی شده که از هر ۱۰ سایت بر روی یکی اثر گذاشته است. این الگوریتم هم مانند الگوریتم رنک برین یک ماشین یادگیری است؛ یک تکنیک وابسته به شبکه عصبی که برای پردازش زبان طبیعی به وجود آمده است. کلمه BERT هم از حروف ابتدایی کلمات Bidirectional Encoder Representations from Transformers به معنی رمزگذار دو طرفه نمایش داده شده از مبدل‌ ها گرفته شده. برت می ‌تواند با توجه به کلمات قبلی و بعدی به معنای کلمه پی ببرد. به عبارت دیگر برای تشخیص معنی کلمه از متن و روابط کلمات در جمله استفاده می ‌کند. الگوریتم رقص گوگل (Google Dance): گوگل وب سایت ‌ها و صفحات جدید را چند بار در صفحه نتایج جا به جا می‌ کند تا رفتار کاربران را نسبت به آن بسنجد و بتواند نسبت به تعداد کلیک‌ ها، مدت زمانی که کاربران در صفحه می ‌مانند و به طور کلی رفتار کاربران، رتبه مناسبی برای صفحه جدید در نظر بگیرد. گاهی هم ممکن است رقص گوگل برای صفحه ‌ای که تازه ایجاد نشده اتفاق بیفتد. علت آن می ‌تواند این باشد که گوگل به تازگی متوجه این صفحه شده و قصد دارد یک شانس برای گرفتن رتبه بهتر به این صفحه بدهد. اگر زمانی که این صفحه در رقص گوگل در رتبه ‌های اول و دوم قرار گرفت توانست کاربران را به خود جذب کند قطعا تأثیر خوبی در رتبه ‌اش خواهد دید. سند باکس گوگل (Google Sandbox): اگر وب سایت شما تازه تاسیس باشد ممکن است در سند باکس گوگل قرار بگیرید. هدف اصلی گوگل سند باکس این است که جلوی گرفتن رتبه مناسب صفحات شما را در همان ابتدای کار که صفحات ایندکس می شوند بگیرد. این اتفاق به این دلیل می ‌افتد که ممکن است محتوای صفحات شما به اندازه دیگر صفحات موجود در SERP مناسب و مرتبط نباشد و این که ممکن است اسپم باشد. در نتیجه مدتی آن را در سند باکس قرار می دهد تا از صحت آن اطمینان حاصل کند. (این ویژگی گوگل هیچ‌ گاه به صورت رسمی تایید نشده است اما بسیاری از متخصصان سئو بر این باورند که این الگوریتم وجود دارد و بر روی نتایج رتبه‌بندی تاثیرش را می‌گذارد.)

سئو محتوا

سئو محتوا

موبایل فرست ایندکس (Mobile First Index): در گذشته تعداد بسیار زیادی از کاربران گوگل تنها از نسخه دسکتاپ استفاده می کردند، با گذشت زمان هر چقدر که جلوتر رفتیم درصد بیشتری از کاربران به استفاده از نسخه موبایل وب سایت ‌ها روی آوردند. به همین دلیل گوگل هم تمرکزش را بر روی نسخه موبایل وب سایت ‌ها گذاشت و این موضوع تا حدی جدی شد که گوگل رسما اعلام کرد که نسخه موبایل سایت ها در اولیت اولش قرار دارد و از طریق نسخه موبایل صفحات را ایندکس می ‌کند. هدف الگوریتم‌ های موتور جستجوی گوگل: هدف الگوریتم ‌های موتور جستجوی گوگل، دسته ‌بندی مطالب سایت ‌ها و کمک هر چه بیشتر به مخاطب در یافتن اطلاعات مد نظر است. روزانه حجم بسیار زیادی از اطلاعات در وب ‌سایت‌ های مختلف بارگذاری می ‌شوند که این شبکه جهانی وب را به یک کتابخانه بی ‌انتها تبدیل می ‌کند. گوگل به عنوان کتابدار این کتابخانه باید بتواند مطالب را دسته ‌بندی کند تا بر اساس نیاز متقاضیان آن ‌ها را در دسترس ایشان قرار دهد. آن چه به گوگل در این امر کمک می ‌کند الگوریتم‌ ها هستند. الگوریتم ‌های جدید گوگل این فرایند را ظرف چند ثانیه انجام می ‌دهند. الگوریتم ‌های رتبه ‌بندی گوگل از میان وب سایت ‌هایی که در خود گوگل ایندکس می ‌شوند به دنبال ارائه اطلاعاتی به مخاطب هستند که بیشترین بازدهی را به دنبال داشته باشد یا به عبارت دیگر لبخند رضایت را بر لبان مخاطب بنشاند.


الگوریتم ‌های گوگل و تأثیر آن‌ ها بر رتبه ‌بندی نتایج: از آن جا که گوگل اقیانوسی از محتواست باید همه آن‌ ها را به ترتیب بر اساس مرتبط بودن به عبارت سرچ شده و کیفیت محتوای ارائه شده فهرست کند. چرا که کاربر نیز وقت و توان بررسی همه نتایج نمایش داده شده را ندارد. پس در این میان برد با کسی است که جایگاه بالاتری داشته باشد. گوگل برای فهرست بندی صفحات وب برای هر عبارت از خزنده ‌ها یا اسپایدر هایی استفاده می‌ کند که همه صفحات را می‌ خزند و از لینکی به لینکی دیگر می ‌روند و در نهایت برای هر عبارتی که ممکن است سرچ شود یک فهرستی را می ‌سازند. کار اصلی موتور جستجو این است که وب سایت ‌هایی را به کاربر ارائه کند که حاوی عبارات جستجوی او باشد. در نتیجه این فرایند اتوماتیک که مشخص می‌ کند نتیجه هر عبارت جستجو شده در چه جایگاه و رتبه‌ای در صفحه نتایج جستجو ظاهر شود به هر صفحه یک رتبه تعلق می‌ گیرد که پیج رنک (Page Rank) نامیده می‌ شود. این غول موتور جستجو نمی‌ تواند یک پایگاه داده بسیار بزرگ داشته باشد که نامنظم بوده و هرگاه کاربر عباراتی را در آن جستجو کند شروع به مرتب کردن آن کند. بنابراین گوگل در هر زمان توسط خزنده‌ های خود محتوا را ایندکس و مدیریت می‌ کند. جستجوی ایندکس بسیار سریع‌ تر از جستجوی کل پایگاه داده خواهد بود. وقتی محتوا ایندکس شد گوگل یک کپی از آن تهیه می‌ کند و یک میانبر برای هر صفحه در ایندکس قرار می‌ دهد. حالا که این فرایند انجام شد، گوگل هنگام جستجوی یک عبارت خیلی راحت‌ تر می‌ تواند عبارت مرتبط را پیدا کند. به ازای جستجوی هر عبارتی در گوگل هزار نتیجه وجود دارد، گوگل از طریق الگوریتم‌ های خود تصمیم می‌ گیرد که نتایج با چه نظم و ترتیبی به کاربر نمایش داده شود. همین نظم و ترتیب در نمایش جستجو ها قلب سئو است. داده بزرگ‌ ترین سرمایه گوگل است. حجم بسیار زیاد داده مدیریت نوین می‌ طلبد تا همه آنچه کاربر می‌ خواهد با رعایت اصل امانت‌ داری به دستش برسد. گوگل همه‌ ساله با ابداع الگوریتم‌ های جدید سعی دارد تا دنیای اطلاعات را وارد عصر جدیدتری کند.

سئو محتوا
سئو محتوا

ابزار رایگان سئو

ابزار های زیادی هستند که می توانند در جهت بهینه سازی صفحات برای موتور های جستجو به ما کمک کنند، اما برخی از این ابزار ها به صورت رایگان در اختیار ما هستند که ما می توانیم از آن ها استفاده کنیم، برخی دیگر برای استفاده از آن ها باید هزینه ماهانه پرداخت کنیم، برخی دیگر هم به خاطر بحث فیلترینگ باید شما با استفاده از فیلتر شکن از آن ها استفاده نمایید. اما در نهایت این ابزار های سئو هستند که به شما کمک می کنند تا بتوانید هم یک آنالیز دقیق نسبت به رقبای سایت خود داشته باشید، و هم ورودی وب سایت خود را بالا ببرید. ابزارهای گوگل برای سئو: در این بخش با چند تا از بهترین و پرکاربردترین ابزارهای سئو گوگل آشنا خواهید شد : ابزار سئو گوگل آنالیتیکس: این ابزار یکی از کاربردی ترین ابزارهای سئو سایت می باشد، که شما با کمک گوگل آنالیتیکس می توانید رفتار کاربران در وب سایت خود را مشاهده نمایید. به عنوان مثال شما می توانید بررسی کنید که در طول یک مقطع زمانی مشخص مثلا در یک ماه گذشته کاربرانی که به صفحات وب سایت شما مراجعه کرده اند، مدت زمان ماندگاری آن ها در صفحات چقدر بوده است. و یا این که لینک های داخلی که در صفحات وب سایت قرار داده اید، کاربران شما چقدر در صفحات سایت جابجایی داشته اند. در بخش زیر یک ویدئوی آموزشی قرار داده شده است که شما می توانید نحوه ثبت کردن سایت در گوگل آنالیتیکس را مشاهده نمایید. و همچنین می توانید مشاهده کنید که در چه مناطق جغرافیایی شما ورودی داشته اید، البته گوگل آنالیتیکس قابلیت های بسیار زیادی دارد، و شما می توانید جهت آشنایی بیشتر با این ابزار به مقاله آموزش ثبت سایت در گوگل آنالیتیکس را مطالعه نمایید. ابزار سئو گوگل سرچ کنسول: گوگل سرچ کنسول هم یکی از ابزارهای کاربردی سئو است که به شما کمک می کند تا بتوانید رفتار ربات های گوگل در وب سایت خود را مشاهده نمایید. سرچ کنسول به شما کمک می کند که بتوانید تعداد کلیک های وب سایت خود را مشاهده نمایید، و در مقاطع زمانی مختلف مثلا در یک ماه گذشته و یا در ۶ شش ماه گذشته کلمات کلیدی شما در گوگل چه تعداد کلیک خورده، و یا خدمات شما در مقاطع زمانی مختلف چند بار توسط کاربران در صفحات مختلف گوگل دیده شده است. در بخش زیر یک ویدئو آموزشی تهیه شده است که می توانید در این ویدئوی آموزشی با تنظیمات سرچ کنسول بیشتر آشنا شوید. ابزار سئو google tag manager: گوگل تگ منیجر یکی دیگر از ابزار های سئو می باشد که می تواند اطلاعات دقیقی نسبت به رفتار کاربران به شما نشان دهد، به عنوان مثال شما وقتی که یک ویدئو آموزشی یا تبلیغاتی را در یکی از صفحات سایت خود می گذارید شاید برایتان جالب باشد بدانید که این ویدئو آیا توسط کاربران مشاهده می شود یا خیر. یا مثلا یک دکمه و یا اکشن وقتی در وب سایت خود قرار می دهید، این ابزار می تواند به شما کمک کند که متوجه شوید آیا کاربران روی اکشن مورد نظر شما کلیک می کنند یا خیر.

سئو محتوا

سخن پایانی

گوگل محتوای کم کیفیت را از مزرعه های محتوا تشخیص می دهد. این ها شرکت هایی هستند که برای اهداف رتبه بندی کلمات کلیدی محتوای بی کیفیت ایجاد می کنند که می تواند باعث جریمه شدن سایت ها در رتبه بندی آن ها شود. هنگامی که وب سایت ها محتوای کم کیفیت، محتوای تکراری یا بک لینک های زیادی را منتشر می کنند، این می تواند بر رتبه جستجوی آن ها تاثیر منفی بگذارد. ابزارهای سئو یک نکته مهم برای کمک به بهینه سازی وب سایت برای موتور های جستجو هستند. بسیاری از ابزار ها در محدوده عملکرد خود متفاوت هستند، اما عوامل مختلف سئو را نیز تجزیه و تحلیل می کنند. برخی از مهم ترین زمینه هایی که باید مورد تجزیه و تحلیل قرار گیرند عبارتند از کلمات کلیدی، محتوا، بک لینک ها، دامنه و رسانه های اجتماعی.