الگوریتم های سئو گوگل

سئو محتوا

الگوریتم های گوگل برای سئو

برای صحبت درباره الگوریتم های سئو گوگل لازم به کر است که به شما در ابتدا سئو را معرفی کنیم. البته الگوریتم های گوگل برای سئو نیز حائز اهمیت است که در ای مقاله قصد داریم به تعدادی از آن ها بپردازیم. بیش از ۱۴ سال قبل یعنی در سال ۲۰۰۴، علمی به نام سئو (SEO) که مخفف سه کلمه Search Engine Optimization به معنی «بهینه ‌سازی موتورهای جستجو» یا به عبارت بهتر «بهینه ‌سازی سایت برای موتورهای جستجو» است در جهان شکل گرفت و مدیران وب ‌سایت ‌ها متوجه شدند که می ‌توانند با رعایت یک سری اصول و قوانین مشخص، وب‌سایت خود را در کلمات کلیدی مختلف به رتبه‌های اول نتایج جستجوی گوگل برسانند. پس‌ از آن بود که دنیای بازاریابی دیجیتال دچار تحول عظیمی شده و کسب ‌و کارهایی که از این روش برای بازاریابی استفاده می ‌کردند موفق به افزایش سریع فروش و کسب سودهای بسیار زیادی شدند. البته لازم به ذکر است که در کشور ما نیز از حدود ۱۰ سال قبل، رفته ‌رفته برخی وبمسترهای باهوش پی به این موضوع برده و شروع به کسب درآمد از این روش کردند. امروزه شغلی با عنوان «مهندس سئو» یا «متخصص سئو» و یا به ‌طور عامیانه ‌تر «سئوکار» به وجود آمده است که این افراد به شما کمک می‌ کنند تا بتوانید وب‌ سایتتان را در کلمات کلیدی مرتبط با کسب‌ و کارتان به رتبه ‌های اول نتایج جستجوی گوگل برسانید.شایان ذکر است که طبق اعلام رسمی گوگل، بیش از ۲۰۰ پارامتر مختلف هنگام رتبه ‌بندی نتایج جستجو مورد ارزیابی قرار می ‌گیرد و در نهایت مشخص می ‌شود که کدام وب ‌سایت‌ ها در چه کلمات کلیدی در چه رتبه ‌ای از نتایج گوگل نمایش داده شوند.

سئو محتوا

سئو محتوا

سال‌ های قبل شاهد آن بودیم که بسیاری از نتایج جستجو ارتباطی به عبارت جستجو شده نداشتند؛ زیرا با گذر زمان و آزمون ‌و خطا، روش‌ های تقلب برای رسیدن به رتبه ‌های اول گوگل توسط کاربران کشف شد و وب‌ سایت‌ های اسپم و تبلیغاتی توانسته بودند با استفاده از این روش ‌ها در بسیاری از کلمات کلیدی غیر مرتبط در رتبه ‌های اول گوگل نمایش داده شوند. گوگل برای مقابله با این مشکل، به‌صورت مداوم الگوریتم ‌های خود را به‌روزرسانی کرده و از هوش مصنوعی قدرتمندی برای شناسایی و نمایش بهترین و مرتبط‌ ترین نتایج به کاربران استفاده می‌ کند. البته برای الگوریتم های گوگل برای سئو شما را باید از این نکته نیز مطلع کنیم که در گذشته ‌ای نه ‌چندان دور و در اوایل ورود اینترنت به ایران، چگالی کلمات کلیدی نقش مهم و پررنگی را در رتبه‌ بندی نتایج گوگل ایفا می ‌کردند. به همین دلیل کاربران برای اینکه بتوانند در گوگل به رتبه خوبی برسند، از کلمات کلیدی به ‌دفعات و به تعداد زیاد در متن خود استفاده می‌ کردند و اتفاقا در بسیاری از موارد نیز می ‌توانستند رتبه‌ های خوبی کسب کنند؛ اما در حال حاضر شرایط کاملا متفاوت است و الگوریتم‌ های گوگل به حدی هوشمندانه عمل می ‌کنند که نمی‌ توان آن‌ ها را فریب داد. لازم به ذکر است که گوگل به ‌طور پیوسته در حال بهبود عملکرد الگوریتم ‌های خود برای نمایش بهترین نتایج به کاربران است و در حال حاضر با دور شدن از تمرکز بر روی کلمات کلیدی، به ارتباط معنایی کلمات و عبارات مختلف می ‌پردازد که به آن «Semantic Search» یا «جستجوی معنایی» گفته می‌ شود. حال تصور می ‌کنید با وجود چنین الگوریتم ‌های هوشمندی می‌ توان صرفا با استفاده مکرر از کلمات کلیدی به نتایج اول گوگل دست پیدا کرد؟ به این کار Keyword Stuffing گفته می ‌شود.


کافی است به ‌طور مکرر و پی ‌در پی از کلمات کلیدی در متن صفحه استفاده کنید تا ببینید چگونه از سوی گوگل جریمه خواهید شد. با استفاده از درصد چگالی کلمه کلیدی می‌ توان تشخیص داد که آیا به تعداد استاندارد و صحیح از کلمات کلیدی در متن خود استفاده کرده ‌اید یا با Keyword Stuffing در حال آسیب رساندن به وضعیت فعلی وب‌ سایتتان هستید. برای الگوریتم های گوگل برای سئو باید به شما بگوئیم که زمان را چند سال به عقب برگردانید. در این زمان کافی بود تا بر روی یکی از نتایج گوگل کلیک میکردید تا با دریایی از تبلیغات نامرتبط و پاپ آپ های آزار دهنده روبرو می شدید. در این زمان نتایج گوگل بیشتر شبیه به ویرانه بود تا نتایج مورد نیاز کاربر! لازم به ذکر است که الگوریتم‌ های گوگل سیستم‌ های پیچیده ‌ای هستند که به گوگل در پیدا کردن و رتبه ‌بندی مرتبط ‌ترین صفحات برای عبارت جستجو شده کمک می‌ کنند. در واقع کل سیستم رتبه ‌بندی گوگل از چند الگوریتم ساخته شده که هر کدام چند فاکتور مختلف درون یا برون صفحه را در نظر می‌ گیرند. البته این نیز حائز اهمیت است که به طور کلی به‌ روزرسانی ‌های گوگل به دو دسته به ‌روزرسانی‌ های بزرگ و بروزرسانی‌ های کوچک تقسیم می ‌شوند. این به ‌روزرسانی‌ های کوچک گاها چند بار در روز هم رخ می ‌دهند اما اثر آن‌ ها به اندازه‌ای نیست که ما متوجه تغییر خاصی شویم. از طرف دیگر الگوریتم ‌های بزرگ موتور جستجوی گوگل سالانه رخ می ‌دهد و به قدری سر و صدا می ‌کند که حتی گوگل هم آپدیت جدید را تایید و نامی را برای آن انتخاب می‌ کند. به زبان ساده تر باید به شما بگوئیم که اگر گوگل همان چراغ جادویی‌ ست که قرار است کاربرها را به خواسته ‌شان برساند، الگوریتم ‌هایش به عنوان بچه‌ غول‌ های گوگل، حواسشان هست که چه‌ طور کاربرها را به مسیر درست هدایت کنند.

سئو محتوا

سئو محتوا

حتما اسم الگوریتم ‌های گوگل به گوشتان خورده! الگوریتم پاندا، پنگوئن، مرغ‌ مگس‌خوار، ‌رنک ‌‌برین، کبوتر، الگوریتم گورخر و پیج لایوت. اگر می‌ خواهید سایت شما جزء پیشنهادهای اول گوگل به کاربرها باشد خوب است این مطلب را تا انتها بخوانید تا با شناخت ویژگی‌ های شخصیتی الگوریتم ‌ها به شناخت غول گوگل، نزدیک‌ تر شوید. صاحبان وب سایت که دوست دارند وب سایتشان در صف اول موتورهای جستجو قرار بگیرد. همیشه به دنبال راه هایی برای این هستند که عملی را انجام دهند وب سایتشان به لحاظ فنی قابل فهم برای موتورهای جستجو باشد و با منطق های گوگل هم راستا باشد. البته این کار کاملا فنی و تخصصی است. موتورهای جستجوگر برای شناخت و درجه بندی وب سایت ها الگوریتم های متنوعی دارند که همه صاحبان وب سایت که می خواهند در اندازه گیری های این الگوریتم ها سهمی داشته باشند و شناخته شوند. یادآور این می شوم افرادی که در زمینه سئو فعالیت دارند باید با این الگوریتم ها آشنایی کامل داشته باشند. البته اگر بخواهیم به سوال الگوریتم چیست پاسخ دهیم می بایست به شما بگوئیم که در یک تعریف عمومی به مجموعه ای از دستور العمل ها و فرمول هایی که با زبان رسا و دقیق به همراه جزئیات لازم و به صورت مرحله به مرحله به گونه اجرا شده باشند که هدف خاصی را دنبال کنند و شروع و پایان آن ها نیز مشخص باشد، الگوریتم گفته می شود. البته الگوریتم های گوگل برای بهینه سازی و سئو در گوگل مورد استفاده قرار می گیرد. فرآیندی که موتور های گوگل بر اساس آن تجزیه و تحلیل وب سایت ها را انجام می دهند. الگوریتم های گوگل شامل معادلات گوناگون و متفاوت و تابع است که برای کاربر نمایش داده شود. خزنده موتور های جستجو همه اطلاعات و داده ها را گرد آوری کرده و ذخیره و نگهداری می نماید.


در حقیقت اگوریتم ها به شکل ریاضی می باشند که محتویات و اطلاعات توسط آن ها طبقه بندی می شود تا زمانی که به این داده ها کاربر احتیاج داشته باشد. به طور ساده تر باید بیان کنیم که الگوریتم به معنای راهنما و دستورات دقیق و مرحله به مرحله برای رسیدن به یک هدف مشخص است. گوگل با تعریف کردن الگوریتم ‌های مختلف سعی می‌ کند کاربران را به هدفشان نزدیک کند. اگر دنیای اطلاعات و اینترنت را مانند یک اقیانوس بی‌ پایان و وب ‌سایت‌ های مختلف را جزیره‌ های کوچکی در این اقیانوس فرض کنیم، هدف ما رسیدن به جزیره ‌ای است که بهترین و درست‌ ترین اطلاعات را داشته باشد. برای رسیدن به این جزیره ‌ها سوار برکشتی گوگل می‌ شویم تا با حرکت در اقیانوس فضای مجازی و اینترنت، به مقصد درست برسیم. دراین جستجو ناخدایان کشتی گوگل، حیوانات مختلفی هستند که هرکدام مسئولیت کنترل بخشی از سفر را به عهده دارند. به عنوان یکی از مسافرین کشتی، خیلی مهم است که به جزیره‌ های درستی سر بزنید تا به نتایج دلخواه جستجو برسید. لازم به ذکر است که الگوریتم‌ های گوگل برای مدیران سایت‌ ها اهمیت بیش‌ تری دارند. مدیران سایت همان ساکنان جزایری هستند که اطلاعات مختلف را ارائه می ‌دهند و تلاش می‌ کنند مسافرین کشتی‌ گوگل را به جزیره‌ی خود بکشانند. برای اینکه ناخدایان کشتی گوگل بتوانند آسان ‌تر جزیره‌ های مناسب را پیدا کنند، ساکنان همواره تابلوها و نشانه‌ هایی در مقابل جزیره نصب می‌ کنند.

سئو محتوا

سئو محتوا

حیوانات ناخدا با بررسی‌ های مختلف تصمیم می‌ گیرند که کشتی به سمت کدام مقصد حرکت کند. همانگونه که گفتیم، الگوریتم ‌های گوگل همان ناخداهای کشتی هستند، دستورالعمل ‌هایی که با در نظر گرفتن مجموع آن‌ ها، سایت‌ های مناسب و نامناسب از هم تفکیک می‌ شوند. هدف نهایی الگوریتم‌ ها این است که کاربران اینترنتی بتوانند با صرف کم‌ ترین زمان، بهترین و دقیق‌ ترین سایت‌ های مورد نیازشان را پیدا کنند. البته این نیز حائز اهمیت است که همان‌ طور که اشاره شد، این الگوها و دستورالعمل‌ ها برای مدیران سایت‌ ها بسیار مهم هستند. یک مدیر باید بداند چه محتوایی را چگونه ارائه بدهد تا طبق تعاریف گوگل، یک مطلب مناسب باشد. از چه کلمات یا تصاویری استفاده کند تا گوگل منظور دقیق محتوای سایت را دریابد. از همه مهم‌ تر چگونه گوگل را متقاعد کند سایت او را به عنوان وب ‌سایت برتر به کاربران معرفی کند؟ برای پاسخ به این سوالات لازم است با الگوریتم‌ های گوگل و عملکردشان آشنا شوید و بدانید هرکدام با چه فیلتری مطالب شما را ارزیابی می ‌کنند. اگر هم اکنون به فهم بهتر الگوریتم های سئو گوگل مشتاق شدید باید به شما بگوئیم که شما می توانید تا انتهای این مقاله با ما همراه بوده تا اطلاعات جامعی را درباره الگوریتم های گوگل برای سئو بدست آورید. تیم متخصص سئو و محتوا مقاله الگوریتم های سئو گوگل را برای شما فراهم آورده تا شما بتوانید در کمترین مزان ممکن با تمامی و یا با بهترین الگوریتم های گوگل در سئو آشنا شوید.

بهترین الگوریتم های گوگل در سئو

اگر بخواهیم در این قسمت از مقاله الگوریتم های سئو گوگل به بهترین الگوریتم های گوگل در سئو بپردازیم باید به شما بگوئیم که گوگل مانند یک شرکت بزرگ اینترنتی روزانه میزبان هزاران کاربر است که برای انجام امور کاری خود به صفحات اینترنتی مراجعه می ‌کنند. سایت ‌ها کارمندان این شرکت بزرگ و الگوریتم های گوگل مدیرانی هستند که در فواصل متفاوتی به استخدام این شرکت در آمدند. البته لازم به ذکر است که هدف گوگل ارائه بهترین خدمات به کاربران اینترنتی است. به همین دلیل به کارمندان خود اعلام کرد که اگر می ‌خواهید در این شرکت به کار خود ادامه دهید و به عنوان کارمند نمونه انتخاب شوید، باید طبق قوانین شرکت عمل کنید. سایت ‌ها یا کارکنان شرکت برای این که جزو بهترین نیروهای گوگل شوند سعی کردند که به روش‌ های متفاوت نظر گوگل را به خود جلب کنند. در دنیای اینترنت و صفحات وب به این روش ها بهینه ‌سازی برای موتورهای جستجو یا سئو گفته می ‌شود. رقابت بین کارمندان آغاز شد. از آن جا که تعداد کارمندان شرکت زیاد بود و گوگل نمی ‌توانست به تنهایی آن‌ ها را کنترل کند تصمیم گرفت برای هر قسمت از شرکت مدیرانی با تجربه استخدام کند. بعد از بررسی‌ های متعدد، یک تیم مدیریتی در قالب الگوریتم های گوگل تشکیل داد و به هر کدام از آن ‌ها وظیفه ‌ای خاص محول کرد. آشنایی با این مدیران و نحوه کار آن‌ ها، برای سئو اهمیت بسیاری دارد. اکنون قصد داریم به تعدادی از بهترین الگوریتم های گوگل در سئو بپردازیم. یکی از این الگوریتم ها، الگوریتم پنگوئن می باشد. لازم به ذکر است که گوگل آپدیتی را انجام داد و با این کار الگوریتم جدیدی با عنوان الگوریتم پنگوئن ارائه نمود. الگوریتم پنگوئن در زمینه شناسایی لینک های اسپم بود. در واقع این الگوریتم لینک سازی های غیر طبیعی را شناسایی کرده و سئو اینگونه سایت ها را با مشکل مواجه می کند.

سئو محتوا

سئو محتوا

در سال ۲۰۱۲ گوگل رسما “به روزرسانی الگوریتم وب اسپم” یعنی الگوریتم پنگوئن را راه اندازی کرد که به طور خاص لینک های اسپم و روش های چون لینک سازی های دستکاری شده را هدف قرار می داد. بعدا الگوریتم وب اسپم (به طور رسمی) از طریق توییتی از Matt Cutts در آن زمان رئیس تیم وب اسپم گوگل بود، معرفی شد و به روزرسانی الگوریتم پنگوئن انجام شد. در حالی که گوگل الگوریتم را به طور رسمی پنگوئن نامگذاری کرده است، اما هیچ دلیل رسمی در مورد اینکه این اسم از کجا آمده است وجود ندارد. البته لازم به ذکر است که قبل از الگوریتم پنگوئن، حجم لینک ها و پیوند ها بیشترین نقش را در تعیین امتیاز یک صفحه وب هنگام خزیدن، فهرست شدن و تجزیه و تحلیل توسط گوگل داشت. این بدان معنی است که وقتی نوبت به رتبه بندی وب سایت ها توسط این امتیازات برای صفحات نتایج جستجو می رسید، برخی از وب سایت ها با محتوای کم کیفیت در موقعیت های برجسته تری از نتایج جستجوی ارگانیک ظاهر می شدند. لازم به ذکر است که مبارزه ی گوگل با کیفیت پایین با الگوریتم پاندا آغاز شد و پنگوئن یک الحاقی برای مبارزه با این جنگ بود. پنگوئن پاسخ گوگل به افزایش روند دستکاری نتایج جستجو (و رتبه بندی) از طریق تکنیک های ایجاد لینک کلاه سیاه بود. کاتس، در کنفرانس SMX Advanced ۲۰۱۲ صحبت کرد و گفت: این نوع از الگوریتم ها طراحی شده برای مقابله با محتوای بی کیفیت، این کار با پاندا آغاز شد و سپس متوجه شدیم که هنوز تعداد زیادی اسپم وجود دارد و پنگوئن برای مقابله با آن طراحی شده است.


پنگوئن با درک و پردازش بهتر انواع لینک هایی که وب سایت ها به دست می آورند (لینکه ای وروردی)، تلاش می کند تا اطمینان حاصل کند که لینک هایی طبیعی، معتبر و مرتبط به وب سایت هایی که به آن ها اشاره کرده اند صحیح می باشد، و به آن ها پاداش می دهند، در حالی که لینک های دستکاری شده و هرزنامه افت رنبه پیدا می کنند و پایین آورده می شوند. پنگوئن فقط با لینک های ورودی یک سایت سرو کار دارد. گوگل نیز فقط لینک هایی را نشان می دهد که به سایت مورد نظر اشاره می کنند و پیوندهای خروجی از آن سایت را اصلا بررسی نمی کند. البته درباره پیداش الگوریتم پنگوئن لازم به ذکر است که موتورهای جستجو در آغاز فعالیت خود، موضوع یک مقاله یا محتوا را بر اساس کلمات کلیدی موجود در صفحات سایت تشخیص می ‌دادند. بدین ترتیب که یک کلمه کلیدی هر چه بیشتر در صفحه نشان داده می ‌شد، موتور جستجوگر تشخیص می‌ داد که این صفحه مربوط به این کلمه کلیدی می ‌باشد و آن را در نتایج بالاتر نمایش می ‌داد. البته این روش خیلی کارآمد نبود و افراد می‌ توانستند به راحتی با کپی پیست کردن کلمات (تا حدی که خواندن محتوا عملا غیر ممکن می شد)، به رتبه بهتر دست پیدا کنند. چندی بعد لینک‌ ها نیز به عنوان یکی از فاکتورهای مهم سئو و رتبه بندی سایت شدند؛ در واقع همان عاملی که به گوگل اجازه داد بازار موتورهای جستجوگر را در دهه ۹۰ احاطه کند. لری پیج، یکی از موسسین شرکت گوگل،PageRank را اختراع کرد که به گوگل اجازه می ‌داد بر اساس تعداد بک لینک‌ ها، کیفیت یک وب‌ سایت را اندازه ‌گیری کند. این روش اندازه ‌گیری به عنوان یکی از ابزارها در الگوریتم رتبه بندی کلی استفاده می‌ شد و توانست محبوبیت بسیار زیادی کسب کند زیرا روش خیلی خوبی برای تعیین کیفیت یک سایت بود. لازم به ذکر است که روش PageRank فوق العاده موثر بود زیرا بر این مبنا پایه‌ گذاری شده بود که هر لینک به عنوان یک رای تایید برای یک صفحه به شمار می‌ آمد.

سئو محتوا

سئو محتوا

به طور مثال اگر صفحه‌ای کیفیت لازم را نداشت، هیچ لینکی دریافت نمی‌ کرد. در واقع تئوری بیان می‌ کرد: هنگامی که فردی به وب ‌سایتی (غیر از وب ‌سایت خودش) لینک می ‌دهد به این معنی است که صفحه مذکور منبع اطلاعاتی مفیدی به شمار می آید. در غیر این‌ صورت نمی ‌بایست این صفحه لینک شود. همان ‌گونه که شما یک رستوران بد به دوست‌ تان معرفی نمی ‌کنید. با این حال طولی نکشید که متخصصان سئو روش‌ هایی را برای دور زدن قوانین گوگل و دست کاری PageRank و نتایج جستجوی کلمات کلیدی یافتند. در همین راستا، گوگل نیز برای یافتن این سایت‌ های اسپم گونه، فعالیت خود را آغاز کرد. فیلتر گذاری ‌های متعدد و ارائه آپدیت ‌های منظم از روش‌ های گوگل برای مقابله با وب سایت ‌هایی بود که شایسته رتبه یک نتایج جستجو نبودند. البته درباره الگوریتم پنگوئن که یکی از بهترین الگوریتم های گوگل در سئو می باشد باید به شما بگوئیم که الگوریتم پنگوئن، در واقع فیلتری است که برای مقابله با سایت هایی که قصد دارند از طریق اسپم و سایر روش های غیر قانونی در نتایج جستجوی گوگل تغییر ایجاد کنند، طراحی شده است. این الگوریتم برای اولین بار در سال ۲۰۱۲ توسط گوگل معرفی شد و از آن پس در دوره های مشخصی فعالیت می کرد. به عبارت دیگر، الگوریتم پنگوئن تلاش می کند سایت هایی که اسپم گونه به نظر می رسند را شناسایی و جریمه کند. سایت های جریمه شده حتی اگر موارد موجود در گوگل پنالتی خود را اصلاح می کردند نیز تغییری در وضعیت شان ایجاد نمی شد زیرا سایت های جریمه شده باید منتظر فعالیت دوباره الگوریتم پنگوئن می ماندند و این کار نیز ممکن بود ماها به طول بیانجامد.


آخرین به روز رسانی الگوریتم پنگوئن، یعنی پنگوئن نسخه ۳.۰، در ۱۷ اکتبر سال ۲۰۱۴ انجام شد. بنابراین هر سایتی که توسط این الگوریتم جریمه شده بود، نزدیک به دو سال است که منتظر فعالیت دوباره الگوریتم پنگوئن می باشد تا بتواند از شر جریمه های گوگل رها شود! به گفته گوگل این تاخیرات به خاطرات سپرده خواهند شد. با آخرین بروزرسانی هایی که در این الگوریتم انجام شده است، اکنون پنگوئن به صورت Real-Time فعالیت می کند. همانطور که الگوریتم جستجوی گوگل دائما در حال Crawl و Index وب سایت ها است، الگوریتم پنگوئن نیز در همان لحظه، فاکتورهای موجود در وب سایت ها را بررسی می کند. طی این فرآیند منظم، سایت ها ممکن است جریمه شوند یا از جریمه رهایی پیدا کنند. بهتر است بگوئیم، در اینجا خبر بد و خبر خوب یکی هستند! البته این نیز حائز اهمیت است که گوگل همچنین بیان کرده است که الگوریتم جدید پنگوئن بسیار جزئی تر و دقیق تر عمل کند. اینکه الگوریتم پنگوئن گوگل بیش از پیش دقیق تر (Granular) شده است بدین معناست که تک تک صفحات موجود در سایت را بررسی می کند و به جای تاثیر بر روی رنک کلی سایت، صفحه حاوی اسپم را شناسایی می کند. در گذشته، جریمه های الگوریتم پنگوئن بر روی کل سایت اعمال می شد. خب، آیا دقیق تر شدن الگوریتم پتگوئن گوگل به این معنی است که این الگوریتم صفحه محور شده است؟ به نظر می رسد پاسخ هم آری است هم خیر! در این شرایط حتی اگر کل سایت عملکرد خوبی داشته باشد اما یکی از صفحات به صورت اسپم شناسایی شود باز هم بر روی رتبه بندی سایت تاثیر خواهد داشت. با این حال به این معنی نیست که تمام وب سایت شما جریمه می شود.

سئو محتوا

سئو محتوا

همچنین، گوگل بیان کرده است که دیگر بروزرسانی های الگوریتم پنگوئن را اعلام نمی کند. از آنجایی که الگوریتم پنگوئن نسخه ۴.۰ به صورت لحظه ای کار می کند و دائما در حال فعالیت است، دیگر نیازی به تایید به روزرسانی ها وجود ندارد. دانستن این نکته نیز حائز اهمیت است که هنگامی که الگوریتم ‌های گوگل پنگوئن متوجه می‌شوند برای دستکاری رتبه وب‌سایت خود در حال ساخت محتوا و بک‌لینک‌های اسپم هستید، سایت شما را برای کلمه کلیدی یا کلمات کلیدی که هدف قرار داده ‌اید مجازات می ‌کند؛ یک مشخصه ویژه مجازات الگوریتم گوگل پنگوئن این است که بر اساس صفحه عمل می‌کند. (معمولا بروی صفحه اصلی تاثیر می گذارد، اما بعضا می ‌تواند بروی زیر صفحات نیز تاثیر گذار باشد) به این معنی که صفحه مجازات شده می‌ تواند رتبه خود را از دست بدهد در حالی که دیگر صفحات وب سایت رتبه و عملکرد بسیار خوبی دارند. شدت مجازات توسط الگوریتم گوگل پنگوئن بسیار متغیر است. برای مثال از افت چند پله ‌ای رتبه صفحه تا از ایندکس خارج شدن صفحه را شامل می ‌شود.


حال که شما با یکی از بهترین الگوریتم های گوگل در سئو آشنا شده اید لازم به ذکر است که به شما بگوئیم که استفاده از بک لینک و کلمات کلید اسپم ‌گونه هیچ معنی و تاثیری بر روی سئو ندارند. زمانی مزارع لینکی و کپی کلمات کلیدی در یک صفحه بر روی سئو تاثیر بسیار مثبت داشتند، اما این کار سبب شد تعداد بسیار زیادی سایت بدون داشتن محتوای مناسب، تعداد زیادی لینک داشته باشند. متاسفانه، ما در دنیایی زندگی می‌کنیم که بسیاری از کسب و کارها به دنبال سئو ارزان برای وب‌سایت خود هستند و همیشه عده ‌ای وجود دارند که پاسخگوی چنین تقاضایی باشند. این نیاز به سئوی ارزان قیمت باعث شده است که سئوکاران مجبور شوند به این خواسته ‌ها تن دهند. ما می ‌دانیم که سئوی ارزان برابر با سئو با کیفیت نیست. اما به نظر می ‌رسد که گوگل با انتشار الگوریتم گوگل پنگوئن جدید، قصد دارد سئوی بی‌کیفیت را برای همیشه از بین ببرد.

سئو محتوا
سئو محتوا

یکی دیگر از بهترین الگوریتم های گوگل در سئو، الگوریتم مرغ مگس خوار گوگل می باشد که قصد داریخم در این قسمت توصیحات مختصری به شما بدهیم. الگوریتم مرغ مگس خوار گوگل چیست؟ بر خلاف بروز رسانی های قبلی پنگوئن و پاندا که در ابتدا به عنوان یک افزونه برای الگوریتم اصلی گوگل منتشر شده بودند، مرغ مگس خوار از همان ابتدا به هسته اصلی الگوریتم گوگل اضافه شد، در حالی که باور بر این است که بسیاری از اجزاء موجود الگوریتم اصلی دست نخورده باقی مانده است، بروز رسانی Hummingbird به صورت فزاینده و پیچیده ای در باره ی تعهد و هدف گوگل به نشان دادن مرتبط ترین نتایج به پرس و جوی کاربران است. گوگل در ۲۶ سپتامبر ۲۰۱۳ الگوریتم مرغ مگس خوار (Hummingbird) را معرفی کرد، این معرفی در حالی بود که یک ماه قبل این الگوریتم شروع به کار کرده بود. در حالی که بعد از بروزرسانی های قبلی مانند پاندا و پنگوئن گزارشات بسیار زیادی مبنی بر از دست رفتن ترافیک و رنکینگ به وجود می آمد، به نظر می رسد Hummingbird تاثیر منفی روی وب کلی نداشته باشد. به طور گسترده تر این بروزرسانی بیشتر به عنوان یک اثر گذاری مثبت بر روی پایگاه دانش و اطلاعات گوگل که به عنوان «Knowledge Graph» شناخته می شود.


با این حال بعضی از سئوکار ها گزارش داده اند که این بروزرسانی بر روی بعض از نتایج تاثیر گذاشته است. البته از این نیز باید شما را مطلع سازیم که برای درک کامل هدف و پشت پرده ی الگوریتم مرغ مگس خوار، مهم است که ابتدا با ویژگی های اصلی موتور های جستجو که بیشترین تاثیر گذاری را دارند آشنا شویم: جستجو معنایی و گراف (نمودار) دانش. یک سال قبل از انتشار الگوریتم مرغ مگس خوار، گوگل Knowledge Graph یا همان گراف دانش را عرضه کرد، هرچند که واقعا یک نمودار یا گراف نبود، بلکه بیشتر یک سری ویژگی جدید به SERP یا صفحه نتایج موتور جستجو بود، که با هدف فراهم آوردن پاسخ های سریع و دقیق به پرسش های کاربران در مورد افراد، مکان ها و چیزها بود. شما می توانید با جستجو برای «chocolate chip cookies» نمودار های دانشی که برای آن وجود دارد را مشاهده کنید. این SERP ها حاوی نتایج و لینک های ارگانیک به سایت هایی که این داده ها از آن دریافت شده است هستند، همچنین یک سری داده های غنی نیز در گراف دانش وجود دارد، مانند یک جعبه ی پاسخ شامل طرز تهیه، در پنل سمت راست هم می توانید اطلاعات و ارزش غذایی این محصول را پیدا کنید، همچنین پیشنهاد هایی برای جستجو های مرتبط وجود دارد. چگونه گوگل تصمیم می گیرد این نمودار ها و اطلاعتی که نمایش می دهد به اندازه ی کافی نیاز و هدف کاربر برای انجام این جستجو را رفع می سازد؟

سئو محتوا

سئو محتوا

در این جا جستجوی معنایی وارد می شود. جستجوی معنایی تلاش می کند تا نتایج موجود در SERPها را متناسب به زبان پرس وجوی کاربران اینترنت و فراتر از معانی کلمات منحصر به فرد مطابقت دهد، مطالب حاشیه ای را وارد بازی کند، چه زمانی که قصد کاربر ضمنی باشد چه صریح فرقی ندارد. برای بهتر آشنا شدن با جستجوی معنایی در عمل دوباره نگاهی به تصویر بالا که SERPهای مربوط به «chocolate chip cookies» را نشان می دهند، بیاندازید. هرچند که جستجویی که انجام شده صرفا برای کوکی بوده است، جستجوی معنا شناختی به رغم واضح بودن نتایج جستجو برآورد هایی نیز انجام داده است(که، به معنای واقعی ، می تواند به تصاویر یا تعریف کوکی ها اشاره کند)، قصدی که در پشت جستجو وجود دارد با زبانی که برای آن استفاده شده است متفاوت است. پس گوگل نتایجی را نشان داده است که بیشتر قصد کاربر را نشانه می گیرد تا زبان جستجوی کاربر را. در نتیجه، ما شاهد SERP پر از دستور العمل ها، حقایق تغذیه، و دیگر موضوعات مربوط به ساخت و یا خوردن کوکی ها است. به گفته خودشان، افزایش قدرت جستجوی معنایی گوگل را قادر می سازد، کلمات خود و رابطه های بین موجودیت ها با یک دیگر را در دنیای واقعی درک کنند. تمرکز Hummingbird در مطابقت دادن پرس و جو ها با نتایج جستجو متکی بر هوشمندی تکنولوژی گوگل است. البته لازم به ذکر است که مبحث جستجوی معنایی بسیار پیچیده است، پس یک مثال دیگر از نحوی کار آن را در دنیای وب مطرح می کنیم.


فرض کنید یک کاربر گوگل این جستجو را در کادر جستجو وارد می کند: بهترین رستوران ایتالیا. گوگل می تواند بفهمد که کلمه ی بهترین به معنای مرتب سازی بر اساس کیفیت و ایتالیا اشاره به یک نوع غذا خاص در رستوران ها دارد. لازم به ذکر است که یکی از هدف های اصلی Hummingbird، ترجمه جستجوی معنایی از یک مفهوم به یک واقعیت بود و همین موضوع در نهایت به یک استاندارد جستجو تبدیل شد. این تلاش ها منجر به این شد که حدث تقریبی از قصد جستجوی کاربر بهبود پیدا کند، پس برای جستجوی بالا، کاربر یکسری رستوران ایتالیایی را بر اساس منطقه اطراف دریافت می کند، و بهترین رستوران های موحود در کشور ایتالیا و نتایج غیر مرتبط دیگر را به ما نشان نمی دهد. لازم به ذکر است که در گذشته بروزرسانی الگوریتم مرغ مگس خوار به عنوان بزرگترین قدم گوگل به دنیای اجتناب ناپذیر جستجوی صوتی بود. زمانی که Hummingbird در سال ۲۰۱۳ عرضه شد، «جستجوی مکالمه ای» در حال ایجاد موج هایی در جامعه ی سئو بود. این کار گوگل را در درک زبان طبیعی و جستجوی صوتی چند سال به جلو تر حرکت داد. به طور حلاصه دیگر فهمیدن و سنجش قصد جستجوی کاربر تنها بر اساس کلمه و کلمات کلیدی یک زبان نیست.

سئو محتوا

سئو محتوا

پیشرفت هایی مانند جستجوی معناشناختی و به روزرسانی هایی مانند Hummingbird برای کارکرد موثر تر در دنیای زبان طبیعی طراحی شده است. البته این نیز حائز اهمیت است که در حالی که انجمن های ارگانیک سئو در حال فهمیدن اثرات بروز رسانی Hummingbird بر روی کلیات دنیای وب بودند، انجمن های محلی سئو مشغول رسیدگی به اثرات این بروز رسانی بودند. در ابتدا تصور می شد که بروز رسانی Hummingbird نتایج جستجوی محلی را با جعبه های بیهوده و نامطلوب پر کرده است. برای مثال، جستجویی مانند «کفش در اصفهان» یک پاسخ را در یک جعبه جداگانه به جای مجموعه ای معمول از کسب و کارهای محلی نشان می داد. همچنین بعضی از کسب و کار ها از ضعف های گوگل سوء استفاده می کردند و از نام های کسب و کار تقلبی استفاده می کردند(برای مثال نام دفتر خود را کفش در اصفهان معرفی می کردند در حالی که کفاشی آن ها اسم متفاوتی داشت)، گوگل برای ارائه ی یک تجربه ی مرتبط در حال شکست بود. این سناریوی خسته کننده در نهایت برای بیشتر قسمت ها حل شد.

البته حائز اهمیت است که درباره الگوریتم پاندا نیز با شما صحبت کنیم. در این باره باید به شما بگوئیم که پاندا، نام رسمی الگوریتم گوگل است که برای مبارزه با محتوای کوتاه و بی‌کیفیت ایجاد شده است. این الگوریتم شانس نمایش محتوای بی‌کیفیت، کوتاه و بی‌ارزش را در نتایج جستجو کاهش داده و به محتوای با کیفیت، جذاب و منحصر به فرد جایگاه بهتری در نتایج جستجو می‌ بخشد. الگوریتم پاندا زمانی منتشر شد که کاربران از زیاد شدن محتوای بیهوده و اسپم در نتایج جستجو شکایت داشتند. گوگل با معرفی این الگوریتم معیاری برای طبقه بندی میزان کیفیت صفحات منتشر کرد. این معیار تعیین کیفیت، بر اساس میزان رضایت کاربر در نظر گرفته شد و به سرعت به یکی از عوامل اساسی در رتبه‌بندی نتایج جستجو تبدیل گشت. با معرفی الگوریتم پاندا وبسایت ‌هایی که به واسطه محتوای بی‌کیفیت در معرض خطر جریمه قرار داشتند، با اضافه کردن محتوای با کیفیت، حذف کلمات زائد و توجه به بهبود تجربه کاربری و خوانایی محتوای صفحات، نسبت به اصلاح و بازسازی صفحات خود اقدام کردند. البته باید به شما بگوئیم که ین الگوریتم به عنوان یکی از الگوریتم های جدید گوگل به شمار می رود این الگوریتم را در ارتباط با رتبه بندی سایت ها طراحی کرده اند. ۹ سال از ارائه ی الگوریتم مورد نظر گذشته و کار اصلی آن مبارزه با سایت های متقلب است. این سایت ها با عرضه ی محتوای بی ارزش و کپی باعث خستگی و دلزدگی کاربران می شوند. در واقع الگوریتم گوگل پاندا را به عنوان پالایه جستجو می شناسند، این الگوریتم برای اولین بار در سال ۲۰۱۱ مشاهده شده است. درباره الگوریتم پاندا باید بگوییم که مهم ترین وظیفه ی آن متوقف کردن سایت های بدون کیفیت از نظر محتوایی است. این الگوریتم هر چند وقت یکبار به روزرسانی یا آپدیت می شود که این فرایند می تواند به ضرر یا زیان سایت های تولید کننده ی محتوا باشد. پاندا تحت تاثیر فاکتورهای مهمی نظیر کپی نبودن محتوا و ارزشمند بودن آن قرار دارد و از این موارد چشم پوشی نخواهد کرد. به زبان ساده تر الگوریتم پاندا گوگل یکی از شناخته شده ترین الگوریتم های گوگل به شمار می رود که بسیاری از افراد با آن آشنایی دارند.

سئو محتوا

سئو محتوا

وظیفه اصلی و مهمی که الگوریتم پاندا گوگل بر عهده دارد این است که کیفیت محتوا را مورد بررسی قرار دهد و میزان رضایت کاربران را هم در نظر بگیرد، برخی از افراد بر این باور می باشند که این الگوریتم بیشتر بر روی محتواهای تکراری تمرکز می کند، در واقع باید این افراد بدانند که عملکرد الگوریتم پاندا گوگل بسیار پیچیده تر است و تنها بر روی این عامل تمرکز ندارد. علت اصلی به وجود آمدن الگوریتم گوگل پاندا این است که محتواهای بی کیفیت را به خوبی شناسایی کند و با آنها مبارزه نماید. بر اساس این الگوریتم دیگر محتواهایی که بی ارزش هستند و و کوتاه می باشند نشان داده نمی شوند و نتایج جستجو برای محتواهایی زیادی می باشد که جذاب و منحصر به فرد باشند. الگوریتم پاندا گوگل را زمانی منتشر کردند که بسیاری از کاربران از زیاد شدن محتواهای بی کیفیت و کوتاه شکایت می کردند، به همین دلیل شرکت گوگل تصمیم گرفت طی اقدامی این سایت ها را حذف کند و با استفاده از الگوریتم پاندا نتایج جستجو را تنها برای سایت هایی که محتواهای با ارزش دارند رقم بزند و افزایش دهد. با آمدن و استفاده کردن از این الگوریتم میزان رضایت و کیفیت سایت ها طبقه بندی شد و بر اساس این الگوریتم دیگر کیفیت سایت ها هم مشخص و تعیین می گشت. در واقع یکی از مهمترین الگوریتم های گوگل برای رتبه دهی سایت ها پاندا می باشد.


بسیاری از افراد شاید در مورد ساخته شدن الگوریتم پاندا گوگل اطلاعاتی نداشته باشند که این دسته از افراد باید بدانندکه در سال ۲۰۱۰ شرکت گوگل یک بحران اساسی و بزرگی برایش به وجود آمد، که این بحران و مشکل در پی افزایش سایت های بی کیفیت و بی محتوا بود که فقط برای بهبود سئو سایت از کلمات کلیدی زیاد استفاده می کردند و روز به روز هم در حال افزایش بودند. این بحران موجب شده بود که معیار اصلی شرکت گوگل را با مشکل مواجه کند، چرا که معیار اصلی و مهم گوگل رضایت کاربران بود و با به وجود آمدن سایت های بی کیفیت، رضایت کاربران کاهش پیدا می کرد. در طی همین مشکل و عدم رضایت کاربران یکی از روزنامه های مشهور دنیا روزنامه ای را بر همین اساس و بحران گوگل چاپ کرد که موجب شد شرکت احساس خطر زیادی کند. بدون شک همه ما به خوبی می دانیم یکی از شرکت های معتبر و بزرگ ترین موتور جستجو دنیا، زمانی که برایش مشکلی به وجود آید در پی حل آن مشکل بر می آید و راه حل این مشکل هم ساختن الگوریتم پاندا گوگل بود که با ساخت آن گوگل توانست تمامی محتواهایی که بی کیفیت هستند را حذف کند و یک بار دیگر رضایت کاربران خود را به دست آورد. پس از ایجاد الگوریتم روش های سئو داخلی نیز تغییر کرد. برای اینکه با عملکرد اصلی و مهم الگوریتم پاندا گوگل آشنایی بیشتری داشته باشید مهم ترین موارد این الگوریتم را بررسی می کنیم. لازم به ذکر است که اولین نسخه از الگوریتم پاندای گوگل در تاریخ ۲۳ فوریه ۲۰۱۱ معرفی شد. یک روز بعد، در ۲۴ فوریه گوگل یک بلاگ پست درباره الگوریتم پاندا منتشر کرد و در آن توضیح داد که برای بهبود وضعیت نتایج جستجو، الگوریتم مهم و بزرگی منتشر کرده و این الگوریتم باعث تغییر قابل توجهی در ۱۱.۸ درصد از نتایج جستجو شده است.

سئو محتوا

سئو محتوا

در ادامه به قسمتی مهم از متن این بلاگ پست اشاره می‌کنیم: “این به‌روز‌رسانی در پی کاهش رتبه وبسایت‌ هایی منتشر شده است که محتوای بی‌ کیفیتی دارند، محتوای آن‌ ها ارزش افزوده ‌ای برای مخاطب ایجاد نمی ‌کند، محتوایشان را از وبسایت‌ های دیگر کپی می‌ کنند و یا محتوای آن‌ ها مفید و قابل استفاده نیست. در همین حال این الگوریتم باعث بهبود رتبه وبسایت‌ های با کیفیت می‌ شود و سایت ‌هایی که از محتوای اصیل، باکیفیت، منحصر به فرد، مفید و تحقیقی در وبسایت خود استفاده کرده باشند در بهترین رتبه‌ ها قرار خواهند گرفت.” البته باید به شما بگوئیم که موسس وبسایت Search Engine Land از این به‌ روز‌رسانی با عنوان آپدیت «Farmer» یاد کرده بود. اگرچه گوگل مدتی بعد فاش کرد که این الگوریتم از ابتدای ساخت، با نام الگوریتم پاندا شناخته می‌ شده است. بعد از انتشار این الگوریتم و به‌روز‌رسانی آن، تحقیقاتی با نام «برنده‌ها و بازنده ها» توسط موسسهSearch Metrics انجام شد که نشان می‌ داد سایت‌ هایی که بیشترین تنزل رتبه را داشته ‌اند، واقعا استحقاق آن را داشته ‌اند. برخی از وبسایت‌ های مشهور همچون WikiHow بعد از این به‌ روز‌رسانی تلاش کردند تا طبق دستور العمل ‌های صحیح عمل کنند و کیفیت وبسایت خود را بهبود دهند.


البته لازم به ذکر است که آشکارترین تغییری که در اثر معرفی و توسعه الگوریتم پاندای گوگل به وجود آمد این بود که مزرعه محتوا (Content Farm) را کاملا نابود کرد. مزرعه محتوا روشی بود که در آن مدیران سایت ‌ها به انتشار مقالات بی ‌ارزش یا کم ‌ارزش در تعداد بالا پرداخته و اقدام به لینک ‌سازی ‌های مخرب در این صفحات می‌ کردند. البته این نکته نیز حائز اهمیت است که اگر سایت شما توسط الگوریتم پاندا جریمه شده و شما مطمئن هستید که این افت جایگاه به این دلیل بوده است فرآیند پیچیده‌ای برای رهایی از آن خواهید داشت. در اولین قدم باید تصمیم بگیرید که آیا این سایت ارزش صرف زمان و هزینه را دارد یا نه؟ سایت‌ هایی که محتوای بی‌ ارزش منتشر می‌ کنند به دو دسته اصلی تقسیم می ‌شوند. دسته اول آن ‌هایی هستند که در کنار محتوای اختصاصی و ارزشمند خود تعداد زیادی مقاله یا خبر را از سایت ‌های دیگر جمع ‌آوری کرده و در سایت خود منتشر می ‌کنند. دسته دوم سایت‌ هایی هستند که هیچ محتوای ارزشمندی در سایت خود نداشته و هر چه هست جمع ‌آوری دستی یا اتوماتیک از سایت‌ های دیگر بوده است. اگر جزو دسته اول هستید؛ پیشنهاد می کنیم صفحات اضافی و محتوای کم ارزش را از سایت خود حذف کنید و با استفاده از ابزار Remove URLs در Google Search Consoleآن ها را از نتایج جستجو حذف کنید.

سئو محتوا
سئو محتوا

یکی دیگر از بهترین الگوریتم های گوگل در سئو، الگوریتم کبوتر می باشد که در این باره نیز باید به شما بگوئیم که یکی از اصولی که گوگل همواره در رتبه بندی سایت ها و نتایج رعایت می کند، توجه به محتوا است و سایت های مربوطه را بر اساس محتوا تولید شده رتبه بندی می کند. اما نکته ای که گوگل پس از پیدایش الگوریتم کبوتر به آن توجه کرد این بود که، این موتور جستجو موقعیت یا لوکیشن یک سایت را نیز به عنوان یک محتوا اختصاصی برای آن سایت در نظر گرفته و در نتایج خود به آن اهمیت می دهد. یعنی از این به بعد موقعیت مکانی یک وب سایت و کاربر جستجو کننده با هم بررسی می شوند تا مرتبط ترین نتایج برای کاربر نمایش داده شود. به همین دلیل است از تاریخ معرفی الگوریتم کبوتر گوگل (۲۴ جولای ۲۰۱۴) سایت ها به منظور معرفی دقیق تر خود باید اطلاعاتی تخصصی در زمینه محل و آدرس خود را داخل گوگل ثبت نمایند تا گوگل بعد از بررسی با الگوریتم کبوتر رتبه ی آن ها را تغییر دهد. (می تواند رتبه سایت را بهبود یا تضعیف کند.) باید به شما بگوئیم که امروزه موقعیت و به اصطلاح لوکیشن یک سایت به عنوان یکی از محتوا های تخصصی سایت برای گوگل شناخته می شود. شاید از خود بپرسید چرا گوگل آن را مهم می شمارد؟ بیایید با ذکر یک مثال موضوع را بیشتر بررسی کنیم: حتما بارها شده که در هنگام جستجو برای رفتن به یک محل خاص برای تفریح یا خرید از مغازه های اطراف خود عبارت های نزدیک من یا اطراف من را در انتها عبارت جستجو خود تایپ کرده باشید.


قبل از ادامه باز یادآور می شویم که گوگل به دنبال راحتی کاربران و رضایت آن ها است. حال برگردیم به مثال، وقتی محل مورد نظر خود را با عبارت کلیدی ذکر شده در قسمت جستجو تایپ کردید، گوگل برای راحتی شما، محل هایی با مشخصاتی که مد نظر شماست را در ابتدا نتایج جستجو نشان می دهد. (این همان تاثیر الگوریتم کبوتر گوگل در نشان دادن کسب وکارهای محلی به شماست.) اگر باهوش باشید متوجه شده اید که هدف اصلی الگوریتم کبوتر گوگل، کسب و کار های محلی است که مستقیما به مشتریان و همسایگان نزدیک به آن ها خدمات ارائه می دهند. هرچند که به دلیل تحریم شرکت ها و کسب و کارهای ایرانی توسط گوگل به سختی می توان آن ها را در گوگل ثبت کرد، اما به روشی بسیار ساده می توان این اطلاعات را در Google Map ثبت کرد. شایان ذکر است که شاید برایتان جالب و البته عجیب باشد که بدانید الگوریتم گوگل کبوتر بر ترافیک و نرخ تبدیل دو تاثیر متفاوت می گذارد. در واقع ممکن است این الگوریتم ترافیک سایت شما را کاهش داده اما با این وجود باعث افزایش نرخ تبدیل شود. اما چگونه؟ تصور کنید که شما سایت مربوط به یک رستوران در تجریش را دارید اما آن را برای سئوی محلی و الگوریتم کبوتر بهینه نکرده ­اید.

سئو محتوا

سئو محتوا

ممکن است زمانی که کاربران در شهرها و موقعیت های جغرافیایی مختلف عبارت بهترین رستوان ایرانی را جست و جو کنند، سایت شما نیز برای آن ها نمایش داده شده و وارد آن شوند. این مساله برای مثال باعث می شود که سایت شما روزانه ۱۰۰ بار بازدید شود، اما از این تعداد چند نفر واقعا در منطقه تجریش هستند و می توانند از خدمات شما استفاده کنند؟ بدون شک تعداد کمی از آن ها جامعه هدف شما بوده و در نتیجه نرخ تبدیل سایت شما یعنی تعداد افرادی که مثلا سفارش آنلاین غذا می­ دهند، ۱۰ به ۱۰۰ یا یک دهم است. حالت دوم زمانی است که شما سایت خود را سئو محلی و برای الگوریتم کبوتر گوگل بهینه کرده ­اید. در این حالت سایت شما بیشتر زمانی در نتایج جست و جو به کاربران نمایش داده می شود که کاربران عبارت رستوران در تجریش را جست و جو کنند. ممکن است تعداد افرادی که وارد سایت شما می ­شوند از ۱۰۰ نفر به ۵۰ نفر کاهش پیدا کند، اما این ۵۰ نفر دقیقا جامعه هدف شما هستند که احتمال سفارش آنلاین غذای آن ها زیاد است. اگر نصف این افراد نیز شما را برای سفارش غذا انتخاب کنند، نرخ تبدیل برای سایت ۲۵ به ۵۰ یا ۵۰ درصد خواهد شد! تا این جای کار با الگوریتم کبوتر گوگل و نحوه عملکرد آن آشنا شدیم، اما این سوال برای شما پیش می­ آید که آیا این الگوریتم می ­تواند برای تمامی سایت ها موثر باشد؟ در پاسخ به این سوال باید بگوئیم خیر! تصور کنید که شما یک شرکت آنلاین دارید که خدمات خود را بدون محدودیت جغرافیایی به تمامی شهرهای کشور و یا حتی کشورهای دیگر ارائه می کنید.در واقع برای شما فرقی نمی کند که مشتریان شما ساکن تهران و یا جنوب و غرب کشور باشند. در این حالت الگوریتم کبوتر گوگل نه تنها به شما کمکی نمی کند، بلکه می تواند تعداد مشتریان شما را کاهش دهد.


بنابراین شما به عنوان صاحب یک سایت و مسئول سئو آن باید بدانید که سایت شما نیازمند آن است که برای الگوریتم کبوتر گوگل بهینه شود یا خیر؟ البته شایان ذکر است که یکی از تاثیرهای الگوریتم گوگل پیدا شدن و روی کار آمدن سایت های دایرکتوری است که به کاربران این امکان را می دهد که در زمان کوتاهی به نتیجه مورد نظرشان برسند. احتمالا شما نیز بارها از سایت های دایرکتوری استفاده کرده اید اما آن ها را نمی شناسید. اگر شما عبارت کافی شاپ سعادت آباد را جست و جو کنید، سایت های دایرکتوری مجموعه ای از کافی شاپ های این منطقه را به همراه آدرس و جزئیات به شما نمایش می دهند. تا شما بتوانید در زمان کوتاه تری به سایت این فست فودها دسترسی پیدا کرده، آن ها را با یکدیگر مقایسه کرده و بهترین سایت را انتخاب کنید. تصویر زیر یک سایت دایرکتوری در زمینه فست فود سعادت آباد است. لازم به ذکر است که یکی از تاثیرهای الگوریتم کبوتر گوگل بر نتایج جست و جو شخصی سازی آن است. یعنی چه؟ در بخش های بالا به این مساله اشاره کردیم که اگر کاربران عبارت رستوران در تجریش را جست و جو کنند، رستوران های همان منطقه برای او نمایش داده می شود.

سئو محتوا

سئو محتوا

اما اگر کاربران تنها عبارت رستوران را جست و جو کنند چه نتایجی برای آن ها نمایش داده می شود؟ لازم به ذکر است که تا قبل از استفاده گوگل از الگوریتم گوگل زمانی که شما یک عبارت عمومی مانند رستوران را جست و جو می کردید، ده ها سایت برای شما نمایش داده می شد که شاید تنها تعداد محدودی از آن ها به شما نزدیک بودند. اما الگوریتم کبوتر گوگل حتی برای عبارت های کلیدی عمومی نیز دست به کار شده و سعی می کند بهترین نتایج را برای شما نمایش دهد. برای مثال اگر شما کلمه رستوران را در تهران جست و جو کنید نتایج آن با همین عبارت جست و جو شده در کیش متفاوت بوده و گوگل نتایج را شخصی سازی شده تر و البته مفیدتر به شما نمایش خواهد داد. در این قسمت به شما اطلاعات کلی درباره الگوریتم کبوتر خدمت شما عرض کردیم و در ادامه قصد داریم به الگوریتم موبایل گدون که یکی از بهترین الگوریتم های گوگل در سئو می باشد بپردازیم.

برای الگوریتم موبایل گدون باید به شما بگوئیم که طبق اخباری که در اسفند ۲۶ فوریه از طرف گوگل منتشر شد دنیای وب در انتظار الگوریتم جدیدی از طرف این موتور جستجو نشست که از آن با عنوان الگوریتم موبایل گدون یاد می شود. در آن زمان، گوگل تاریخ ۲۱ آوریل را به عنوان زمان انتشار الگوریتم جدید خود معرفی کرد که هدفش هم راستا شدن وب سایت ها با ساختار موبایل و تبلت است. الگوریتم موبایل گدون نام الگوریتم جدید گوگل می باشد که هدفش ارزیابی وب سایت ها به جهت هم راستا شدن و هم خوانی با سیستم مرورگر تبلت و موبایل است که به اصطلاح به آن Mobile Friendly گفته می شود و این به آن معنی است که بعد از حضور الگوریتم موبایل گدون، وب سایت هایی که در بیس طراحی خود از امکانی برای هم راستا شدن با موبایل و تبلت که به اصطلاح واکنشگرا یا Responsive گفته می شود استفاده نکرده باشند، در رتبه بندی گوگل جایگاه خود را از دست خواهند داد. وجود این اتفاق، بسیاری از وب سایت های بزرگ دنیا را با یک چالش اساسی مواجه کرد و باعث شد که آن ها به این الگوریتم جدید لقب موبایل گدون که برگرفته از آرماگدون می باشد را بدهند. به بیان ساده تر هدف از این الگوریتم سنجش وب سایت ها در جهت هماهنگی و سازگاری با موبایل و تبلت است که در حقیقت باید موبایل پسند باشه. پس گوگل عزیز اومد و حال وب سایت هایی که برای واکنش گرا یا ریسپانسیو بودن خودشون کاری نکرده بودن رو گرفت و رتبه ی اون ها رو پایین آورد.

سئو محتوا

سئو محتوا

البته این تنش رو خود گوگل تو جون همه انداخت. چون اعلام کرده بود که این الگوریتم تاثیر زیادی روی نتایج جست و جو خواهد گذاشت. این کار، خیلی از سایت های بزرگ رو غافل گیر کرد و باعث شد که لقب موبایل گدون که ترکیبی از موبایل و آرماگدون است رو به اون بدن. گدون از آرماگدون (نبرد حق علیه باطل یا آخر الزمان) گرفته شده که در اینجا میشه آخر الزمان موبایلی! و مفهوم آن اینه که سایتی که موبایل فرندلی نباشه از بین میره. در بین این سایت ها اون هایی که از ویندوز فون مایکروسافت استفاده کردن به خاطر متن های ناخوانا و ترتیب لینک های نزدیک به هم موبایل فرندلی یا سازگار با موبایل نیستن. البته لازم به ذکر است که برای مقابله با الگوریتم موبایل گدون به هیچ وجه از نسخه موبایل به جای قالب واکنش گرا برای وب سایت خود استفاده نکنید. طراحان زیادی هستند که نمی خواهند نسخه اصلی سایت خود را تغییر و به قالب واکنش گرا تبدیل کنند و به جای آن، تصمیم به طراحی نسخه موبایل می گیرند و کاربران را به زیردامنه سایت خود منتقل می کنند. استفاده از این روش مشکلات زیادی را به همراه خواهد داشت که اولین و اصلی ترین مشکل، Duplicate Content است که از نظر گوگل اهمیت بسیار زیادی را داشته و مشکلات زیادی را برای وب سایت شما به همراه خواهد داشت.


البته لازم به ذکر است که همان طور که در بالا اشاره شد، در دهه اخیر با پیشرفت های بسیاری که در تلفن های همراه صورت گرفت نسل جدید گوشی های هوشمند با امکانات ارتباطی گسترده تر وارد بازار شدند. دسترسی سریع و آسان کاربران تلفن همراه به اینترنت سبب افزایش بازدید این کاربران از سایت های اینترنتی گوگل شد. از آنجایی که بیشترین درآمد گوگل از تبلیغات کلیکی و بازدید کاربران اینترنتی از سایت ها تامین می شد، گوگل برای این که بتواند درآمد حاصل از تبلیغات خود را بالا ببرد تصمیم به طراحی الگوریتمی گرفت که طبق آن کاربران تلفن همراه به راحتی بتوانند از طریق گوشی ها به صفحات وب سایت ها و سایت ها دسترسی پیدا کنند. دلیل مهم دیگری که برای طراحی الگوریتم موبایل گدون وجود داشت، عدم تطابق و متناسب نبودن ابعاد صفحات گوگل با صفحه های نمایشگر تلفن های همراه و یا تبلت ها بود. بدیهی است که اگر کاربران نتوانند از یک سایت در ابعاد مناسب و آسان بازدید کنند، قطعا از آن خارج شده و به محتوای و یا تبلیغات آن هم توجهی نخواهند کرد. از همین رو، گوگل برای راحتی کاربران تلفن های همراه، تشویق و ترغیب طراحان سایت به ساخت سایت های موبایل فرندلی برای قرار گرفتن در رتبه بندی جدید گوگل و افزایش درآمد تبلیغات کلیکی خود از این طریق اقدام به طراحی و معرفی الگوریتم جدید موبایل فرندلی در سال ۲۰۱۵ و سپس در سال ۲۰۱۶ به طور رسمی این الگوریتم را در گوگل راه اندازی کرد.

سئو محتوا
سئو محتوا

برای گفتن بهترین الگوریتم های گوگل در سئو باید به شما بگوئیم که مطابق اکثر الگوریتم های مهم گوگل که با حرف P شروع می شوند مانند پانداpanda ، کبوترpigeon ، پنگوئن penguin الگوریتم دزد دریایی pirate نیز با حرف p شروع می شود و به نظر می رسد انتخاب نام الگوریتم های گوگل براساس تفکری خاص انجام شده است. البته دزد دریایی در بررسی متن و محتوای نوشتاری کمی شبیه به پاندا عمل می کند. پیشنهاد می کنیم لینک نقش الگوریتم پاندا در رتبه بندی گوگل را برای آشنایی بیشتر مطالعه نمایید. گوگل با راه اندازی الگوریتم دزد دریایی، تمامی حقوق یک ویدئو، کلیپ، مقاله، صوت با تصویر را متعلق به وب سایت اصلی که آن ها را منتشر کرده می داند و درصورت مشاهده کپی برداری غیرقانونی و بدون مجوز ناشر اولیه، آن ها را از نتایج حذف خواهد کرد. لازم به ذکر است که طبق آخرین بروزرسانی الگوریتم دزد دریایی ، می توان با قاطعیت گفت که گوگل وب سایت هایی که قانون حق مالکیت دیجیتال را نقض کرده اند جریمه کرده و افت رتبه خواهد داد. از مهم ترین نکاتی که در الگوریتم pirate به چشم می خورد، این است که اگر نام فیلم، تصویر یا نرم افزار خاصی که حق کپی رایت آن طبق dmca تعریف شده باشد را جستجو کنید، در سمت راست صفحه نتایج لینک وب سایت قانونی برای خرید یا دانلود قرار داده شده است.


یکی دیگر از اقداماتی که گوگل با بروزرسانی دزد دریایی انجام داده ، محدود کردن دسترسی به سایت هایی است فیلم ها یا نرم افزارهای رایگان را به کاربران ارائه می دهند. البته اگر قانون DMCA باید به شما بگوئیم که DMCA مخفف عبارت Digital Millennium Copyright Act و یک قانون کپی و حق مالکیت اثار دیجیتالی ایالات متحده آمریکاست که در سال ۱۹۹۸ تصویب شده است. این قانون حق تولید و انتشار فناوری ، دستگاه ها ، ویدئو ، نرم افزار را برای سازنده یا مولف به رسمیت می شناسد و با افراد یا شرکتهایی که قصد سو استفاده یا سرقت چنین آثاری را داشته باشند برخورد می کند. قانون DMCA کمک زیادی به مدیران سایت هایی که محتوا، ویدئو و تصاویر جدید را ارائه می دهند نموده و از سرقت آنها توسط وب سایت های سو استفاده گر جلوگیری می کند. همچنین شرکت هایی که اقدام به طراحی نرم افزار می کنند، می توانند با وجود DMCA هیچ نگرانی از بابت ارائه رایگان نرم افزارها یا تولیدات خود در سایت های دیگر نداشته باشند. این قانون باعث می شود، اگر فردی نرم افزار یا ویدئو یا فایلی را بصورت رایگان روی سایت خود قرار داده باشد که نسخه اصلی آن متعلق به فرد یا شرکت دیگری است، با ارائه مدارک و شواهد معتبر به گوگل اطلاع داده و سریعا وبسایت وی از نتایج حذف شود.

سئو محتوا

سئو محتوا

حتی بسیاری از سایت ها که زحمت زیادی برای تولید و سئو محتوا می کشند با این قانون به هدر نرفتن زحمات خود مطمئن هستند. البته لازم به ذکر است که دزدی یا سو استفاده یک مشکل اساسی در اینترنت است. اگرچه شرکت هایی مانند وارنر ، سونی و دیزنی برای حفاظت از تولیدات خود اقدامات فراوانی را انجام می دهند، اما دارای قدرت و کنترل کافی در اینترنت نیستند. این وظیفه برعهده موتور جستجوی قدرتمند گوگلل است که دسترسی به سایت های سارق را محدود کند تا نه تنها شرکت های بزرگ، حتی شرکت های کوچک نیز از سرقت و سو استفاده از تولیدات در امان باشند. مثلا فرض کنید، شما یک نرم افزار یا ویدئو را طراحی کرده اید و به ازای هربار دانلود آن توسط کاربران هزینه دریافت می کنید، اما اگر محصول شما بصورت رایگان روی وب سایتی قرار بگیرد، مسلما درآمد شما نیز کاهش خواهد یافت. پس باید هرچه زودتر وبسایت سارق از دسترس کاربران خارج شود. بهترین راه برای اینکار، حذف آن از نتایج جستجو توسط گوگل است و این موتور جستجو با راه اندازی و بعدا بروزرسانی و تقویت الگوریتم دزد دریایی امنیت کاربران و وب سایت هایی که برای ارائه و تولید محصولات و محتوای جدید زحمت کشیده اند را تضمین کرده است.


البته لازم به ذکر است که الگوریتم دزد دریایی به عنوان ابزار اصلی گوگل برای مقابله با سرقت محتوا (شامل متن، ویدئو، تصویر، نرم افزار و هرگونه فایلی که حق مالکیت دارد) شناخته می شود. اگر به گوگل گزارش شود که سایتی قانون DMCA را نقض کرده و تعداد این گزارش ها زیاد باشد، وب سایت موردنظر از نتایج جستجو حذف می شود. باتوجه به اینکه اصلی ترین منبع بازدید و ورودی سایت ها از گوگل است، با حذف سایت عملا دسترسی به آن میسر نیست. چنین جریمه ای ابتدا بر روی صفحات اعمال می شود و درصورت تکرار موجب حذف کامل دامنه سایت از نتایج خواهد شد. البته لازم به ذکر است که همانطور که توضیح دادیم ، گوگل قادر نیست که اطلاعات کپی یا سرقت شده را از روی یک وبسایت حذف کند. اگرچه شما طبق قانون حق مالکیت دیجیتال می توانید با شکایت از وبسایت مورد نظر و طی مراحل قانونی از شرکت هاستینگ که میزبانی سایت مورد نظر را برعهده دارد بخواهید اطلاعات موردنظر را حذف نماید.

سئو محتوا

سئو محتوا

اما اقدام گوگل در جریمه سایت براساس الگوریتم دزد دریایی چیست و چگونه می تواند سایت را جریمه کند؟ ذکر این نکته ضروری است که گوگل تنها با یک یا دو درخواست حذف ، جریمه را در دستور کار قرار نمی دهد، بلکه این درخواست ها باید به حد قابل قبولی برسند و سند و مدارک کافی ارائه شود. اما اولین اقدام در جریمه صفحه ای از سایت که خطا کرده انجام می شود. یعنی پس از دریافت گزارشهای کافی از سوء استفاده یک سایت در کپی برداری یا استفاده بدون اجازه یا ارائه یک محصول رایگان از وبسایت دیگری ، حذف صفحه مربوطه از نتایج گوگل است ، به شکلی که آن صفحه وب به ازای هیچ عبارات یا کلمه ای در نتایج جستجو ظاهر نمی شود. با تکرار چنین خطایی یا با مشاهده خطا و سرقت در سایر صفحات آن دامنه ، احتمال جریمه کل سایت و حذف آن تمامی صفحات آن به ازای تمامی عبارات کلیدی از نتایج جستجو تشدید می شود و گاها امکان دارد کل یک سایت و هرآنچه تحت نام دامنه آن ارائه می شود توسط گوگل حذف شود.

پکیج ها سئو

اگر بخواهیم در مقاله الگوریتم های سئو گوگل به پکیج های سئو نیز نگاهی بیاندازیم باید به شما بگوئیم که SEO مخفف عبارت «بهینه سازی موتور جستجو» است. این تمرین بهینه سازی صفحات وب شما برای رسیدن به جایگاه بالایی در نتایج جستجوی گوگل و سایر موتورهای جستجو است. این بدان معناست که مردم هنگام جستجوی آنلاین با وب سایت شما بیشتر مواجه خواهند شد. سئو بر روی بهبود رتبه بندی در نتایج جستجوی ارگانیک - با نام غیر پولی - تمرکز دارد. اگر وب سایتی دارید و می خواهید ترافیک بیشتری به دست آورید، شکی در آن نیست: سئو باید بخشی از تلاش های بازاریابی شما باشد. لازم به ذکر است که SEO مخفف بهینه سازی موتور جستجو است. سئو فرآیند انجام مراحلی است که به یک وب سایت یا محتوایی کمک می کند تا در رتبه بالاتر گوگل قرار گیرد. تفاوت اصلی بین سئو و تبلیغات پولی در این است که سئو شامل رتبه ‌بندی «ارگانیک» است، به این معنی که برای حضور در آن فضا پولی پرداخت نمی‌ کنید. برای ساده‌ تر کردن آن، بهینه ‌سازی برای موتورهای جستجو به معنای برداشتن یک قطعه از محتوای آنلاین و بهینه‌ سازی آن است، بنابراین موتورهای جستجو مانند Google وقتی کسی چیزی را جستجو می‌کند، آن را در بالای صفحه نشان می ‌دهد. به آن اینگونه نگاه کن. وقتی شخصی «لازانیا وگان» را در گوگل تایپ می‌ کند، احتمالا به دنبال دستور غذا، مواد اولیه و دستورالعمل‌ هایی برای طرز تهیه آن است. اگر مقاله ای در مورد تهیه لازانیا وگان نوشته اید، دوست دارید مردم دستور پخت شما را پیدا کنند. برای اینکه هر کسی بتواند آن را پیدا کند، باید بالاتر از همه وب سایت های دیگر با دستور العمل های لازانیا وگان قرار بگیرید. آسان نیست، اما این همان چیزی است که بازاریابی سئو در مورد آن است.

سئو محتوا

سئو محتوا

بیایید آن را حتی بیشتر تجزیه کنیم: اکثر جستجوهای آنلاین با موتور جستجویی مانند گوگل آغاز می شوند. در واقع، ۷۵ درصد از این جستجوها در گوگل شروع می شود. لازم به ذکر است که سئو برگرفته از عبارت Search Engine Optimization است که کلمات معادلی چون SEO یا بهینه سازی موتور جستجو دارد که همگی آن ها به یک معنی می باشند و می توان آن را به صورت زیر تعریف نمود: سئو (بهینه‌سازی موتور جستجو) به معنای فریب و یا دستکاری موتور‌های جستجو با روش ‌های غیر اخلاقی نیست. آن‌ ها برای کمک کردن به بهبود رویت و ارتباط وب سایت‌ ها در نتایج جستجوی طبیعی با هدف رسیدن به رتبه‌بندی بالا، ایجاد شده ‌اند. سئو را می‌توان مجموعه ‌ای از روش‌ها برای تغییر استراتژیک وب سایت‌ ها دانست. این فرآیند به بیان مهم ترین عوامل مرتبط صفحه و افزایش اهمیت آن در صفحه نتایج جستجو، می‌پردازد. سئو فرآیند ساده‌ای نیست که به راحتی پیاده‌ سازی شود زیرا نیازمند دانش زیاد، علم پیش زمینه‌ای و صبر است. موتور‌های جستجو با تغییر مداوم الگوریتم‌های رتبه‌بندی خود غیر قابل پیش‌بینی هستند؛ بنابراین وظیفه مهندسین سئو بروز نگه داشتن اطلاعات خود در این زمینه است. سئو سایت یا بهینه سازی سایت یکی از فعالیت هایی است که توسط سئوکار انجام می شود. الگوریتم رتبه ‌بندی گوگل دارای بیش از ۲۰۰ معیار جهت رتبه ‌بندی یک سایت است. از این رو مهندسین سئو می ‌بایست مهم ‌ترین این معیار‌ها را جهت پیاده‌ سازی موفق سئو بدانند. البته این نیز حائط اهمیت است که در اوایل سال ۱۹۹۰ اولین موتور‌های جستجو کار خود را آغاز کردند؛ بعضی از محبوب‌ترین آن‌ها Infoseek،Alta Vista و Yahoo بودند


در آن زمان مردم موتورهای جستجو را به دید یک لیست فهرست شده نگاه می‌کردند که همانند صفحه زرد، سئو اولیه بر اساس حروف الفبا انجام می‌شد. در این لیست صفحاتی همچون AAA در بالای این لیست وجود داشتند. با رشد مداوم اینترنت موتورهای جستجوی جدید‌تری ظاهر می‌شدند که از الگوریتم‌های رتبه‌بندی پیچیده‌تری استفاده می‌کردند. این الگوریتم‌ها با معیار تراکم کلمه کلیدی ( تعداد دفعاتی که یک کلمه کلیدی یا یک عبارت در یک صفحه استفاده شده تقسیم بر تعداد کل کلمات صفحه) و برچسب‌های شبیه key-words برای فهم محتویات وب سایت‌ها استفاده می‌کردند. به دنبال این رشد سئوبرای بیشتر دیده شدن سایت‌ها فعالیت خود را شروع کرد. با توسعه رتبه‌بندی صفحات توسط موتور‌های جستجو، مهندسین سئو به دنبال پیدا کردن راه‌هایی جهت تاثیرپذیری در رتبه بندی این موتورها چه با استفاده از روش‌های اخلاقی و چه غیر اخلاقی روی آوردند. یک مقاله که توسط نیویورک تایمز در نوامبر سال ۱۹۹۶ چاپ شد راجع به توسعه‌دهندگان وب صحبت کرد که برای قرار گرفتن در بالای صفحه نتایج جستجو از روش‌های غیر اخلاقی سئو استفاده می‌کردند. این مقاله توضیح می‌دهد که چگونه توسعه‌دهندگان وب به راحتی یک سایت را به همراه کلمات کلیدی ویژه که معمولا در پشت گرافیک سایت پنهان شده است، بارگذاری می‌کنند که در نتیجه موتورهای جستجو این کلمات کلیدی را شمارش کرده و رتبه بندی سایت را افزایش می‌دهند. همان طور که گفته شد بدست آوردن رتبه‌بندی بالا برای کلمات کلیدی خاص در اوایل کار خیلی راحتی نسبت به امروز بوده است. با بکار گیری روش‌های غیر اخلاقی در آن زمان قرار گرفتن در بالای لیست نتایج جستجو تضمین شده بود. امروزه الگوریتم‌های موتورهای جستجو پیچیده‌تر شده‌اند و خیلی سخت است که مهندسین بهینه‌سازی بتوانند موتورهای جستجو را دستکاری کنند، البته این بازی موش و گربه بین مهندسین سئو و موتورهای جستجو امروزه نیز وجود دارد و ادامه پیدا خواهد کرد.

سئو محتوا

سئو محتوا

البته این نیز حائز اهمیت است که هدف سئو کمک به وب سایت‌ها در بدست آوردن محل بالا در نتایج جستجوی طبیعی و افزایش ارتباط بین صفحات و کلمات کلیدی وارد شده توسط کاربران است. نمایش دادن بیشترین صفحات مرتبط با پرس‌و‌جوی جستجوی وارد شده دارای مزایای زیادی هم برای کاربر و هم برای موتور جستجو است که در آن کاربر بیشترین نتایج مرتبط جستجو شده را پیدا می‌کند و موتور جستجو قابل اعتماد می ‌شود چرا که الگوریتم آن بیشترین صفحات مرتبط را نشان می ‌دهد. بعد از اینکه سئو برای بهبود رتبه ‌بندی سایت ‌ها در نتایج جستجوی طبیعی کار خود را شروع کرد، این فرآیند نیازمند دانش و زمان برای پیاده‌ سازی روش ‌های خود شد. زمان، بزرگ ‌ترین سرمایه‌ گذاری اولیه برای بهینه شدن سایت و یا یک صفحه است. لازم به ذکر است که بسته به اینکه چگونه کلمات کلیدی رقابتی در بهینه سازی مورد استفاده قرار می ‌گیرند، سئو هفته ‌ها یا ماه ‌ها طول می‌ کشد تا به نتیجه برسد. اگر چه ممکن است نتایج بهینه ‌سازی جستجو به سرعت دیده نشود ولی در دراز مدت مزایای سئو باعث افزایش رتبه ‌بندی سایت و افزایش بازدید کنندگان است. برای وب سایت‌ ها خیلی مهم است که در صفحه اول نتایج جستجو گوگل به خصوص جزو سه تا نتیجه طبیعی اول که ۵۸.۴ درصد کلیک‌ها را شامل می‌ شود، قرار گیرند. شایان ذکر است که این جای تعجب نیست که وب سایت‌ ها با محصولات و خدماتی که بفروش می‌ رسانند بر سر رسیدن به رتبه یک نتایج جستجو رقابت کنند. به عنوان مثال کلمه کلیدی رقابتی بیمه خودکار ۱.۵ میلیون جستجوی گوگل را در ماه به خود اختصاص می ‌دهد، این بدین معنی است که ۳ جایگاه اول ۵۸.۴ درصد بازدید کنندگان و خود جایگاه اول ۳۶.۴ درصد بازدیدکنندگان را به خود اختصاص می‌ دهد.


این مسئله برای خیلی از سایت ‌ها سود مند است که در بالای نتایج جستجو قرار گیرند به خصوص آن هایی که با افزایش ترافیک سایت به تعداد مشتریانشان اضافه می‌ شود. یک مطالعه دیگر نشان می ‌دهد جستجو کنندگان خیلی دوست دارند روی پیوند های طبیعی نتایج جستجو کلیک کنند؛ این مطالعه مشخص می‌ کند ۷۲.۳ درصد کاربران گوگل روی پیوند های طبیعی نتایج جستجو کلیک می‌ کنند و تنها ۲۷.۳ درصد کاربران روی پیوند های لیست های پرداخت شده کلیک می ‌کنند. این یکی دیگر از دلایلی است که شرکت‌ ها تاثیر سئو را دانسته و حاضر هستند برای آن زمان و هزینه صرف کنند. البته برای معرفی ابزارهای سئو باید به شما پکیج سئو تیم سئو محتوا را توضیح دهیم. لازم به ذکر است که در واقع ابزار سئو (SEO)، سایت‌ ها یا برنامه هایی هستند که بتوان از طریق آن ها سایت را به لحاظ رعایت تمام جوانب و زوایای مختلف، آنالیز و بررسی نمود. اکثر ابزار سئو می‌ تواند هزینه ‌ای را در بر داشته باشد. نکته قابل توجه در استفاده از ابزار سئو این است که، ابزارهای رایگان سئو در برخی کاربردها می ‌توانند حرفه ‌ای عمل کنند و نقاط ضعف و قوت رقبای شما را به شما، نشان دهد. استفاده از انواع ابزار سئو به طور حتم می‌ تواند در افزایش میزان کسب و کار، سرمایه و ثروت شما بسیار تاثیرگذار باشد و کمک شایانی به کسب و کار شما کند. البته این نیز حائز اهمیت است که تمامی این موارد زمانی میسر خواهند شد که، شما اطلاعات و آگاهی کافی در مورد ابزار سئو و سایت های آنالیز سئو داشته باشید و درست زمانی این موارد به کار شما خواهد آمد که، بتوانید سایت‌ های رقبای خود را آنالیز و تحلیل نمایید.

سئو محتوا

سئو محتوا

بسیاری از این ابزارهایی که ارائه شده است، توسط سایت‌های حرفه‌ای مورد استفاده قرار می ‌گیرند. در صورتی که صاحب یک کسب و کار و یا وبمستر یک سایت هستید، شغل شما ایجاب می ‌کند‌ که با انواع ابزار سئو، یک آشنایی مختصری داشته باشید. لازم به ذکر است که سئو یکی از مهم ‌ترین و تاثیر گذار ترین روش‌ های افزایش فروش و ترافیک وب ‌سایت محسوب می ‌شود که هیچ رقیبی را برای آن حتی نمی ‌توان متصور شد. درآمد و ترافیکی که از SEO برای سایت شما حاصل می ‌شود پایدار و کاملا هدفمند است. اگر هنوز نمی ‌دانید سئو چیست و چه کاربردی دارد دقیقا جای درستی هستید چون قرار است شما را به طور کامل با آن و تکنیک‌ های تاثیر گذارش آشنا کنیم. خوب ممکن است سوال بعدی شما این باشد سئو چطور می‌ تواند باعث رشد کسب ‌و کار من شود؟ اگر سایت شما در نتایج صفحه نخست گوگل قرار گیرد شانس دیده شدن محصولات و مطالب شما به شدت بالا رفته و به طبع آن افراد بیشتری غیب شده و وارد سایت شما می‌ شوند و با محصولات و مطالب شما آشنا می ‌شوند و در تعاملات بعدی شما، با همین مخاطبان می ‌توانید با بازاریابی‌ های دقیق فروش خود را به آن‌ ها افزایش دهید. چندین سالی است که وبمستران متوجه اهمیت سئو و نقش آن در کسب‌ و کار های خود شده ‌اند و به همین سبب تعداد زیادی از این مدیران سایت ‌ها به دنبال آموزش سئو و تکنیک‌ های حرفه ‌ای سئو هستند. البته این نیز حائز اهمیت است که زمانی که تازه وب ‌سایتی را راه ‌اندازی کنید تا موقعی که توسط دیگران شناخته و اصطلاحا برند شوید راه بسیار طولانی در پیش دارید.


طی این مدت باید بتوانید با روش‌ های بازاریابی آنلاین و بالاخص سئو در موتورهای جستجو دیده شوید. زمانی که کاربران نیاز به خدمات یا محصولی داشته باشند به‌طور حتم آن را در گوگل جستجو می‌ کنند در این زمان شما اگر بتوانید با تکنیک ‌های سئو صفحات محصول و یا خدماتتان را به صفحه اول گوگل برسانید می ‌توانید از این مزیت بزرگ استفاده کرده و به فروش‌ های باورنکردنی دست یابید. حال اگر این فرصت بی‌ نظیر را از دست بدهید به دلیل اینکه سایت و برند شما همانند سایت‌های بزرگی چون دیجی کالا شناخته شده نیست حجم زیادی از ترافیک و کاربرانی که می‌توانستند برای شما درآمد ایجاد کنند را از دست می‌ دهید. پس توصیه می‌ کنیم حتما از همین امروز با برنامه ‌ریزی دقیق، برای آینده کسب و کار اینترنتی خود و تاکیدا روی سئو سرمایه‌گذاری کنید، که این سرمایه‌ گذاری می‌ تواند مالی و یا افزایش دانش شما در این حوزه باشد. شما هم اکنون می توانید در صورت نیاز پکیج سئو را با قیمت مناسب و بالاترین کیفیت از تیم متخصص سئو و محتوا خریداری کرده و نهایت استفاده را از آن کنید.

سئو محتوا
سئو محتوا

نرم افزار سئو سایت

لازم به ذکر است که شما پس از پکیج های سئو می بایست با نرم افزار سئو سایت و یا ابزار های سئو آشنا شوید که در ابتدا لازم است به شما بگوئیم که سئو یا بهینه سازی موتورهای جستجو، شامل تمام فعالیت‌هایی است که شما باید در سایت خود انجام دهید تا در نتایج موتورهای جستجو مانند گوگل رتبه بهتری را به دست آورید. حال شاید این سوال همچنان در ذهن شما باقی مانده باشد که سئو چیست و با انجام چه فعالیت‌هایی سایت بهینه می‌شود که در این مقاله به طور کامل به توضیح مبانی اولیه سئو می‌ پردازیم. هنگامی که یک کلمه را در گوگل جستجو می‌کنید، یک لیست از نتایج در صفحات مختلف به شما نمایش داده می‌شود. به این صفحات «SERPs» یا «صفحات نتایج موتور جستجو» می‌گویند. اگر شما صاحب یک سایت باشید و سایت شما در صفحه اول SERPs قابل مشاهده نباشد پس باید سایت خود را برای موتورهای جستجو بهینه سازی کنید. اینجاست که سئو (SEO) یا بهینه سازی موتور جستجوگر مطرح می‌شود و برای بسیاری از افراد این سوال پیش می ‌آید که در واقع سئو چیست و چگونه انجام می ‌شود. به بیان ساده سئو به تمامی اقداماتی گفته می ‌شود که باید بر روی سایت شما انجام گیرد تا رتبه‌ی سایت شما بهتر شود. بخشی از حیاتی‌ترین اقداماتی که باید در سایت خود پیاده کنید شامل طراحی بهینه سایت، استراتژی صحیح محتوا و تولید محتوا ارزشمند می ‌باشد که جز اساسی‌ ترین موارد در بهینه ‌سازی یک سایت می ‌باشند. شما به کمک بهینه ‌سازی صفحات سایت خود می‌ توانید در نتایج جستجوی گوگل یا سایر موتورهای جستجو در رتبه عالی قرار بگیرید. سئو بر بهبود رتبه ‌بندی در نتایج ارگانیک (طبیعی و نه پرداختی) متمرکز است. اگر شما یک سایت داشته باشید و بخواهید ترافیک بیشتری کسب کنید، سئو باید بخشی از تلاش‌ های بازاریابی شما باشد. حال بایتد به شما بگوئیم که اصلا موتور جستجو چیست. لازم به ذکر است که موتورهای جستجو به وب‌ سایت‌ هایی گفته می ‌شود که محتویات دیگر سایت‌ ها را طبقه‌ بندی می ‌کنند؛ بنابراین طبیعی است هر سایتی که محتوای کامل ‌تر و درست ‌تری داشته باشد را در رتبه ‌های برتر نشان دهند. در واقع موتورهای جستجو یک اصولی را برای سایت ‌ها و محتوا ها در نظر می ‌گیرند و ابزار های بسیاری نیز به سایت ‌ها برای هماهنگ شدن با موتور جستجو کمک می‌ کنند که در نهایت باعث می ‌شود در میزان ارزشمندی محتوا ها یک رقابت ایجاد شود. سایتی که به بهترین شکل در طراحی بهینه شده باشد و محتوای ارزشمند داشته باشد، توسط موتورهای جستجو در رتبه‌ های برتر قرار می‌ گیرند و در اصل کار موتور جستجو این است که این موارد را شناسایی کند. البته درباره موتور جستجو گوگل نیز لازم است باید به شما بگوئیم که بدون شک با نام گوگل غریبه نیستید؛ این موتور جستجو که به عنوان پربازدید ترین سایت دنیا همواره از آن یاد می ‌شود، ماهانه بیش از ۱.۶ میلیارد کاربر را به سمت خود جذب می ‌کند. از طرفی دیگر، شاید جالب باشد که بدانید بیش از ۷۰ درصد ورودی سایت‌ ها از طریق موتورهای جستجو، مربوط به گوگل است. بعد از گوگل، وب سایت بینگ در رتبه‌ ی دوم قرار دارد که سهم آن به ‌طور میانگین، تنها ۷ درصد است. بنابراین باید طراحی سایت و استراتژی تولید محتوا شما در راستای خواسته‌ های گوگل باشد! بدون شک این موتور جستجو قدرتمند ترین بوده و به همین علت بیشتر اصول و مبانی سئو در جهت موفقیت یک وب سایت در نتیجه ‌ی جستجوی گوگل قرار دارد.


پس باید بدانید که برای به موفقیت رساندن کسب و کار اینترنتی خود نیاز دارید تا به صفحه‌ی اول جستجوی گوگل و سپس به لینک ‌های بالاتر برسید. البته برای مهم بودن سسو نیز باید به شما بگوئیم گه به عنوان یک کاربر، اگر بخواهید در مورد یک کلمه کلیدی محتوایی بخوانید ابتدا آن را در گوگل جستجو می‌کنید. پس از جستجوی کلمه کلیدی موردنظر، چندین نتیجه جستجو به شما نمایش داده می‌شود که معمولاً کاربران بر روی یک از ۳ لینک اول کلیک می‌کنند. حال اگر جزء ۳ لینک اول باشید، کاربران وارد سایت شما می‌شوند و این مسئله به افزایش ترافیک سایت کمک می‌کند. همین مسئله باعث شده تا سئو به بخش مهمی از بازاریابی کسب‌وکارها تبدیل شود. سئو نه تنها به افزایش ترافیک سایت کمک می‌کند، بلکه از یک دیدگاه دیگر هم حائز اهمیت است. هنگامی که کاربر یک کلمه کلیدی را جستجو می‌کند، به این معنی است که به آن حوزه نیاز دارد یا حداقل علاقه‌مند است. بنابراین اگر سایت شما در آن حوزه فعالیت کند، کاربری که وارد سایت شما می‌شود مخاطب هدف است. جذب مخاطب هدف کار ساده‌ای نیست و اهمیت بسیار زیادی دارد. شما با جذب مخاطبان هدف می‌توانید تعامل و نرخ تبدیل سایت خود را افزایش دهید که این مورد به رشد فروش شما کمک زیادی می‌کند. پس مخاطبانی که از طریق گوگل وارد سایت می‌شوند، مخاطبان هدف هستند و شانس زیادی برای فروش محصول یا خدمات خود را به آن ‌ها دارید. اکنون که با اهمیت سئو آشنا شدید، حتما می‌ خواهید از آن استفاده کنید! برای استفاده از استراتژی سئو، اول باید ببینید که سئو چگونه کار می ‌کند؟ در واقع باید عملکرد سئو را بشناسید و سپس برای آن اقدام کنید. سئوی سایت به این معنی است که رتبه صفحات سایت خود را بر اساس کلمات کلیدی هر صفحه به رتبه‌های اول برسانید. گوگل فاکتورهای مختلفی دارد و بر اساس آن، سایت‌ های مختلف را رتبه ‌بندی می ‌کند. اگر سایت شما فاکتورهای مختلف که بیش از ۲۰۰ فاکتور است را رعایت کرده باشد، شانس شما برای رسیدن به رتبه ‌های اول گوگل بسیار زیاد است.

سئو محتوا

سئو محتوا

برای درک بهتر این موضوع، یک مثال ساده را بررسی می ‌کنیم. فرض کنید دو سایت در یک حوزه فعالیت می ‌کنند که در این صورت رقیب سئوی یکدیگر هستند. سایت A دارای سرعت بارگذاری بسیار بالا، تجربه کاربری عالی و محتوای مناسب است؛ کاربر در چنین سایتی به راحتی به بخش‌ های مختلف دسترسی دارد. سایت B سرعت بارگذاری پایین، قالب غیر ریسپانسیو و محتوای غیر ارزشمند دارد. در این صورت، گوگل این دو سایت را با هم مقایسه می‌کند و احتمالا سایت A را بالاتر نشان می ‌دهد اما چرا احتمالا؟ چون سئو به فاکتورهای زیادی بستگی دارد و تنها این موارد برای رتبه‌ بندی سایت‌ها کافی نیستند. البته لازم به ذکر است که سئو به هیچ عنوان یک راه حل کوتاه مدت نیست. اگر فکر می ‌کنید که با راه ‌‌اندازی یک وب ‌سایت به درآمد و فروش سریع می‌ رسید باید بدانید که این یک خیال باطل است و سئو فرآیندی زمان بر است. خودتان را یک لحظه جای گوگل قرار دهید‌؛ چرا باید سایتی که مدت‌ ها رتبه خوبی برروی یک عبارت داشته و مخاطبانی که گوگل هم به آن می‌ فرستد راضی هستند جای خود را به سایت ‌شما بدهد؟ اگر این سوال را به صورت منطقی پاسخ دهید، قطعا متوجه اصل مطلب خواهید شد. از طرفی بهتر است بدانید که اگر قصد دارید در کوتاه مدت با استفاده از سئو و گوگل بقای کسب و کار اینترنتی خود را حفظ کنید، قطعا بیزنس شما نابود خواهد شد. سئو به هیچ عنوان نمی ‌تواند در کوتاه مدت به شما نتیجه ملموسی را بدهد. بدون شک ماه ‌ها طول می ‌کشد تا بتوانید برروی عبارات هدفتان در گوگل رتبه بگیرید و سپس از آن به درآمد برسید. پس اگر بدون شک باید در کوتاه مدت برروی روش های دیگر هم تمرکز کنید.


اکنون لازم به ذکر است که نرم افزار سئو می تواند به عنوان به یکی از ابزارهای کمکی در بازاریابی موتورهای جستجو استفاده شود. یک استراتژی سئو موفق نیازمند بررسی دقیق کلمات کلیدی کاربردی و پرجستجو است که این البته خیلی هم راحت نیست و نیازمند در دسترس بودن متخصصان سئو برای انجام این کار است. از این بیشتر این متخصصان برای اینکه بتوانند کارهای خود را سریع تر انجام بدهند، از نرم افزار سئو برای بررسی کلمات کلیدی و افزایش رتبه سایت استفاده کنند. باید به شما بگوئیم که فرض کنید که شما یک کسب وکاری آنلاینی را راه اندازی کرده اید و قصد فروش محصول یا ارائه خدماتی را دارید. تا زمانی که افراد از کسب وکار مطلع نشوند، هیچ گونه خریدی و معامله در فروشگاه شما انجام نخواهد گرفت. در اینجا است که نرم افزار سئو می تواند به شما برای بهینه سازی و افزایش رتبه وب سایت به شما کمک کند. داشتن یک وب سایت که منطبق براصول سئو است، علاوه بر افزایش رتبه سایت، باعث بازدید بیشتر آن توسط کاربران می شود و هر چه این بازدید بیشتر باشد، شانس خرید نیز افزایش پیدا خواهد کرد. بسته های نرم افزار سئو می توانند چالش برانگیز و تا گیج کننده باشند. در حال حاضر بیش از ۴۰ نرم افزار سئو مناسب در دنیا وجود دارد که هر کدام دارای مزایا و معایب خاص خود هستند. توصیه می شود قبل از استفاده از نرم افزار سئو، با متخصصان سئو حتما مشورت کنید ولی نکته اینجاست که متخصصان با همه این نرم افزار سئو آشنایی ندارند و فقط بر تعداد محدود که اصلی هستند، تسلط کافی دارند. البته اکنون لازم ب ذکر است که بک لینک ها مهمترین بخش افزایش رتبه سایت در گوگل می باشند. بهترین راه برای دریافت بک لینک از دیگر سایت، تولید محتوا ارگانیک است. همانطور که میدانید براساس جدیدترین الگوریتم های گوگل، تولید محتوا ارزش بسیاری نسبت به دیگر روش ها دارد. Seo PowerSuite، یک نرم افزار سئو به نام LinkAssistant را پیشنهاد می دهد که مخصوص استفاده برای لینک بیلدینگ است.

سئو محتوا

سئو محتوا

پس از انتخاب گزینه تکنیک جستجو، این نرم افزار جستجو را انجام می دهد و سایت های احتمالی را برای فعالیت در آن ها برای پیدا کرده و پیشنهاد می دهد. این نیز حائز اهمیت است که امروزه ابزارهای بسیار زیادی وجود دارد که به شما کمک می کند تا گزارشی از روند فعالیت وب سایت و رتبه آن در گوگل به شما ارائه می دهد. این گزارش ها کاملا دقیق هستند شامل رتبه دقیق سایت در گوگل، نحوه فعالیت رقیب ها، عملکرد ترافیک، رتبه و مقدار ورودی از شبکه های اجتماعی و غیره است. همچنین شما می توانید نحوه گزارش دهی براساس نیاز خود سفارش سازی کنید و آن را به صورت روزانه، هفتگی یا ماهانه دریافت کنید. یک نرم افزار سئو که تمامی این گزارش های بیان شده را به صورت دقیق به شما نشان می دهد، Advanced Web Ranking می باشد. می بایست به شما بگوئیم که Seo Effect یک نرم افزار سئو برای استفاده در کسب و کارهای کوچک است قصد بهبود رتبه سایت خود را دارند. استفاده از این نرم افزار سئو برای کسب وکارهایی که فاقد تیم تخصصی سئو می باشند، بسیار مفید و مقرون به صرفه است. این نرم افزار شامل تمامی ابزارهای مهم برای بهینه سازی سایت مانند جستجوی کلمات کلیدی، ابزارهای اسکن صفحه، تحلیل رقیب ها و غیره است. اگر به دنبال یک نرم افزار سئو پیشرفته که داده ها و دامین ها مدیریت ها کند، SeoLytic بهترین انتخاب است.


این نرم افزار مناسب استفاده در آژانس ها و کسب و کارهای بزرگ است در آن حجم داده های بسیاری تبادل می شود. شما می توانید با این نرم افزار کلمات کلیدی، گزارش رتبه بندی دامنه، تجزیه و تحلیل دامنه، پیگیری بین المللی و روزانه رتبه برای کلمات کلیدی، نظارت برروی لینک ها به صورت سفارشی و غیره. همچنین می توانید قابلیت هایی را بسته به نیاز خود اضافه کنید. اهمیت شبکه های اجتماعی در سئو را کمتر کسی است که امروزه نداند. استفاده از شبکه هایی مانند فیس بوک و توییتر و دریافت بک لینک از آن ها، علاوه بر اینکه باعث رشد کسب وکار شما می شود، بهبود رتبه سایت شما را دارد. SheerSeo یک نرم افزار سئو است به شما امکان نظارت بروی شبکه های اجتماعی را می دهد تا بتوانید علاوه بر مدیریت و کنترل بهتر آن ها، سئوسایت خود را بهبود با استفاده از این کانال ها بهبود بخشید. البته لازم به ذکر است که که نرم افزار سئو سایت ها دیگری نیز وجود دارد اما ما سعی کردیم بهترین آن ها را در این قسمت به شما معرفی کنیم. البته باید به شما بگوئیم که نرم افزار های سئو گزارشهایی را از سلامت وب سایت در اختیار مالکین کسب و کارها قرار می دهند. این محصولات ایرادات محتوایی یا فنی را که ممکن است در رتبه بندی سایت تاثیر بگذارد را شناسایی می کنند و پیشنهاد هایی را برای بهبود شرایط ارائه می دهند. ابزارهای ردیابی رتبه عملکرد وب سایت را در SERP ها نظارت می کنند. رتبه سایت برای کلمات کلیدی را بررسی می کنند و همین طور عبارات جدید، جایگزین و رقابتی یک کسب و کار را پیشنهاد می دهند. در نرم افزار سئو ، ابزارهای بهینه سازی محتوا به مشاغل کمک می کنند تا محتوای وب سایت خود را براساس ویژگی های هوش مصنوعی و سئو معنایی انجام دهند. بخشی دیگر از این ابزارها برای بهبود سئو خارجی سایت با نظارت بر بک لینک ها و شناسایی فرصت های ایجاد لینک های جدید کاربرد دارند. برخی از نرم افزارهای سئو در بهبود خدمات سئو محلی کاربرد دارند. این ابزارها به وبسایت کمک می کنند تا رتبه خود را در صفحات جستجوی محلی ردیابی کند ، لیست های محلی را رصد کند و کلمات کلیدی محلی برتر را کشف کند. سایر محصولات نرم افزاری سئو ممکن است ابزارهای بهینه سازی پولی، مانند بهینه سازی تبلیغات و پرداخت کلیکی، ثبت و قرار دادن آگهی را ارائه دهند. اکنون که با نرم افزار سئو سایت نیز اشنا شده اید می توانید بسیاری از کارهای خود را در درون وبسایت خود بدون هیچگونه تردید انجام نمائید.


سئو محتوا